Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης τρέχουν το πρότζεκτ της νέας Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης τρέχουν το πρότζεκτ της νέας Τούμπας

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης τρέχουν το πρότζεκτ της νέας Τούμπας

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης ενημερώθηκε για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου στην Τούμπα, ενώ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε επίσημα αναφορικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τρίτη.

Ο Ιβάν Σαββίδης το βράδυ της Τετάρτης (24/10) με το που έφτασε στη Θεσσαλονίκη συγκάλεσε αμέσως σύσκεψη, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου, Χρυσόστομου Γκαγκάτση και τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ, όπου του αναλύθηκε η τροπολογία και οι παρατηρήσεις πάνω στα επί μέρους άρθρα.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι υπόλοιπες ενέργειες για την προεργασία των επόμενων επαφών (Δήμος-Περιφέρεια, αρχαιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο) και διερεύνηση των μεγαλύτερων γραφείων, που μπορούν να αναλάβουν την κατασκευή.

Ο κ. Σαββίδης ζήτησε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα διαδικαστικά για να μπει στη φάση της υλοποίησης του πρότζεκτ της νέας Τούμπας.

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τροπολογία αναφέρει:

«Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν τη ρύθμιση και έχουν έτσι μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στο νέο γήπεδο και στην καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

Θεωρούμε την παραχώρηση αυτή αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για να εξυπηρετηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης και είναι μια ρύθμιση που θα έπρεπε να ισχύει σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι υψηλότερες δυνατές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο χώρος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία όλων των απαραίτητων ζωνών προελέγχου για ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, που δεν θα αποτελέσει μόνο το σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα αξιοθέατο για όλη την πόλη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διευθετήσεις με την Περιφέρεια και τον Δήμο, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Νέας Τούμπας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα