Μόνον ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει και να το χάσει!

Μόνον ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει και να το χάσει!

Μόνον ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει και να το χάσει!

bet365

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 8/8, όπως είχε κάνει το 7/7 και μπορεί να κάνει το 9/9, γιατί όπως γράφει ο Σταύρος Σουντουλίδης, μόνον αυτός ορίζει, πλέον, την τύχη του στο φετινό πρωτάθλημα. Κανείς άλλος…

Αννόβερο – Βολφσμπουργκ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έφευγε αργά το βράδυ της Δευτέρας από την Τούμπα, έχοντας μόνο μια σκέψη και μια κουβέντα στα στενά σοκάκια της «ασπρόμαυρης» συνοικίας: Ο Ατρόμητος!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα, ούτε το «οκτώ στα οκτώ», ούτε το απόλυτο σε ΟΛΑ τα ντέρμπι με το πρώην ΠΟΚ (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ) και Άρη. Η προσμονή και η λαχτάρα για να την ξαναδούν να παίζει στο γήπεδο είναι ο πρώτος «τίτλος» της ομάδας του Λουτσέσκου. Έχει ένα ακόμη ντέρμπι μπροστά του στο Περιστέρι το Σάββατο. Αν περάσει κι από εκεί, τότε… πιάστε τον!

Κόντρα στον Παναθηναϊκό του Δώνη, ο ΠΑΟΚ δεν παράταξε απλά και μόνο την αδιαμφισβήτητή ποιότητά και ανωτερότητά του. Κατέθεσε στο χορτάρι πάθος. Οι παίκτες του έβγαλαν μια ωραία τρέλα, για να φτάσουν στην όγδοη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, που απλά έρχεται να προστεθεί στα ρεκόρ του (13Χ13 νίκες και 17 συνεχόμενα εντός έδρας τρίποντα) από την περσινή σεζόν. Εντός συνόρων, αφήστε το, έχει ξεχάσει πότε έχασε.

Θα το ξαναγράψουμε, μήπως στο τέλος, το εμπεδώσουν όσοι επιμένουν να λένε διάφορα. Όταν ξεκινάς τη σεζόν με 8/8 δεν μπορεί παρά να έχεις το πρωτάθλημα δικό σου. Ο ΠΑΟΚ, καλώς ή κακώς, είναι αυτός που ορίζει τη μοίρα του. Τελεία και παύλα! Αν κάποιος άλλος έχει μια διαφορετική άποψη, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.. Όμως, έπειτα και από τη νίκη επί του μέχρι πρότινος αήττητου και πολύ σοβαρού Παναθηναϊκού, είναι ολοφάνερο πως ο «Δικέφαλος» είναι η ομάδα που ένα πράγμα μπορεί να κάνει στο υπόλοιπο της σεζόν: Να κερδίσει ή να χάσει το φετινό πρωτάθλημα! Τίποτε, άλλο…

Όλα τα φώτα το βράδυ της Δευτέρας, λογικά, έπεσαν πάνω στο Λέο Ζαμπά. Άντε και στον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο», Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που βρήκε και πάλι (τύχη θα είναι παιδιά, δεν μπορεί να συμβαίνει σχεδόν κάθε Κυριακή…) το δρόμο προς τα δίχτυα. Αλήθεια, κανείς δεν βλέπει την τρέλα που βγάζει ο Σέρβος σούπερ σταρ; Βάζει γκολ (αισίως έφτασε τα 11 φέτος) και τρέχει να πάρει την μπάλα να την στήσει στη σέντρα, για να ψάξει το επόμενο.

Πέραν των δύο υπάρχει και ο Βέρνμπλουμ, που απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν εκπληκτικός. Ο Πόντους αρχίζει να μπαίνει στην εξίσωση, αρχίζει να προσφέρει στην ομάδα, να της δίνει νεύρο και πείσμα (που και που και καμία κλωτσιά, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα…) στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Αρχοντικός και πληθωρικός, φανταστείτε τον ΠΑΟΚ με δίδυμο στον άξονα, τον Σουηδό και τον Μαουρίσιο. Σ’ αυτή την ενδεκάδα που είδαμε με Άρη και Παναθηναϊκό, απλά βγάλτε τον φιλότιμο και σημαντικό κρίκο της αλυσίδας, αλλά ως εκεί, Κάνιας, βάλτε τον Μαουρίσιο και απλά ονειρευτείτε…

Επίσης, είχαμε πολύ καιρό να δούμε τέτοιον Βιεϊρίνια. Και έναν τέτοιον Μάτος, βεβαίως βεβαίως, που μαζί με τον εκπληκτικό Λέο Ζαμπά έκαναν ότι ήθελαν στην αριστερή πτέρυγα του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, πήρε ανάσες, πόνεσε για την ήττα από τη Βίντι, αλλά το βράδυ της Δευτέρας (29/10) το μάτι του γυάλιζε. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έδειχνε πόσο πολύ θέλει τη νίκη. Όχι τόσο για το ρεκόρ ή το «οκτώ στα οκτώ», αλλά για να διώξει από πάνω της η ομάδα την όποια γκρίνια και μουρμούρα υπήρχε πέριξ της Μικράς Ασίας, μετά την ήττα της Πέμπτης. Ο Αντρέ είναι «παλιά καραβάνα» και ξέρει τι πρέπει να κάνει, δεν πήρε τυχαία το περιβραχιόνιο του αρχηγού, νιώθει και αφουγκράζεται το κλίμα της Τούμπας.

ΥΓ: Μετά το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», υπήρχαν πολλοί που επέμεναν, ότι όλο αυτό που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ είναι σαν μια φούσκα του χρηματιστηρίου, που δεν μπορεί η άτιμη θα… σκάσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί, πίστευαν και έλεγαν ή ακόμη χειρότερα ήλπιζαν και εύχονταν μέσα τους ότι θα συμβεί. Εφτασαν να το «βαπτίσουν» τύχη! Δικαίωμά τους. Το πιο πιθανόν είναι να μην έχουν καμία σχέση με το άθλημα. Ενημερωτικά, το «επτά στα επτά», έγινε «οκτώ στα οκτώ», μπορεί να γίνει «εννιά στα εννιά».

Αν με κάτι θα συμφωνήσουμε είναι ότι όντως καμία ομάδα υπό φυσιολογικές συνθήκες (και όχι σε άλλες εποχές…) δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα από το μήνα Οκτώβριο. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να χτίσει πάνω στο σερί του και στην επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να χαθεί μόνο σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ… αυτοκτονήσει. Ευτυχώς, όμως, μέχρι τώρα δεν μας έχει δείξει τέτοιες τάσεις αυτοκτονίας. Μια φορά γίνονται αυτά. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Ο φετινός ΠΑΟΚ αποδεδειγμένα είναι σοβαρός σ’ όλα τα επίπεδα, παρουσιάζεται έτσι όπως πρέπει να είναι μια ομάδα που θέλει και μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.