Πανιώνιος - Πλατανιάς 2-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Πλατανιάς 2-1

bet365

Ο Πλατανιάς κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ενσικουλού στη Νέα Σμύρνη, όμως ο Γκιοατά εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κοκκαλά και ο Κόντικ σταμάτησε στο τέλος τον Δημούτσο, για το τελικό 2-1 των «κυανέρυθρων»!

Πολλοί πίστευαν ότι ο Πανιώνιος θα είχε εύκολο έργο κόντρα στον ουραγό Πλατανιά και παραλίγο να το πληρώσει. Οι Νεοσμυρνιώτες τα χρειάστηκαν κόντρα στην ομάδα του Ρόκα η οποία πάλεψε, κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ του Σπιριντόνοβιτς και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό αλλά στο τέλος μίλησε ο Κότνικ. Στο τέλος αυτό που μένει είναι τι γράφει το ταμπλό και αυτό έγραφε 2-1.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες αφού εκτός λόγω τραυματισμού ήταν ο Ταπόκο, ενώ ο Σαββίδης είχε συμπληρώσει κάρτες. Παράλληλα εκτός ήταν και οι Οικονόμου και Μασούντ που δεν υπολογίζονται.

Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Σπιριντόνοβιτς (αριστερά) Μασούρας (ελεύθερο ρόλο), Λάμπρου (δεξιά) να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ντουρμισάι.

Ο Πλατανιάς από την πλευρά του κατέβηκε με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Κοκκκαλάς ήταν στο τέρμα, με τους Στάμου Ντικαμονά στα στόπερ, δεξί μπακ ο Στάθης και αριστερό ο Βάντερσον. Αμυντικοί μέσοι οι Δημούτσος, Αγγελόπουλος, δεκάρι ο Ντεβέσα, αριστερό εξτρέμ ο Κοροβέσης, δεξί ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντνικ.

Η απουσία ποδοσφαιριστή που θα καταφέρει να οργανώσει το παιχνίδι και να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα είχε ως αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να έχει θέμα στο να κάνει οργανωμένο παιχνίδι και να ανοίξει την άμυνα του Πλατανιά. Οι ακραίοι δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες και ο μόνος τρόπος απειλής ήταν με μπαλιές στη πλάτη των κεντρικών αμυντικών των Κρητικών.

Ευκαιρίες όμως δεν είχαμε και η πρώτη αξιόλογη φάση ήταν ένα μακρινό σουτ του Χατζισαφί στο 16', ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντουρμισάι μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά κλασική ευκαιρία δεν υπήρχε με τον Γρηγορίου να προσπαθεί να βρει λύσεις αλλάζοντας θέσεις στους μεσοεπιθετικούς του παίκτες.

Γκολ από το πουθενά

Τελικά, η λύση για τους «κυανέρυθρους» ήρθε από το πουθενά στο 29' σε μια ανύποπτη φάση. Ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Ντικαμονά και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοκκαλά. Παρά το γκολ η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος ναι μεν είχε τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την ώρα που ο Πλατανιάς έδειχνε γιατί βρίσκεται ουραγός στην βαθμολογία αφού με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπούτνικ ήταν ακίνδυνος.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να απειλεί ανορθόδοξα. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς από το 55' και μετά άλλαξε το σύστημα που αγωνιζόταν πηγαίνοντας σε 4-4-2 με τον Ενσικουλού δίπλα στον Μπούτνικ.

Ο Πλατανιάς τις εντυπώσεις

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και στο 61' κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετική θέση με τον Ενσικουλού ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και με μια εντυπωσιακή εκτέλεση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κότνικ. Το γκολ αυτό πάγωσε τους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα την ώρα που ο Πλατανιάς πήρε ψυχολογία από την ισοφάριση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σάστισμα του Πανιωνίου.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν τα πατήματά τους, στο 73' ο Κοροβέσης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Γεσίλ όσο και τον Βουκελάτο σε ένα άκρως επιθετικό σχήμα.

Λυτρωτής ο Γκιοατά, ήρωας ο Κότνικ

Και η δικαίωση ήρθε στο 82'. Ο Γεσίλ εκτέλεσε το φάουλ ο Κοκκαλάς δεν συγκράτησε την μπάλα και ο επερχόμενος Γκιοατά έκανετην προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Με παίκτη λιγότερο τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους φιλοξενούμενους και στο 89' ο Σπιριντόνοβιτς έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 3-1.

Το ματς είχε πάρει άγρια ομορφιά και στο 90' ο Κότνικ πραγματοποιεί την επέμβαση του αγώνα όταν εντυπωσιακά λέει όχι στον Δημούτσο με τον Πανιώνιο να παίρνει μια αγχωτική νίκη.

Οι ενδεκάδες

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί (80' Βουκελάτος), Κόρμπος, Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (72' Γεσίλ), Λάμπρου (65' Σαραμαντάς), Ντουρμισάι

Πλατανιάς (Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά, Στάμου, Βάντερσον, Δημούτσος (90' Πατράλης), Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (87' Γκρζέλακ), Κοροβέσης, Μπούντνικ (78' Ουές)

MVP: Ζερόμ Γκιοατά. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς ο Καμερουνέζος στόπερ με το γκολ που πετυχαίνει, ήταν αυτός που λύτρωσε τον Πανιώνιο. Οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν ανίκανοι να απειλήσουν και ο Γκιοατά βρέθηκε την κατάλληλη ώρα στην ιδανική θέση μετά την ασταθέστατη απόκρουση του Κοκκαλά

Στο ύψος του: Ο Μάτιτς Κότνικ. Έχει καταντήσει κουραστικό αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας για άλλο ένα παιχνίδι της ομάδας του ήταν στους κορυφαίους. Αν σε κάποιον χρωστάει τη νίκη ο Πανιώνιος είναι ξεκάθαρα ο Κότνικ ο οποίος σε τετ α τετ του Δημούτσου στις καθυστερήσεις κάνει την απόκρουση του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γεβγκέν Μπούντνικ. Ο επιθετικός του Πλατανιά πέρασε απαρατήρητος με το αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου να τον εξαφανίζει. Δεν απείλησε καθόλου και δικαίως έγινε αλλαγή.

Η γκάφα: Στο γκολ του Σπιριντόνοβιτς ο Ντικαμονά βάζει την κόντρα αλλάζοντας την πορεία της μπάλας σε μια φάση που αν δεν είχε παρέμβει ο αμυντικός του Πλατανιά ίσως ο Κοκκαλάς να μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αλέξανδρου Τσαμούρη ο οποίος ήταν κοντά στις φάσεις, αν και ήταν αυστηρή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση, στη φάση της αποβολής του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος επικράτησε του Πλατανιά με 2-1 με πολύ άγχος σε μια βραδιά που ο ίδιος δεν ήταν καθόλου καλός. Οι «κυανέρυθροι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει οργανωμένα μια επίθεση. Παρόλα αυτά εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη των παικτών του Πλατανιά και στα δύο γκολ πήρε έστω κι έτσι το τρίποντο που τον κρατάει στην πεντάδα. Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς το πάλεψε και ίσως να άξιζε τον βαθμό, αλλά πλήρωσε τα ατομικά του λάθη αλλά και την κλάση του Κότνικ στην φάση του Δημούτσου. Πλέον με εννιά σερί ήττες, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους Κρητικούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα