ΠΑΟΚ: Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος;

ΠΑΟΚ: Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος;

ΠΑΟΚ: Πώς να χαθεί (και) αυτός ο τίτλος;

bet365

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει «άλλος δρόμος». Είναι μονής κατεύθυνσης η… λεωφόρος του τίτλου. Κι αν πέρσι τα πάντα (αποφασίστηκαν και) χάθηκαν στις δικαστικές αίθουσες, φέτος δεν υπάρχει άλλη επιστροφή.

Μίντλεσμπρο – Γουέστ Μπρομ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κλαμπ, ομάδα και κόσμος, αυτό το «ασπρόμαυρο» τρίπτυχο, έχουν τέτοια πείνα για διάκριση αυτή τη χρονιά, που δύσκολα μπορεί κάποιος να του βάλει φρένο. Πέρσι του πήραν, εκτός γηπέδων, «την μπουκιά μέσα από το στόμα», όμως φέτος έχουν «γνώσει οι φύλακες».

Ο σύλλογος μεγάλωσε και μεγαλώνει καθημερινά σ’ όλα τα επίπεδα. Κάτι που το βλέπουμε, εδώ και κάποιες εβδομάδες, με τον πλέον πειστικό τρόπο και την πορεία της ομάδας προς τ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει, λοιπόν, κανείς που πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν τα περσινά παρατράγουδα; Το ποσοστό που μπορεί να απαντήσει «ναι» είναι απειροελάχιστο, ότι κι αν λέει ότι κι αν πιστεύει κάποιος, άλλωστε με την εμφαντική εμφάνισή του στον περσινό τελικού του κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ πρόλαβε να «κλείσει στόματα» και να αποδείξει στο χορτάρι ποια ήταν η καλύτερη ομάδα.

Να πάμε όμως στο φέτος, που προμηνύεται πολύ διαφορετικό από την περσινή «κουτσουρεμένη», λόγω έλλειψης Ευρώπης, χρόνιας. Πρώτα απ’ όλα αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι πως το «ασπρόμαυρο» ρόστερ είναι έτσι δομημένο και φτιαγμένο ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί τον όγκο των παιχνιδιών. Στην περσινή ομάδα προστέθηκαν, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, όλα εκείνα τα απαραίτητα κομμάτια για να την κάνουν ένα ανθεκτικό σύνολο, με πολλές επιλογές, με προσωπικότητες και παίκτες γεμάτους από εμπειρίες και καταστάσεις.

Αυτό που μας έχει δείξει μέχρι τώρα το γκρουπ του Λουτσέσκου είναι πως δεν πρόκειται να φοβηθεί καμία ομάδα, που θα βρεθεί στο διάβα της. Μπορεί κάποια στιγμή και να χάσει, άλλωστε οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα και στη ζωή του ποδοσφαίρου, από μια καλύτερη ομάδα, ωστόσο δεν φοβάται να κοιτάξει στα μάτια καμία ομάδα ακόμη κι αν παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από εκείνην. Με τον ένα ή άλλο τρόπο θα βρει την άκρη και θα πάρει το αποτέλεσμα που εκείνος θέλει, κάτι που σε απλή μετάφραση λέγεται με άλλα λόγια ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη.

Ο ΠΑΟΚ των προηγούμενων ετών εμφάνιζε ένα σοβαρό έλλειμα προσωπικοτήτων εντός των αποδυτηρίων και των αγωνιστικών χώρων, αλλά αυτό από πέρσι αλλάζει και αλλάζει εντυπωσιακά προς το καλύτερο. Βάλτε κάτω μια ενδεκάδα που θα έχει μέσα Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο Πρίγιοβιτς, Πέλκα και στον πάγκο παίκτες της αξίας ενός Μπίσεσβαρ, ενός Ελ Καντουρί, ενός Ουάρντα και πάει λέγοντας για να διαπιστώσετε το πόσο «γεμάτος» είναι ο «Δικέφαλος» και πόσο πλήρες είναι το ρόστερ του.

Δυο «κανονικές» ενδεκάδες μπορεί να έχει διαθέσιμες ο Λουτσέσκου για να ανταποκριθεί στο περίφημο «Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή». Θα το δούμε, όχι σε ευρεία έκταση, το Σάββατο ενόψει του «τελικού» της Τετάρτης με την Μπενφίκα. Κι αυτό, θεωρητικά, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δίνει στους «ασπρόμαυρους» καθαρό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων ομάδων, με τις οποίες θα «τρέξουν» στην κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: να κόψουν πρώτοι το νήμα το Μάιο.

Πέρσι ήταν η κλειστή Τούμπα των 10 αγωνιστικών που τον έφεραν σε μειονετική θέση απέναντι στους συνδιεκδικητές του τίτλου. Σημαντικότατο ντεσαβαντάζ στο οποίο πάντως η ομάδα ανταποκρίθηκε μια χαρά πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών.

Φέτος, οι «ασπρόμαυροι» ξεκινούν με -2 βαθμούς, επίσης ένα σημαντικό ντεσαβαντάζ, που θα πρέπει να καλυφθεί με το… καλημέρα και προτού τον… πλακώσουν τα διαδοχικά ντέρμπι στην Ελλάδα, παράλληλα με τα παιχνίδια της Ευρώπης.

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, το ξαναλέμε, δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος. Υπάρχει μόνον αυτός που θα τον οδηγήσει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια στέρησης και υπομονής.

ΗΡΘΑΝ: Εβνέν Χατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Πόντους Βέρνμπλουμ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τσούμπα Ακπόμ (Αρσεναλ), Λέο Ζαμπά (Αχμάτ Γκρόζνι), Αλίν Τόσκα (Ρεάλ Μπέτις ;).

ΕΦΥΓΑΝ: Μάρσιο Αζεβέδο, Μαρίν Λέοβατς, Μάρκο Μιχόγιεβιτς, Αχιλλέας Πούγγουρας, Δημήτρης Χατζηισαΐας, Τιμπό Μουλέν, Τζάλμα Κάμπος, Ευθύμης Κουλούρης, Γιάννης Μυστακίδης, Χάρης Χαρίσης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αυτός ο ΠΑΟΚ, στην νέα έκδοσή του, έχει τη δική του σφραγίδα και υπογραφή. Εμφανίστηκε στην Τούμπα πριν από ένα χρόνο και δημιούργησε ένα σύνολο, που και καλό ποδόσφαιρο παίζει και αποτελέσματα παίρνει μέσα στο γήπεδο. Εκεί, όπου ο Ρουμάνος τεχνικός επιμένει ότι πέρσι η ομάδα του κέρδισε δύο τίτλους, αλλά έχασε τον έναν (πρωτάθλημα) εκτός γηπέδων. Για σχεδόν 2-2,5 μήνες από τον περασμένο Αύγουστο και μετά, έχτιζε την ομάδα του και της έδινε την ποδοσφαιρική ταυτότητα που αυτός ήθελε, ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα απίστευτο σερί με 27 νίκες, 2 ισοπαλίες (η μια πρόκρισης στη Μόσχα, η άλλη στο Ντα Λουζ) και μόλις 1 ήττα στα τελευταία 30 επίσημα ματς. Το κυριότερο; Η ομάδα του Λουτσέσκου πείθει, πλέον, ότι μπορεί να παρουσιάζει την ίδια σοβαρή εικόνα κάθε Κυριακή ανεξάρτητα από αντίπαλο και έδρα.

ΑΣΤΕΡΙ: Από τον γαλαξία των αστέρων ,που έχει συγκεντρώσει ο Ιβάν Σαββίδης στην Τούμπα, η επιλογή είναι δύσκολη, αλλά θα το κάνουμε προσπερνώντας παίκτες τεράστιας αξίας, όπως ο Μάτος, ο Βαρέλα, ο Βέρνμπλουμ, ο Μαουρίσιο κι ο Πρίγιοβιτς, αφήνοντας άκρη το δικό μας παιδί που μεγάλωσε, έγινε άνδρας και ηγέτης, τον Δημήτρη Πέλκα, για να σταματήσουμε και να υποκλιθούμε σ’ αυτήν την τεράστια προσωπικότητα, πηγή ενέργειας της ομάδας, στον αρχηγό της, Αντρέ Βιεϊρίνια. Ένα χρόνο μετά την επιστροφή στο «σπίτι» του, ο Πορτογάλος «κάπτεν» έχει «σημαδέψει» τον τίτλο και ξέρει τον τρόπο για να μεταδώσει αυτή τη φλόγα και την πίστη του στους συμπαίκτες του. Αρχηγός μ’ όλη τη σημασία της λέξης, κομβικός και άκρως απαραίτητος για την εξέλιξη της ομάδας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ όχι απλά κυνήγησε το πρωτάθλημα, παίζοντας δέκα αγώνες χωρίς την παρουσία του κόσμου του στις κερκίδες, αλλά για τους περισσότερους ήταν η ομάδα που άξιζε να το κατακτήσει και να το πανηγυρίσει. Άλλωστε ο τελικός του Κυπέλλου αυτό απέδειξε και το είδε όλη η Ελλάδα! Οι «ασπρόμαυροι» θα πανηγυρίσουν τον ερχόμενο Μάιο, αν μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, δεν επηρεαστούν από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη (που πέρσι δεν υπήρχαν στο μεγαλύτερο διάστημα), βγάλουν όλη αυτή την προσωπικότητα και την ποιότητά τους από νωρίς στο γήπεδο και γίνουν πειστικοί από την αρχή απέναντι στους υπόλοιπες συνδιεκδικήτριες του πρωταθλήματος. Ο «Δικέφαλος» είναι μια σωστά δομημένη από πέρσι ομάδα, που μπολιάστηκε με τις μεταγραφές των Βέρνμπλουμ, Χατσερίντι, Ζαμπά, Ακπόμ, την επιστροφή του Ουάρντα, δίνοντας, όχι απλά την εντύπωση, αλλά την πεποίθηση ενός πληρέστατου ρόστερ.

ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΝ: Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τη φετινή σεζόν με -2 βαθμούς κι όμως ακόμη και μ’ αυτό το ντεσαβαντάζ, παραμένει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο! Δε το λέμε εμείς, το… λένε όλες οι στοιχηματικές εταιρίες, που δεν… τρελάθηκαν , προσφέροντας στο γεγονός «πρωταθλητής Ελλάδας 2018-19» την επιλογή «ΠΑΟΚ» στη χαμηλότερη τιμή της πιάτσας. Όλο αυτό το περιβάλλον μπορεί να φέρει άγχος. Η ταμπέλα του «φαβορί», που έτσι κι αλλιώς κουβαλάει, είναι βαριά και… ασήκωτη ορισμένες φορές, στο μυαλό πρωτίστως και στα πόδια δευτερευόντως των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι να (απο)δείξουν ότι έχουν μάθει από το περσινό μάθημά τους και μπορούν να μείνουν απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους μέχρι το τέλος της διαδρομής...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα