Η αξία ενός ρόλου

Η αξία ενός ρόλου

Η αξία ενός ρόλου

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη διαχωριστική γραμμή που πάντα υπάρχει μεταξύ διοίκησης και προπονητή…

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Επί της συγκεκριμένης γραμμής είναι απαραίτητο να βαδίζει τουλάχιστον ένα πρόσωπο. Οι περγαμηνές του θα πρέπει να αγγίζουν τόσο τη γνώση του αντικειμένου όσο και την αρετή της διαχείρισης. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να διακρίνεται από την ικανότητα ακροβασίας μεταξύ των δύο διαφορετικών κόσμων γεγονός το οποίο επίσης απαιτεί την ικανότητα της επικοινωνίας. Η τελευταία φημολογία σημειώνει ότι ο Κώστας Διαμαντόπουλος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ανάληψης των σχετικών καθηκόντων. Αν το πράξει, θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία απόδειξης (σχετικών) δυνατοτήτων.

Η αλήθεια είναι ότι αφορμή για το συγκεκριμένο blog είναι η (ουσιαστικά) απομάκρυνση του Βαγγέλη Πλατέλλα. Δεν είμαι προσωπολάτρης, στον Άρη εξάλλου η προσωπολατρία αγγίζει τα όρια του ποινικού αδικήματος γιατί ήταν ένας από τους λόγους καλλιέργειας της εσωστρέφειας. Το τέλος της συγκεκριμένης σχέσης (με τον Πλατέλλα) δεν άρεσε σε αρκετό κόσμο. Γιατί είναι αγαπητός, γιατί ακόμη και ο μεγαλύτερος επικριτής του αναγνωρίζει το επίπεδο προσφοράς του στην ομάδα. Άρης και Πλατέλλας ένωσαν τις ανάγκες τους το καλοκαίρι του 2017 για ένα καλύτερο (αμφότερο) μέλλον. Ο ποδοσφαιριστής ονειρεύτηκε την παρουσία του στη Σούπερλιγκα με τον Άρη, τελικώς όμως ο Πάκο Ερέρα έκρινε ότι μπορεί να βρει κάτι καλύτερο.

Ο Ισπανός δεν κανέναν λόγο να εισβάλει σε συναισθηματισμούς. Έχει τον δικό του τρόπο σκέψης, γνωρίζει το αντικείμενο και θα κάνει αυτό που πράττουν οι περισσότεροι προπονητές. Ζουν και πεθαίνουν με τις αποφάσεις του. Κι έτσι, η απόφασή του είναι φυσιολογική για τη δική του ιδιοσυγκρασία. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης προσπάθησε να τον πείσει για τον Πλατέλλα, του ανέφερε τη συμφωνία του με τον ποδοσφαιριστή, όμως σεβάστηκε την επιθυμία και την απόφαση του προπονητή. Και πολύ σωστά έκανε γιατί επί των αγωνιστικών αποφασίζει ο προπονητής.

Προσωπικά είχα και διατηρώ μόνο μία ένσταση και δεν αφορά αυτή καθεαυτή την απόφαση για τον Βαγγέλη Πλατέλλα. Στην επίσημη παρουσίασή του ο Πάκο Ερέρα σημείωσε ότι ουσιαστικά θα ανταποκριθεί σ’ έναν διπλό ρόλο. Του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Τούτο είναι λιγάκι αδόκιμο. Υπό την έννοια ότι στη δική μου δουλειά, δεν γίνεται να είμαι ρεπόρτερ και παράλληλα διευθυντής. Γιατί σ’ αυτό το ενδεχόμενο, το επίπεδο προσωπικής αξιολόγησης (του επιπέδου εργασίας μου) θα εξαρτάται από τα δικά μου κριτήρια. Κοινώς, θα κρίνω τον εαυτό μου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι αναγκαίο να τρέξει η περιβόητη διαδικασία της στελέχωσης της εταιρίας. Ακόμη και ο προπονητής θα πρέπει να δίνει λόγο, να εξηγεί, να κρίνει και να κρίνεται. Εδώ κοτζαμάν Ομπράντοβιτς κι έχει στο κεφάλι του τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι ο οποίος επίσης έχει τρομακτική γνώση του αντικειμένου και εμπειρία διοικητικής λειτουργίας. Και γενικώς η θέση του τεχνικού διευθυντή ή (π.χ.) του διαμεσολαβητή μεταξύ προέδρου-ιδιοκτήτη με τον προπονητή δεν ανακαλύφθηκε λόγω της έξαρσης της ανεργίας αλλά διαπιστώθηκε ότι είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των ισορροπιών. Γενικώς, είμαι της άποψης ότι δύο μυαλά που έχουν την τεχνογνωσία βγάζουν καλύτερο αποτέλεσμα αρκεί να βρουν χημεία και σημεία τομής κι αν ακόμη βρουν τρόπο να αλληλοσυμπληρώνονται, τότε το μίγμα είναι εξαιρετικό.

Για τα μεταγραφικά ζητήματα, πρώτα θα πρέπει να επικυρωθούν οι συμφωνίες και στη συνέχεια να κατατεθούν κρίσεις. Είναι προφανές ότι οι latin είναι σε περίοπτη θέση. Φρανσίσκο Σέρο σε ρόλο αμυντικού χαφ, Νικολάς Μαρτίνεθ ως 10αρι και ο Νικολάς Κολάσο μέσα-αριστερά. Για την κορυφή της επίθεσης, ο βασικός στόχος ήταν «γόνος» της ίδιας σχολής αλλά η περίπτωση του είναι ανέφικτη κι έτσι θα ενεργοποιηθούν οι εναλλακτικές λύσεις. Επειδή όμως ο Θεός βλέπει τους ανθρώπους να κάνουν σχέδια και γελά, είναι προτιμότερο να περιμένουμε την τελική κατάληξη των υποθέσεων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.