Τέλος ο Μανόλο - Ο Μαρίνος κι όχι μόνο!

Τέλος ο Μανόλο - Ο Μαρίνος κι όχι μόνο!

Τέλος ο Μανόλο - Ο Μαρίνος κι όχι μόνο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Χιμένεθ που αποχαιρετά λόγω επιθυμίας επαναπατρισμού και χρημάτων, και παρουσιάζει την επόμενη μέρα...

Σεντ Πάτρικς - Κορκ Σίτι με 10% επιστροφή και ατελείωτη δράση στο live στοίχημα! (21+)

Μπορεί με την ολοκλήρωση της συνάντησης του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Μανόλο Χιμένεθ να προέκυπτε απόλυτα θετικό κλίμα και ότι οι δυο πλευρές ήταν πολύ κοντά στο να συνέχιζαν μαζί και τη νέα σεζόν, ωστόσο, ήταν σαφές πως δεν υπήρχε κανένα deal σε έγγραφα, τη στιγμή που ήταν επίσης δεδομένο ότι δεν είχε γίνει συζήτηση σε συγκεκριμένη βάση για το οικονομικό. Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ είχε το καλύτερα αμειβόμενο τεχνικό team από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα και αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, ειδικά έπειτα από την απομάκρυνση του Χάσι από τον πάγκο του Ολυμπιακού...

Στην κουβέντα μεταξύ των δυο ανδρών στο σκάφος του μεγάλου αφεντικού της πρωταθλήτριας υπήρξε συμφωνία γύρω από τη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούσαν αποκλειστικά το ποδοσφαιρικό τμήμα και την ενίσχυση του ρόστερ. Δεν υπήρξε όμως -επαναλαμβάνουμε- αναφορά στο πιο σοβαρό θέμα με τους δυο άνδρες να συναποφασίζουν να υπάρξει νέα επικοινωνία προκειμένου να κουβεντιάσουν οικονομικό και χρονική διάρκεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr αυτή η -πρώτη- επαφή και συζήτηση όταν έγινε -σχετικά με το κομμάτι που αφορά το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας των δυο πλευρών για τη νέα χρόνια αλλά και τη χρονική διάρκεια- απέδειξε ότι υπάρχει θέμα.

Τα δεδομένα της υπόθεσης και τα... νούμερα!

Από την πρώτη αυτή κουβέντα φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά και το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ έγινε από «πολύ κοντά σε συμφωνία» σε «ανοιχτό και εξαιρετικά αβέβαιο»! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ισπανός κόουτς των πρωταθλητών φέρεται να αξίωσε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (πιο συγκεκριμένα ένα νούμερο κοντά στο 1.3 με 1.5 εκατ. ευρώ για τον ίδιο και όλο το team), γεγονός που προφανώς και δεν πρόκειται να συμβεί. Ειδικά από τη στιγμή που στη χώρα μας οι βασικοί αντίπαλοι των πρωταθλητών δεν δίνουν πάνω από 400.000 (σ.σ.: Λουτσέσκου) με 500.000 ευρώ (σ.σ.: Μαρτινς) για τον ηγέτη της τεχνικής τους ηγεσίας...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την πλευρά του ο Μελισσανίδης δεν θα είχε πρόβλημα να δεχτεί μια αύξηση και να δώσει κοντά στις 700.000 ευρώ (ενώ προβλέπονταν υψηλό μπόνους συμμετοχής σε φάση ομίλων Champions League). Ωστόσο είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσει να δώσει είτε ένα είτε ενάμιση εκατ. ευρώ στον Σεβιγιάνο κόουτς όπως φέρεται να αξιώνει... Ούτε φυσικά 3ετους διάρκειας συμβόλαιο που επίσης φέρεται να ζήτησε ο τεχνικός των πρωταθλητών. Κάτι που προφανώς και είναι αναμενόμενο και λογικό. Το πιο σημαντικό δε, είναι πως ο προπονητής των πρωταθλητών έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση του club ότι αναγνωρίζει ότι πρέπει να του γίνει αύξηση, όχι όμως άνω του 20% (στις 500.000 ευρώ που ήδη κερδίζει).

'Ηταν επίσης γνωστό και είχε βγει από την πρώτη μέρα στα ΜΜΕ ότι μαζί με την πρόταση για... ταβάνι αύξησης στο 20% του συμβολαίου του Χιμένεθ το μεγάλο αφεντικό του club είχε ενημερώσει ότι περιμένει απάντηση έως το τέλος της εβδομάδας το αργότερο, αλλά κυρίως απόψε το βράδυ. Κάτι που θα φανεί στη διάρκεια της μέρας αν ισχύει απόλυτα από την πλευρά της ΑΕΚ. Ωστόσο είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η Ένωση θέλει να τελειώνει με το θέμα του προπονητή και να τρέξει τον αγωνιστικό της σχεδιασμό.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα λοιπόν ότι το ενδεχόμενο να συνέχιζαν οι δυο πλευρές δεν υπήρχε πλέον από την στιγμή που επιθυμία του Μανόλο Χιμένεθ ήταν η επιστροφή στην Ισπανία. Τη στιγμή μάλιστα που είναι έκδηλη από την πλευρά του Χιμένεθ -προτού καν φύγει από την Αθήνα- η επιθυμία επαναπατρισμού όπως αυτή εκφράστηκε σε κάθε συνέντευξή του στην πατρίδα του όταν και του ζητούσαν να μιλήσει για την επιτυχία του στην Ελλάδα με την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα που κατέκτησε, αλλά και από όσα αναφέρονται εδώ και μέρες στο ρεπορτάζ της Λας Πάλμας.

Θυμίζουμε ότι όπως διαβάσατε στο gazzetta.gr ότι στην Ισπανία αποκάλυψαν επαφή και πρόταση στον Μανόλο από τον ιδιοκτήτη της Λας Πάλμας με τον οποίο φέρεται να συναντήθηκε ο Σεβιγιάνος τεχνικός της Ένωσης. Στην ομάδα που ανήκει ο Αραούχο ανακοινώθηκε ο Τόνι Οτέρο ως νέος τεχνικός διευθυντής του club και το ρεπορτάζ των συναδέλφων στην πατρίδα του Μανόλο αναφέρει πως είναι στους υποψήφιους τη στιγμή που πάντα (και χωρίς να γίνεται κάτι) παίζει η Σεβίλλη.

Είναι πασιφανές πως με όσα αξίωσε από την ΑΕΚ για να συνεχίσει στον πάγκο των πρωταθλητών ο Χιμένεθ αγόραζε χρόνο προκειμένου να κάνει παράλληλα τις επαφές του με ισπανικά club μιας αφού είχε ξεκάθαρα προτεραιότητα τον επαναπατρισμό του (και λόγω της οικογένειας).

Έχουν γνώση, ο Μαρίνος και το τσεκάρισμα...

Εννοείται πως στην ΑΕΚ τα γνωρίζουν όλα αυτά, ενοχλήθηκαν αλλά και περιμένουν. Σίγουρα όχι με σταυρωμένα τα χέρια αφού ΧΩΡΙΣ να έχουν γίνει καν επαφές με κάποιον άλλον προπονητή, υπάρχουν περιπτώσεις που ήδη εξετάζονται προκειμένου οι πρωταθλητές να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο Μελισσανίδης είχε δώσει εντολή να ΜΗΝ γίνει κουβέντα με κανέναν αν δεν ξεκαθαρίσει πού πάει το πράγμα με τον Μανόλο, έστω έως και σήμερα όπου περιμένει την απάντηση του Σεβιγιάνου στην αντιπρότασή του.

Ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος και ελεύθερος στην αγορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αφήνει ασυγκίνητους και δεν περνάει απαρατήρητος στην πρωταθλήτρια. Άλλωστε πρόκειται για τεχνικό και άνθρωπο που εκτιμάει το μεγάλο αφεντικό της ΑΕΚ για τη τιμιότητα του, το γεγονός ότι δεν μάσησε στα δύσκολα και κυρίως για το έργο του σε όποιον πάγκο έχει βρεθεί. Επαναλαμβάνω όμως για αποφυγή παρεξηγήσεων πως έως και τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις λέξεις ΔΕΝ έχει προηγηθεί κάποια επαφή, ή έστω κρούση, προς τον Έλληνα τεχνικό ή τον ατζέντη του, από τους πρωταθλητές.

Ωστόσο είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει η σκέψη για έναν προπονητή ο οποίος ο ίδιος και το team του έχουν παρουσιάσει ένα εξαιρετικό έργο σε σειρά ετών με απίθανη συνέπεια και αποτέλεσμα, τη στιγμή που ταυτόχρονα έχουν άριστη γνώση της ομάδας, της λειτουργίας της και των απαιτήσεων που υπάρχουν. Και εννοείται πως το όνομά του δεν γίνεται να μην πρωταγωνιστήσει (και ας μην προχωρήσει). Πρόκειται για κόουτς που δεν θα χρειαστεί προσαρμογή, που γνωρίζει τι απαιτεί ο πάγκος της ΑΕΚ και έχει αποδείξει ότι πέρα των άλλων μπορεί και βοηθά σε βελτίωση ποδοσφαιριστών και στην εξέλιξή τους. Σίγουρα θα απασχολήσει...

Το ίδιο δεδομένο και λογικό είναι να έχει ο Νίκος Λυμπερόπουλος -σε συνεργασία με μέλη της διοίκησης- και άλλες περιπτώσεις προπονητών (από το εξωτερικό) και να τσεκάρουν τα δεδομένα της κάθε μια ξεχωριστά αν αυτό καταστεί αναγκαίο. Θα ήταν άλλωστε παράλογο να μην ισχύει κάτι τέτοιο αφού ακόμη και να κινηθεί για τον Ουζουνίδη η Ένωση (κάτι που ΔΕΝ έχει γίνει υπενθυμίζω από τους πρωταθλητές) δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε και deal. Δεν γίνεται λοιπόν απ' την πλευρά του «Λύμπε» να μην έχει γίνει προεργασία στο κομμάτι της επόμενης μέρας για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ από τη στιγμή που ο Χιμένεθ δεν έχει υπογράψει στους πρωταθλητές και το θέμα είναι ανοιχτό είτε για θετική είτε για αρνητική εξέλιξη...

Υγ: Είναι σοβαρό το θέμα του προπονητή για να εστιάσουμε σε άλλα ζητήματα με υστερόγραφα. Με ξέρετε όμως δεν γίνεται και είναι κάτι που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες το οποίο είναι γελοίο: Ας πάψουν να εκτίθενται όσοι γράφουν για λεφτά, για μπόνους και συμβόλαια. Ας σταματήσουν να φέρονται σαν γνήσιοι δεύτεροι Ελληνάρες που δεν τους νοιάζει το σπιτικό τους και κοιτάνε τον... γείτονα. Να τελειώσει το γελοίο του πράγματος να παρακολουθούν από την... κλειδαρότρυπα θαρρείς, τι κάνει η πρωταθλήτρια και αν δίνει και πόσα λεφτά. Αν κρατάει ή όχι την ομάδα... Δεν μπορεί να αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον πλην τον Ενωσίτη και την ίδια την ΑΕΚ. Γελοιοποιούνται σε καθημερινή βάση. Να εστιάσουν στο ρεπορτάζ τους και να αφήσουν την πρωταθλήτρια.

Υγ2: Η απόκτηση του Λιβάια είναι ένα σημαντικό οικονομικό και αγωνιστικό deal. Ναι τα χρήματα είναι πολλά, είναι 2 εκατ. ευρώ τη στιγμή που δεν φαίνεται άλλη ομάδα να είναι διατεθειμένη να πληρώσει έστω τα μισά για αγορά ποδοσφαιριστή. Όμως πρόκειται για λίρα εκατό αφού διανύει μόλις το 25ο έτος της ηλικίας του και η κλάση - ποιότητά του είναι αδιαπραγμάτευτα.

Υγ3: Πρέπει να κλείσει το θέμα του προπονητή και μετά να τρέξει ο αγωνιστικός σχεδιασμός των πρωταθλητών. Λογικό θαρρώ και το καταλαβαίνουν όλοι αφού αλλάζουν τα δεδομένα αν αλλάξει και ο κόουτς. Όμως η ΑΕΚ είναι έτοιμη ομάδα που ψάχνει τρεις συν έναν... Για μένα πρέπει να αποκτήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές: Ένα φορ 11αδατο, δυο αντίστοιχα βασικούς πλάγιους επιθετικούς και έναν χαφ...

Υγ4: Χάντμπολ αύριο, στο ΟΑΚΑ, αξίζουν να είναι φουλ το γήπεδο οι μάγκες που στα δύσκολα ήταν εκεί και έδωσαν χαρές στον κόσμο της ΑΕΚ.

Υγ5: Αντίο φίλε Μάκη... Σήμερα σε αποχαιρετάμε. Δυστυχώς! Δεν γίνεται ακόμη να το χωνέψω τόσο γερό παιδί, τόσο νέος, τόσο γεμάτος ζωή και αγάπη για την ΑΕΚ. Αυτή η κακιά αρρώστια μας έχει θερίσει γαμώτο. Μέσα σε χρόνο μηδέν, μέσα σε μέρες, ούτε να το καταλάβεις δεν πρόλαβες φίλος... Αντίο και καλή αντάμωση, να μας προσέχεις. Κι εσείς που ρίχνετε ανάθεμα καμιά φορά και λέτε αυτή τη κακιά αρρώστια σαν κατάρα, σταματήστε το, όλοι όσοι έστω το 'χουν κάνει μια φορά. Ολοι μας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...