Αποκλεισμός 15 ημερών στον Χιμένεθ

Αποκλεισμός 15 ημερών στον Χιμένεθ

Gazzetta team
Αποκλεισμός 15 ημερών στον Χιμένεθ

bet365

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Χιμένεθ για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (συν πρόστιμο 10.000 ευρώ) και όλα όσα είπε στην απολογία του.

Η υπόθεση του Ισπανού τεχνικού εκδικάστηκε τελικά την Παρασκευή και στη συνέχεια το πειθαρχικό όργανο της Super League ανακοίνωσε την απόφαση του, με τον Χιμένεθ να μην έχει δικαίωμα παρουσίας στον πάγκο στους αγώνες με Πλατανιά και Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα, όπως και σε αυτό με την Καλλιθέα στο κύπελλο.

Η ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής.

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL.

Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 37482/22-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 23ης-11-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. JIMENEZ J. MANUEL α) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες».

Στη διάρκεια της απολογίας του ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε όλα όσα έγιναν και προκάλεσαν την αντίδρασή του με την άσεμνη όσο και απαράδεκτη χειρονομία του:

«Ήταν τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, δημιουργήθηκε μια φασαρία και είδα ότι υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Απευθύνθηκα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού (σ.σ.: τον Κουρμπέλη) και τον παρακάλεσα να σταματήσουμε εδώ. Εγώ προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον Κουρμπέλη, ο ποδοσφαιριστής μιλούσε Ελληνικά, εγώ στα Ισπανικά. Ο τέταρτος διαιτητής μου είπε ότι αποβάλλομαι και ο λόγος ήταν επειδή μπήκα στο γήπεδο, ενώ εγώ ήθελα να χωρίσω τους παίκτες. Ήταν άδικη η αποβολή μου» τόνισε και πρόσθεσε για την χειρονομία: «Υπήρξε ένα άτομο πίσω από τον πάγκο που ανάμεσα σε ελληνικά και ιταλικά προσπαθούσε να με βρίσει και να με προσβάλει».

Όταν η Αθλητικός Δικαστής επεσήμανε στον Χιμένεθ πως θα πρέπει να είναι πιο ψύχραιμος σε τέτοιες καταστάσεις, απάντησε: «Είναι η πρώτη φορά που αποβάλλομαι. Όλα συνέβησαν όταν εγώ πήγαινα προς τα αποδυτήρια. Ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στα γήπεδα και πρέπει να τις δέχομαι. Από την εξέδρα μου έλεγαν κάποια άσχημα λόγια στα ιταλικά. Είναι δύσκολες στιγμές να ζω μακριά από την οικογένεια μου, πόσο μάλλον όταν το σημαντικότερο άτομο στη ζωή μου είναι άρρωστη. Όταν άκουσα ''η μάνα του Χιμένεθ είναι πουτ…'', ήταν κάτι που δεν μπορούσα να ελέγξω»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα