Μπορεί να κερδίσει με δύο τελικές και… μισή φάση;

Μπορεί να κερδίσει με δύο τελικές και… μισή φάση;

Μπορεί να κερδίσει με δύο τελικές και… μισή φάση;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ένα ακόμη πολύ μεγάλο ματς για τον Δικέφαλο του Βορρά στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι λεπτομέρειες του αγώνα και κάτι ακόμη δικαστικό…
Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ήταν στο ανέβασμά του και πήγε στο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δέχθηκε μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες. Καμία μεγάλη φάση! Και όμως έχασε με 1-0 από μία καραμπόλα στον Ενγκελς.
Πρόπερσι και σε ανάλογη χρονική περίοδο μέσα στο φθινόπωρο, ο Βαρέλα έβαλε αυτογκόλ, ο Κάμπος έχανε τετ α τετ από κάθε πιθανή γωνία και τελικά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός κέρδιζε το παιχνίδι.
Με αυτά και με αυτά είναι ξεκάθαρο ότι στα ντέρμπι και ειδικά σε τέτοιες περιόδους, το αποτέλεσμα είναι το ΜΟΝΟ που μετράει. Τι να την κάνεις την εμφάνιση και τις εντυπώσεις;
Προφανώς όταν παίζεις καλά, όταν κλείνεις τον αντίπαλο και του μειώνεις τις επιθέσεις, όταν έχεις κατοχή, όταν κερδίζεις μονομαχίες, όταν βγάζεις τις φάσεις σου με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και αυτοματισμούς, έχεις περισσότερες πιθανότητες και να κερδίσεις. Αλλά και αυτό θεωρητικό είναι…
Ενόψει του αυριανού αγώνα πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες έχουν το 4/4 αλλά σαφώς δεν εντυπωσιάζουν με το παιχνίδι τους. Ο ΠΑΟΚ έχει 4/4 με πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, ενώ ο Ολυμπιακός δύο ματς τα πήρε με τα ψέματα στις καθυστερήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει 4/4 και με ντέρμπι και με πολλές απίστευτες διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος του, όπως οι δύο αποβολές παικτών του Αστέρα, το γκολ στη Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη και το πέναλτι Ζαμπά στο Ηράκλειο.
Ο ΠΑΟΚ που μέχρι τώρα έχει παίξει με Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίνα (από δύο φορές) Τσέλσι, ΑΕΚ κτλ κτλ, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ούτε… ταξίδια δεν έχει κάνει.
Ο ΠΑΟΚ έχει πιο οργανωμένη ομάδα, έχει σύνολο με μεγαλύτερη συνοχή και συνέχεια από πέρυσι, απέναντι σε έναν αντίπαλο με νέα ενδεκάδα, ο οποίος και στο ματς της Νέας Σμύρνης έδειξε τρομερά μεσοαμυντικά κενά. Είναι ξεκάθαρο ότι αν ο ΠΑΟΚ περιορίσει τα καλά ανεβάσματα του Ομάρ, τις εξάρσεις Φορτούνη Ποντένσε, θα βρει πολλούς χώρους στο μεσοδιάστημα μπροστά από την άμυνα των αντιπάλων. Η οποία άμυνα του Ολυμπιακού πώς να παίξει τόσο ψηλά όσο το συνηθίζει, έχοντας στα πλάγια ξένους βοηθούς;
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισιοδοξεί και γι’ αυτό το ντέρμπι το οποίο αν κερδίσει θα εδραιώσει τη θέση του στα ψηλά της βαθμολογίας. Στο κάτω-κάτω κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το απίστευτα βαρύ-μοναδικό στην ιστορία του πρόγραμμα. Για πόσο ακόμη θα δίνει μεγάλα ματς;
Ένα πρόγραμμα που σίγουρα έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο να μην μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανεβάσει την απόδοσή του. Η πίεση (σωματική και πνευματική) σε αυτή την αρχική περίοδο, είναι πολύ μεγάλη ώστε η ομάδα να κερδίζει συνέχεια, να μένει ζωντανή σε όλους τους θεσμούς και ταυτόχρονα να παίζει το θεαματικό ποδόσφαιρο που μας συνήθισε από πέρυσι.
Τέλος πάντων και χωρίς πολλά-πολλά… μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει απόψε έχοντας δύο τελικές και την μισή καλή φάση να την κάνει γκολ; Το αποτέλεσμα μετράει!
* Πολλοί φίλοι εδώ στο gazzetta, έγραφαν το ίδιο πράγμα, κάτω από την καταγγελία του ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ για τις διαρροές πριν την άσκηση διώξεων σε Πασχαλάκη και Λουτσέσκου. Έγραφαν: «Και ο ΠΑΟΚ πώς ήξερε πέρυσι ότι θα δικαιωθεί και θα παίξει με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας σφραγίσει τα εισιτήρια;»
Αρχικά να τονίσουμε για να το μάθουν όλοι, ότι πλέον τα εισιτήρια δεν πάνε στην εφορία για να σφραγιστούν. Αυτό γράφτηκε 100 φορές από τότε. Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις με ψέματα. Από την άλλη, όταν κάνεις μία έφεση για μία απόφαση, υπάρχει και ένα ποσοστό 5-10-20-50-70% να δικαιωθείς. Δηλαδή δεν θα ήταν ο ΠΑΟΚ σε ετοιμότητα όσες πιθανότητες και να είχε σε εκείνο το θέμα;
Εδώ τώρα με τις διώξεις έχουμε τις αρχικές αυτεπάγγελτες κινήσεις του εισαγγελέα. Εδώ ή ο εισαγγελέας (και κάποιοι που είναι κοντά του) γνωστοποιούν τις κινήσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα πριν ανακοινωθούν επισήμως, ή κάποιοι άλλοι προκαταβάλουν τις κινήσεις του και τον πιέζουν για να πάρει αποφάσεις. Όποιο και από τα δύο και αν συμβαίνει, ο Σιμιτζόγλου είναι απόλυτα εκτεθειμένος και μαζί του όλη η ΕΠΟ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.