Βλέπεις, ακούς και εύχεσαι να πετύχει ο νέος ΟΦΗ!

Βλέπεις, ακούς και εύχεσαι να πετύχει ο νέος ΟΦΗ!

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Βλέπεις, ακούς και εύχεσαι να πετύχει ο νέος ΟΦΗ!

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το πιο ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό project που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τον ΟΦΗ που θα λειτουργεί με το μυαλό του Γιώργου και του Γιάννη Σαμαρά και την υποστήριξη του Μιχάλη Μπούση

Η συναναστροφή μου με τον Γιώργο Σαμαρά εξαντλείται σε μερικές φυσικές και τηλεφωνικές συζητήσεις με βασικό αντικείμενο την Εθνική Ομάδα. Δεν σου χρειάζεται όμως να τον έχεις ζήσει και παρατηρήσει περισσότερο για να καταλάβεις ότι το μυαλό του, σε σχέση με το ποδόσφαιρο, είναι απολύτως επηρεασμένο από τις παραστάσεις που πήρε περιπλανώμενος ανά τον πλανήτη. Σου γίνεται κατανοητό ότι του έκανε πολύ καλό που έφυγε πολύ μικρός, στα 15 του, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και ανατράφηκε, ποδοσφαιρικά, στην Ολλανδία. Το καταλαβαίνεις ότι δεν σκέφτεται ελληνικά, δηλαδή με τις αντιλήψεις και τις στερεοτυπίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι' αυτό και δεν γίνεται να μη σου δίνει χαρά η είδηση ότι έπεισε έναν σοβαρό Ελληνα επιχειρηματία της Αμερικής να βάλει λεφτά στον ΟΦΗ για να στηρίξει ένα σχέδιο, το οποίο είχε εξελιχθεί στο μυαλό του Γιώργου και του Γιάννη Σαμαρά. Η παρουσίαση του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΟΦΗ, του Μιχάλη Μπούση ήταν με διαφορά το καλύτερο νέο της Πέμπτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι εμφανίστηκε ένας σοβαρός επιχειρηματίας για να επενδύσει και δίπλα του είχε τον Γιάννη Σαμαρά, τον Γιώργο Σαμαρά και τον Ηλία Πουρσανίδη. Τα λόγια τους, που δεν ήταν μεγάλα, ακούγονταν σαν γλυκιά μελωδία στα αυτιά όποιου αγαπά το ποδόσφαιρο· το κανονικό ποδόσφαιρο, όχι το παραδοσιακό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν κυρίως τα λόγια του Γιάννη Σαμαρά, για την αλλαγή νοοτροπίας, για τον πολιτισμό που θα πρεσβεύει σε κάθε διάσταση της δράσης που θα αναπτύσσει στο εξής ο ΟΦΗ, αλλά και για την στρατηγική επιλογή της επένδυσης στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής. Είναι σαν να αρχίζει να στήνεται μια ολλανδική έκδοση ποδοσφαιρικού συλλόγου σε ελληνικό έδαφος. Δεν φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να του προκύψει κάτι καλύτερο του ΟΦΗ. Και χαίρομαι πολύ, διότι μου δίνει χαρά και μόνο η ιδέα ότι θα ξανασυναντήσω τον ΟΦΗ να σφύζει από υγεία και να βρίσκεται σε ακμή που δεν θα είναι φαινομενική, ούτε αγορασμένη, ούτε θα κρύβει πίσω της σκιές και παρασκήνια.

Ο Μιχάλης Μπούσης, που δεν είχε ποτέ φανερή σχέση με το ποδόσφαιρο, συμπεριφέρθηκε με ωριμότητα στην παρουσίασή του. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς να τάξει πολλά στους φίλους του ΟΦΗ, χωρίς να βάλει φωναχτά μεγάλους στόχους. Κι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι, όχι μόνο σχετικά με τις δικές του αντιλήψεις αλλά και σχετικά με το τι του έταξε ο Γιώργος Σαμαράς για να τον πείσει να μπει στον ΟΦΗ. Αν του είχαν τάξει μεγαλεία, ο λόγος του θα το πρόδιδε. Αν ξέρεις έστω και λίγο τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιώργο Σαμαρά όμως, το θεωρείς βέβαιο ότι δεν του έταξαν τίποτα παραπάνω από δουλειά πάνω σε ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην ανάπτυξη της ακαδημίας του ΟΦΗ με όραμα να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα απαρτίζεται από παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί εντός συλλόγου, με τις ιδέες και τις αξίες του συλλόγου.

Δεν είναι καθόλου απλό, και φυσικά καθόλου εύκολο αυτό που θέλουν να κάνουν ο Γιώργος Σαμαράς και ο Γιάννης Σαμαράς. Και το πιθανότερο είναι ότι ο χρόνος θα δοκιμάσει την υπομονή και την πίστη, όπως άλλωστε και την τσέπη του Μπούση. Κατά την αντίληψή μου ακριβώς εκεί κρύβεται το στοίχημα που θα αποφασίσει για την μοίρα του ΟΦΗ. Με τις ιδέες που έχουν οι Σαμαράδες, είναι βέβαιο ότι αν έχουν χρόνο στο μέλλον θα καταφέρουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τον ΟΦΗ με το πλάνο τους, διότι ο χρόνος θα τους δείξει πόσες από τις ιδέες τους μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πόσο πρέπει να τις αλλάξουν και να τiς διαφοροποιήσουν. Αν έχουν χρόνο, θα το βρουν, θα τα καταφέρουν. Θα τον έχουν όμως; Θα τα αντέχει ο Μπούσης, ο οποίος είναι Ελληνας αλλά είναι ξένος με το παραδοσιακό ελληνικό ποδόσφαιρο, όσα θα του συμβούν; Θα το αντέξει αν δει τον ΟΦΗ να υποβιβάζεται; Θα συνεχίσει να πιστεύει ότι υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας σε ένα “πηγαίνουμε με τον σταυρό στο χέρι” σχέδιο στο “1 ημίχρονο, 2 τελικό” ελληνικό ποδόσφαιρο; Θα επιμείνει, και θα συνεχίσει να θέλει να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Θα τον αφήσουν, ή θα τον διώξουν;

Από το στόμα του Μπούση δεν άκουσα διάθεση να χάσει πολλά λεφτά στον ΟΦΗ. Μου λένε ότι στις ιδιωτικές συζητήσεις επισημαίνει ότι μπαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να βγάλει λεφτά από τον κανονικό δρόμο και όχι με σημαδεμένα στοιχηματικά δελτία. Θα του το ευχόμουν του ΟΦΗ να σκέφτεται έτσι ο μεγαλομέτοχός του, δηλαδή να μπαίνει με διάθεση και συνείδηση ότι πρόκειται για μια μακρόπνοη επένδυση με ρεαλιστικές πιθανότητες να αρχίσει μετά από μια 5ετία να μπαίνει σε τροχιά απόσβεσης και κέρδους. Δεν είμαι μάντης, δεν μπορώ να ξέρω αν θα αντέξει ο Μπούσης. Ξέρω όμως ότι στέλνω όλη μου τη θετική αύρα στο Ηράκλειο. Η αποστολή είναι δύσκολη, ο δρόμος δύσβατος, αλλά αυτό το project είναι μια ευχή· για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τον ΟΦΗ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.