Ταχτσίδης: Από την... εξέδρα βασικό στέλεχος και αρχηγός του Ολυμπιακού (vids)

Ταχτσίδης: Από την... εξέδρα βασικό στέλεχος και αρχηγός του Ολυμπιακού (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ταχτσίδης: Από την... εξέδρα βασικό στέλεχος και αρχηγός του Ολυμπιακού (vids)

bet365

Στα 26 του χρόνια ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μετά από ένα πολύ δύσκολο και επίπονο καλοκαίρι από πλευράς ετοιμότητας ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και έγινε βασικός και αρχηγός στον Ολυμπιακό.
Πολλές φορές είναι που ορισμένοι ξεχνούν την μεγάλη σημασία έχει το ελληνικό στοιχείο σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο Ολυμπιακός εάν δεν είχε τον Φορτούνη; Πόσες είναι οι φορές που ο κόσμος της ομάδας ζητάει ακόμα περισσότερους Έλληνες; Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είναι ένα από τα ελληνικά στοιχεία του ρόστερ. Ταλαιπωρημένος για καιρό το καλοκαίρι που ήρθε λόγω ενός τραυματισμού του. Σε τέτοιον βαθμό που παρότι ο Χάσι τον πίστευε και τον υπολόγιζε να τον αφήσει εκτός πλάνων. Ο ίδιος ο Παναγιώτης σε δηλώσεις του στη NOVA είχε τονίσει πως δεν περίμενε ότι ο τραυματισμός του θα τον άφηνε για ένα διάστημα 2,5 μηνών εκτός. Έπαιξε ρόλο και το... σκαρί του και ότι είναι βαρύ κορμί και ήθελε χρόνο. Ο Ταχτσίδης ουσιαστικά άρχισε να ενεργοποιείται από τον Σεπτέμβριο και μετά. Υπήρχαν και επιλογές βέβαια που τον δυσκόλεψαν. Όπως εκείνη του Χάσι να τον γυρίσει στόπερ στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός.
Ωστόσο έκτοτε ο ύψους 1.91 μέτρων μέσος έχει κερδίσει την θέση του στην ομάδα και έχει φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έχει καταγράψει 13 συμμετοχές με την φανέλα των Πειραιωτών σε όλες τις διοργανώσεις και σίγουρα θα έχει να θυμάται εμφανίσεις σαν και εκείνη του 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη. Έτσι από εκεί που ήταν στην... εξέδρα βρέθηκε να είναι βασικός σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.
ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
Είναι λίγοι οι ξένοι στον Ολυμπιακό που μπορούν να καταλάβουν στον απόλυτο βαθμό το τι σημαίνει να φοράς την φανέλα του και η μεγάλη πίεση που υπάρχει και μαζί και οι απαιτήσεις. Παίκτες όπως για παράδειγμα ο Αλεξίς Ρομαό ή ακόμα και ο Αλμπέρτο Μποτία.
Ο Ταχτσίδης έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα πάνω σε αυτό. Είναι Έλληνας, ξέρει την πραγματικότητα, γνωρίζει το που ήρθε και αντιλαμβάνεται τα... θέλω του Ολυμπιακού, του κόσμου και ακόμα και του περίγυρου. Φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού και το περιβραχιόνιο και συναισθάνεται το βάρος. Στο δε ματς με τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα έχοντας πάρει από τον Ρομαο το περιβραχιόνιο του αρχηγού είχε σπεύσει να το φιλήσει πρώτα πριν το βάλει. Επιπλέον είναι παίκτης που πολύ συχνά θα υπερασπιστεί στο γήπεδο τους συμπαίκτες που και που θα βγάλει πάθος, τσαμπουκά, ένταση και νεύρο. Από εκεί και πέρα δεδομένα δεν είναι ένας παίκτης με ταχύτητα ή εκρηκτικότητα. Έχει όμως την ποδοσφαιρική διορατικότητα. Βλέπει γήπεδο, κάνει αρκετές καλές μεταβιβάσεις και παρότι δεν έχει ασίστ μπορεί να δει κανείς ότι βρίσκεται σε φάσεις με γκολ.
Παράδειγμα χαρακτηριστικό το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Στο 5ο λεπτό ο Μάριν του βγάζει την μπάλα από τα πλάγια. Ο Ταχτσίδης έχει αφήσει πίσω του αντίπαλο και αμέσως του 'σπάει' την μπάλα για να την βγάλει μετά ο Γερμανός στον Φορτούνη για το 0-1. Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ όλες τις φάσεις του ματς εκείνου. Ακόμα ένα παράδειγμα: στο 80' του ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα η πάσα προς τον Πάρντο που βγάζει το γκολ στον Ανσαριφάρντ για το 1-2 έχει βγει από τον Ταχτσίδη. Και οι περισσότερες μπαλιές του είναι κάθετες και καίριες και χωρίς να σηκώνει την μπάλα, που είναι πιο δύσκολο να την 'υποδεχθεί' ο συμπαίκτης του. Δείτε εδώ και τις φάσεις από το Ολυμπιακός - Απόλλων.
Παρότι ο Ταχτσίδης έχει παίξει φέτος 9 ματς ως αμυντικό χαφ ή εξάρι εάν θέλετε και 3 ως οκτάρι ή κεντρικός χαφ φαίνεται πως η θέση που του ταιριάζει πιο πολύ είναι να παίζει ως πρώτος δημιουργός στον άξονα. Δηλαδή οκτάρι έχοντας πίσω του τον Ρομαό που ως αμυντικός χαφ είναι πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός αμυντικά. Ενδεικτικό είναι πως στο πρωτάθλημα εάν και έχει παίξει 8 ματς είναι στην τοπ πεντάδα στις πάσες και τις μεταβιβάσεις. Έχει 78 όταν ο Μάριν έχει 81, ο Ρομαό 109 και οι Φορτούνης και Οφόε 117. Έχει επίσης 9 κλεψίματα και 4 επεμβάσεις και 5 κερδισμένα φάουλ. Είναι δεδομένο πως τις δημιουργικές αρετές του Ταχτσίδη ο Ολυμπιακός θα τις χρειαστεί και στην συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα