Να είναι η τρίτη και η... φαρμακερή!

Να είναι η τρίτη και η... φαρμακερή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Να είναι η τρίτη και η... φαρμακερή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τις δύο διαφορές σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που δεν είναι άλλος από το ελληνικό δημόσιο.

Μετά το «ναυάγιο» του Σεπτεμβρίου εξαιτίας της άρνησης του Γιάννη Αλαφούζου να αναλάβει τις υποχρεώσεις που ο ίδιος δημιούργησε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά μόνο ένα κομμάτι τους, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας για την επόμενη ημέρα, για την «Ανάσταση» του ποδοσφαρικού τμήματος, έστω και αν οι όποιες οριστικές και αμετάκλητες εξελίξεις δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα για να «κουμπώσει» η αλλαγή σελίδας, καθώς για να γίνει η δουλειά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το ΟΑΚΑ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρες είναι αυτές οι διαδικασίες, ειδικά όταν εμπλέκεται το δημόσιο. Πόσο χρόνο χρειάζεται από την έκδοση μίας άδειας μέχρι να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες. Σε οποιαδήποτε άλλη προηγμένη χώρα της Ευρώπης ανάλογα project, όπως εκείνο στο Ελληνικό για παράδειγμα, θα έτρεχαν με... 1000 και δεν θα επιτρεπόταν στον κάθε «πουθενά» και «στημένο» να βάζει συνεχόμενα εμπόδια σε επενδύσεις που βοηθούν στην πραγματική ανάπτυξη αυτού του τόπου. Όπως οι περιβόητοι... Κορμοράνοι στον Βοτανικό.

Το θέμα «σερνόταν» εδώ και μήνες, λίγο-πολύ ήταν γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία και το ρεπορτάζ της Live Sport και του Βασίλη Βέργη το έφεραν το πρωί της Πέμπτης κατ' αποκλειστικότητα στην επιφάνεια, δίνοντας πραγματική και υπαρκτή ελπίδα για το αύριο στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Εξάλλου, ούτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος διέψευσε το θέμα(ούτε και το επιβεβαίωσε καθώς δεν ήθελε να βγει το παραμικρό μέχρι να υπάρξει συμφωνία ''μπετόν'' και σίγουρα η δημοσιοποίηση του θέματος ήταν κάτι που δεν ήθελε σε αντίθεση με την Κυβέρνηση) ενώ ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ΔΠΓ για το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ εδώ και καιρό έχει παρουσιάσει αναλυτικότατα το πλάνο του στην κυβέρνηση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Καλογρέζας και στην συνέχεια την ανάπλαση και αξιοποίησή τους από τον ίδιο και τους πανίσχυρους οικονομικούς «κολοσσούς» που έχει στο πλευρό του, όπως αυτοί παρουσιάζονται στην παρουσίαση του σχεδίου. Αυτή είναι και η πιο μεγάλη και σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την προσπάθεια που έκανε να πάρει την ΠΑΕ τον Σεπτέμβριο. Τότε θα στηριζόταν στην συσπείρωση του κόσμου και των εύπορων οικονομικά φίλων του συλλόγου που παραμένουν εξαφανισμένοι ενώ τώρα το ποδοσφαρικό τμήμα θα αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της συνολικής τεράστιας επένδυσης που έχει ως κεντρικό άξονα το ΟΑΚΑ.

Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με το οικονομικό status της ΠΑΕ. Τότε υπήρχαν οι υποχρεώσεις των 17 εκατομμυρίων μέχρι το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τώρα υπάρχει μία ομάδα που το μπάτζετ της για την επόμενη περίοδο δεν ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ και που τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας είναι σχεδόν... τίποτα, μετά την «καμμένη» γη που έχει επιβάλλει στην ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος. Αν ισχύει η υπόσχεση του «παρκαρισμένου» μεγαλομετόχου να αναλάβει και ένα κομμάτι των χρεών και σε συνδυασμό πως τα υπόλοιπα χρέη που μπορεί σε ένα... πρωί όποιος έχει ρευστό και σοβαρούς συνεργάτες δίπλα του να τα μειώσει στο 40%, τότε το πακέτο είναι εξόχως πιο ελκυστικό και η επιστροφή στην κανονικότητα ακόμη πιο εύκολη και άμεση υπόθεση.

Οι κινήσεις του Δημήτρη να βρει τους κατάλληλους συμπαίκτες όλο αυτό το διάστημα και το σωστό επενδυτικό πλάνο, δείχνει για ακόμη μία φόρα το πόσο τον «καίει» ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να πούμε. Έτσι κι αλλιώς οι πληροφορίες βγαίνουν με το «σταγονόμετρο», κι αυτό μόνο καλό είναι. Δεδομένα το επόμενο διάστημα θα είναι κρισιμότατο για την έκβαση της υπόθεσης και υπάρχει αισιοδοξία πως θα τελειώσει θετικά και πως σύντομα το «τριφύλλι» θα μπει στον ίσιο δρόμο μαζί με την τεράστια επένδυση στο ΟΑΚΑ. Μία επένδυση που συμφέρει 100% και το δημόσιο!

Μέχρι τότε, λοιπόν, υπομονή. Και η μπάλα κάτω, όπως πάντα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μία σύνθετη κατάσταση και είπαμε όπου μπλέκεται το ελληνικό δημόσιο πάντα ο κίνδυνος να χαλάσει κάτι είναι μεγάλος. Για αυτό ψυχραιμία. Ειδικά σε τούτη την γωνιά, μην περιμένετε πανηγυρισμούς, «εκτοξεύσεις» και τα σχετικά. Έχει «καεί» ο κόσμος από το εμπόριο ελπίδας. Τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που προσπαθεί, υπάρχει κάποιος που την... ψάχνει σοβαρά για τον Παναθηναϊκό και μακάρι η τρίτη προσπάθεια του Γιαννακόπουλου να περάσει στα χέρια του η ΠΑΕ, να είναι και η φαρμακερή.

Υ.Γ1: Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην προσπάθεια του Δημήτρη με το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ και με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Πράγματα άγνωστα εδώ και καιρό στην διοίκηση της ΠΑΕ. Είναι ξεκάθαρη η... ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό της ομάδας την άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο ξεκάθαρη ήταν και η αδιαφορία τους για την «καμπάνα» από την ΟΥΕΦΑ. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και μακάρι να γυρίσει γρήγορα η σελίδα γιατί ο Παναθηναϊκός όσο είναι στα χέρια τους αντιμετωπίζει καθημερινά κίνδυνο επιβίωσης.

Υ.Γ2: Μην παραμυθιάζεστε απ'όσα γράφονται δεξιά και αριστερά. Το μόνο χειροπιαστό σχέδιο για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ούτε οι κινήσεις του μάνατζερ Αποστολόπουλου που έφεραν στο προσκήνιο το σενάριο με τον Ιταλό τεχνικό διευθυντή, ούτε εκείνες του Πηλαδάκη που έφεραν στο... φως το σενάριο Νταμπίζα-Δώνη έχουν αποκτήσει σάρκα και οστά. Προς το παρόν ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Για την ώρα είναι φιλολογικό το ενδιαφέρον.

Υ.Γ3: Δεν μας... πέφτει λόγος, αλλά πραγματικά και επειδή θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε, που ακριβώς ευθύνεται η ΑΕΚ για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι της Τούμπας στα χαρτιά; Πως ακριβώς η ΑΕΚ θα πάρει πρωτάθλημα στα χαρτιά όταν η ίδια δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη σε τέτοιες ιστορίες; Και στην τελική πόσο κωμικό είναι να κατηγορούν οι σχολιογράφοι του ΠΑΟΚ άλλες ομάδες ότι θέλουν να παίρνουν ματς στα δικαστήρια; Έχουν ξεχάσει πως πήγαν να πάρουν την περυσινή πρώτη θέση στα πλέι-οφ με την θεατρική παράσταση του Ίβιτς(ισάξια με εκείνη του Γκαρθία) ή μήπως ξέχασαν το φινάλε του περυσινού πρωταθλήματος και την πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση του Ολυμπιακός-Πλατανιά; Αν κέρδιζαν τότε την υπόθεση, δεν θα έπαιρναν τον τίτλο στα χαρτιά;

Μπορώ να καταλάβω την οργή τους, μπορώ να καταλάβω την ξενέρα που έχουν φάει, μπορώ να καταλάβω πολλά. Όμως ο Ίβιτς πέρυσι έστησε μια «παγίδα», στην οποία έπεσε μέσα ο ΠΑΟΚ και μάλιστα έχοντας να χάσει κάτι πολύ πιο σημαντικό, από εκείνο που έχασε ο Παναθηναϊκός. Είναι τόσο κωμικό όσο να γράφουν οι φίλοι και οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού για πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, να γκρινιάζουν για την διαιτησία ενώ εδώ και 20 χρόνια όλα τα έβρισκαν υπέροχα, μοναδικά, κρυστάλλινα ενώ στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο πήγαινε δεκαετίες πίσω. Κοίτα να δεις που το 2018 τους πήρε ο πόνος για το άθλημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.