Πανιώνιος - Λαμία 1-0

Αντώνης Σαούλης
Πανιώνιος - Λαμία 1-0

bet365

Έπειτα από τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στο Πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος επέστρεψε στα «τρίποντα», με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάμπρου στη Νέα Σμύρνη νικώντας για τρίτη σερί φορά την Λαμία μετά το Κύπελλο.

Προφανώς και δεν είχε την... ένταση του ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Εκεί όπου οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά ήταν εξίσου σημαντικές αναμετρήσεις αυτές του Πανιωνίου με της Λαμίας. Γιατί έκριναν μία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά είχε σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο και για το πρωτάθλημα. Και ο Πανιώνιος τα πήρε όλα και η Λαμία έμεινε στον... άσο! Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν και στο πρωτάθλημα (1-0 με το γκολ του Λάμπρου στο 80'), έκαναν το «τρία στα τρία», επέστρεψαν στην πέμπτη θέση και φυσικά είναι και στους «4» του Κυπέλλου!

Ο Ιστορικός ήταν καλύτερος καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά τα χρειάστηκε στο τέλος για να πάρει τη νίκη που του άξιζε. Το πέναλτι που κέρδισε ο Λάμπρου έλυσε τον γόρδιο δεσμό της Λαμίας η οποία μ' εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο (45-55) πήγε για την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη κι έφυγε με την τρίτη συνεχόμενη ήττα!

Το πλάνο των Γρηγορίου-Τεννέ
Οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στη σύνθεσή τους. Ο Γεσίλ επέστρεψε στο βασικό σχήμα στην κορυφή του 4-2-3-1 με τους Μασούρα, Μπραχίμι, Λάμπρου να τον πλαισιώνουν και τον Ουάσιγκντον να παίζει δίπλα στον Κόρμπο και τους Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά και Σαραμαντά να είναι στην άμυνα. Χωρίς πολλές αλλαγές και η Λαμία επίσης με 4-2-3-1 και τον Μπούτνικ στην κορυφή και τους Μπλάζιτς, Πίτι, Ακόστα να παίζουν από πίσω του.

Μόνο ο Πανιώνιος στο γήπεδο
Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Οι «κυανέρυθροι» έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με 65% κατοχή μπάλας χωρίς όμως να βρίσκουν τρόπο να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Παπαδόπουλου. Κι αυτό γιατί η Λαμία είχε στόχο να «καταστρέψει» τον ρυθμό και το παιχνίδι (δεν είχε τελική στο πρώτο μέρος). Και τα κατάφερε. Γλίτωσε στο 2' όταν ο Λάμπρου αστόχησε (για την ακρίβεια έδιωξε ο Βασιλαντωνόπουλος) και στο 33' όταν η κεφαλιά του Γκιοατά από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ.

Βρήκαν τον τρόπο οι γηπεδούχοι
Παρά το καλό ξεκίνημα της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο (τελικές με Βασιλαντωνόπουλο στο 46' και τον Ακόστα στο 54') ο Πανιώνιος βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει το παιχνίδι. Ο Γρηγορίου το πάλεψε πολύ από τον πάγκο. Παρά το γεγονός ότι έχασε τον Γεσίλ στο 44' (αναγκαστική αλλαγή μπήκε ο Νίλσεν) ο τεχνικός του Πανιωνίου, τράβηξε στον πάγκο τον Μασούρα έριξε τον Σπιριντόνοβιτς άλλαξε πλευρά στον Λάμπρου προσπαθώντας να βρει τον τρόπο να πάρει το τρίποντο. Στο 66' ο Λάμπρου έχασε το γκολ από την μικρή περιοχή όμως στο 79' χάθηκε η μπάλα. Κόρμπος, Νίλσεν και Λάμπρου έκρυψαν την μπάλα σ' ένα μικρό τριγωνάκι και ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον τελευταίο μέσα στην μικρή περιοχή. Ο Λάμπρου πήρε πάνω του την εκτέλεση, ευστόχησε και ο Πανιώνιος πήρε το τρίποντο που τον επανέφερε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

ΜVP: Λάμπρου. Ο εξτρέμ του Πανιωνίου, κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα και είχε και την μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.
Αδύναμος κρίκος: Παπαδόπουλος. Ουσιαστικά με την ανατροπή που έκανε στον Λάμπρου κρίνει και το παιχνίδι. Γενικά δεν έκανε καλό ματς ο γκολκίπερ της Λαμίας μιας και δεν ήταν καθόλου σταθερός.
Σταθερή αξία:
Η γκάφα: Η χαμένη ευκαιρία του Λάμπρου στο 66'. Αρχικά η γκάφα είναι του Παπαδόπουλου που χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στη συνέχεια ανήκει στον εξτρέμ του Πανιωνίου που έστειλε την μπάλα άουτ από την μικρή περιοχή.
Το στραγάλι: Με λαθάκια η διαιτησία του Τσαμούρη, αλλά στη φάση που έκρινε το ματς είδε σωστά την ανατροπή του Λάμπρου από τον Παπαδόπουλο.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασε κάποιες σημαντικές φάσεις και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη (τρίτη σερί μετά τις δύο στο Κύπελλο) επί της Λαμίας. Με αυτή τη νίκη επέστρεψε στην 5η θέση μιας κι εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Ξάνθης με την Κέρκυρα.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (69' Μακρύλλος), Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου, Μπραχίμι, Γεσίλ (44' Νίλσεν)
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Ομο, Μπλάζιτς, Κουκόλης (28' Κουτρομάνος), Μπούτνικ (72' Μπουλουλής), Πίτι, Ακόστα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS TOY ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα