Νογκάλες στο Gazzetta.gr: «Ο Όσκαρ Γκαρσία ξέρει πως να κερδίζει τίτλους»! (pics)

Νογκάλες στο Gazzetta.gr: «Ο Όσκαρ Γκαρσία ξέρει πως να κερδίζει τίτλους»! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Νογκάλες στο Gazzetta.gr: «Ο Όσκαρ Γκαρσία ξέρει πως να κερδίζει τίτλους»! (pics)

bet365

Ο Ισπανός δημοσιογράφος και σχολιαστής του COPE, Χουάν Μαριάνο Νογκάλες, σχολιάζει στο Gazzetta.gr το προφίλ του Όσκαρ Γκαρσία και το ποδοσφαιρικό του background. Τι λέει για την προοπτική του Ολυμπιακού και τι μπορεί να πετύχει.
Ο Ισπανός συνάδελφος κλήθηκε από το Gazzetta.gr να τοποθετηθεί για τον 44χρονο προπονητή που αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας του Ολυμπιακού. «Είναι ένας άνθρωπος της Μπάρτσα. Ξεκίνησε την πορεία του με την U-19 της Μπαρτσελόνα. Δούλεψε σε αρκετά πρωταθλήματα εκτός Ισπανίας και διακρίθηκε με τίτλους. Λατρεύει το καλό ποδόσφαιρο της μίας επαφής. Το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Όπως όλοι οι Ισπανοί προπονητές ο Όσκαρ θέλει ως επί το πλείστον Ισπανούς παίκτες ή παίκτες που είναι της ισπανικής σχολής», μας μετέφερε αρχικά. Στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «αναμφίβολα δεν είναι μία τυχαία περίπτωση. Είναι ένας προπονητής που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα σε δύο διαφορετικές χώρες. Μία στο Ισραήλ και δύο φορές με την ίδια ομάδα, την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Δεν το λες απλό και εύκολο αυτό».
Στην Ισπανία το όνομα του Όσκαρ Γκαρσία ήταν ένα θέμα συζήτησης, ακόμα και για τον πάγκο της Μπάρτσα! «Όταν είχε φύγει ο Λουίς Ενρίκε από την Μπαρτσελόνα το όνομά του απασχόλησε τον σύλλογο για τον πάγκο της. Υπήρξαν και άλλες ομάδες στην Ισπανία που τον ήθελαν όπως η Βαλένθια», μας επισήμανε σχετικά. Όσο για το... μυστικό του για τους τίτλους; «Θεωρώ πως ξέρει το πως να κερδίζει τίτλους. Το μυστικό του είναι το ποδόσφαιρο που παίζει και η προετοιμασία. Από τις προπονήσεις μέχρι το σύστημα και την επιθετική διάθεση που έχει για να βγάζει η ομάδα του στο γήπεδο. Δεν θα σου πω ότι του βγαίνει αλλά πάντα προσπαθεί να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο της Μασία και της Μπαρτσελόνα. Αυτό που έμαθε. Η προσέγγισή του γύρω από το ποδόσφαιρο, το πάθος του και η επιθετικότητά του ως προς την διάταξη και το ποδόσφαιρο που ζητάει του έφερε πρωταθλήματα εκτός Ισπανίας», μας απαντά ο Ισπανός ρεπόρτερ.
«ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΔΥΝΑΤΟ... ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ»
Ο Νογκάλες στάθηκε και στην ποδοσφαιρική του... προϋπηρεσία στην Μπάρτσα: «Ήταν καλός παίκτης στην Μπαρτσελόνα (σ.σ. αγωνιζόταν εκεί από το 1993 έως το 1999 ως μεσοεπιθετικός και με κατάκτηση αρκετών τροπαίων). Έπαιζε με τον αδερφό του, Ρότζερ, μαζί στην ομάδα. Θεωρώ πως θα γυρίσει ως προπονητής στην Ισπανία, αργά ή γρήγορα... Είμαι σχεδόν βέβαιος για αυτό».
Όσο για την προοπτική του στον Ολυμπιακό; «Εάν με ρωτάς εάν μπορεί να πετύχει θα σου πω κατηγορηματικά ναι. Όταν έφυγε από την Σάλτσμπουργκ η ισπανική αγορά τον ζητούσε ξανά, δείγμα του ότι έχει καλό όνομα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Είναι προπονητής που δουλεύει σκληρά και καλά και δεν τα παρατάει και θεωρώ πως θα είναι ένα καλό και δυνατό... χαρτί στον πάγκο του Ολυμπιακού και ότι μπορεί να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του», σημειώνει δίχως περιστροφές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα