Ο Άρης κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Ο Άρης κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης κέρδισε το πρώτο στοίχημα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος δεν εστιάζει τόσο στο αγωνιστικό αποτέλεσμα και στο ονειρώδες ξεκίνημα όσο στην «ανάσταση» του Άρη.

Μονακό - Ατλέτικο Μαδρίτης με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έπειτα από τετράχρονη περιπλάνηση στα… σοκάκια του Άδη, η παρουσία άνω των 35.000 φιλάθλων σε δύο παιχνίδια δεν είναι δα και μικρό πράγμα. Είναι η φλόγα μες την καρδιά που γράψαμε μετά το εμφατικό πέρασμα στην πρεμιέρα της Superleague. Είναι το τέλος μιας δύσμοιρης εποχής και η αφετηρία μιας άλλης, αρκεί να διατηρηθούν αλλά και να αυξηθούν οι υποστηρικτικές ενέργειες που χαρακτηρίζουν τον Άρη των τελευταίων μηνών.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο Άρειανός δεν έχει λόγο ντροπής, αλλά περηφάνιας. Το διαπίστωνες χθες, περίπου δύο ώρες πριν τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, με μια απλή βόλτα στους γύρω δρόμους του «Κλεάνθης Βικελίδης». Έβλεπες χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, περήφανους μπαμπάδες που βαστούσαν το χέρι των αγοριών τους τα οποία ήταν ντυμένα στα κίτρινα. Πιτσιρικαρία να παρακολουθεί με αγωνία το παιχνίδι, να εκφράζεται, να χαμογελάει, να απογοητεύεται, να εκπέμπει το συναίσθημα της ελπίδας, της προσμονής, της χαράς της στιγμής. Αυτά τα συναισθήματα έλειψαν πολύ, έφτασαν να ήταν σπάνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σαν είδος υπό εξαφάνιση.

Αυτό είναι το βασικό και ουσιαστικό στοίχημα του Άρη. Μέχρι στιγμής δείχνει να είναι κερδισμένο. Ο ενθουσιασμός του κόσμου αποτυπώνεται σε οτιδήποτε μπορεί χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ακόμη και στα χτυπήματα ενός βίντεο που κοινοποίησε η ΠΑΕ Άρης την περασμένη εβδομάδα. Μη φανταστείτε κάτι τρομερό, απλά έδειξε την τοποθέτηση σημαιών του Άρη στην κορυφή της Θύρας 2. Περίπου 150.000 άνθρωποι είχαν την περιέργεια να ρίξουν μια ματιά στο άρθρο του gazzetta.gr. Δεν το περίμενα, αλλά δεν είναι τόσο απλή η ερμηνεία της ψυχοσύνθεσης του κόσμου.

Εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία των Αρειανών έδειχνε επιδερμικό ενδιαφέρον, πλέον μετράει αντίστροφα. Περίμενε καρτερικά (επί δύο εβδομάδες) τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Έσπευσε στην μπουτίκ να αγοράσει εισιτήριο, στη θέση που θέλει και τώρα νιώθει σαν τον φαντάρο ο οποίος «σβήνει» μέρες. Ο Αρειανός περιμένει τον αγώνα με τον ΠΑΣ γιατί η ομάδα δεν μπήκε απλά στην καθημερινότητα του, εκεί πάντα βρισκόταν, αλλά έγινε προτεραιότητα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση για την εποχή.

Αγωνιστικά, απέναντι στον Λεβαδειακό ο Άρης πέτυχε την πρώτη επαγγελματική νίκη του για φέτος. Η φαντασία και οι περίτεχνες ενέργειες δεν ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του με συνέπεια η κατοχή μπάλας να μην του εξασφαλίσει τίποτε περισσότερο από μια φλυαρία. Βλέπετε, στο γήπεδο παίζουν πάντα δύο ομάδες και χθες ο Λεβαδειακός φρόντισε να κλείσει διαδρόμους στον Μπρούνο Γκάμα προκαλώντας και τον εκνευρισμό του, να περιορίσει τη δράση του Ντιγκινί και να μην επιτρέψει στους Ματίγια, Μπάσα να δημιουργήσουν, να χτίσουν παιχνίδι, γιατί σε επίπεδο αθλητικότητας έδειξαν ότι υστερούσαν. Από την άλλη πλευρά όμως, αποδείχθηκε ότι αυτά τα 20-25 λεπτά που έπαιξε καλά είναι αρκετά για να διαλύσουν ένα αντίπαλο. Γιατί στο 60ο λεπτό το σκορ θα μπορούσε να ήταν 4-0 και το πιασμένο πέναλτι του Κουέστα να απασχολούσε ελάχιστα.

Μέχρι στιγμής ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα της Superleague που διατηρεί ανέπαφη την εστία της. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πλασματικό. Δεν δείχνει την αλήθεια. Κυρίως χθες, πήρε χαμηλό βαθμό στον τομέα των αλληλοκαλύψεων και το ότι δεν πλήρωσε σχετικό τίμημα ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας του αντιπάλου. Δεν είχε τα τρεψίματα του Ματέο Γκαρσία, όπως έκανε στη Λαμία στα «τελειώματα» του αγώνα, έκανε εύκολα πολλά «επικίνδυνα» λάθη, υπήρξαν στιγμές όπου οι γραμμές έδειχναν ξεχαρβαλωμένες. Το έμπειρο μάτι του Πάκο Ερέρα δεν γελάστηκε από το αποτέλεσμα και οι σημειώσεις περί «διαχείρισης συναισθημάτων» δεν ήταν τυχαίες. Ούτε και η ατάκα… «θα μπορούσα να πω ότι είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν είμαι».

Ο Ισπανός γνωρίζει ότι η ομάδα του οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα στο γήπεδο για να ανταποκριθεί στους στόχους της. Το 3Χ3 και η αφύπνιση του κόσμου είναι μια καλή αρχή. Οι «κίτρινοι» θα μπουν πλέον σε μια εξάδα πολύ απαιτητικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν έχουν ωστόσο την πολυτέλεια να κοιτάξουν πιο μακριά πέρα από το παιχνίδι κομβικής με τα Γιάννινα. Η αύξηση των απαιτήσεων θα δείξει και το πραγματικό επίπεδο ποιότητας κάθε παίκτη του ρόστερ, καθώς είναι δεδομένο ότι ο Πάκο Ερέρα θα χρειαστεί περισσότερες λύσεις από αυτές που βρίσκονται το βασικό σχήμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.