Ο Λεμονής άνοιξε το rotation και κερδίζει παίκτες! (pics)

Ο Λεμονής άνοιξε το rotation και κερδίζει παίκτες! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Λεμονής άνοιξε το rotation και κερδίζει παίκτες! (pics)

bet365

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μπέσνικ Χάσι, ο Τάκης Λεμονής έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει όσο περισσότερο μπορεί το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού και κερδίζει διαρκώς παίκτες.
Σε έναν... μαραθώνιο όπως είναι η φετινή Super League Σουρωτή όλοι χρειάζονται σε μία ομάδα. Και οι πρωταγωνιστές, ήτοι οι πλέον ποιοτικοί παίκτες του ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά και οι ρολίστες. Ο Τάκης Λεμονής λοιπόν ομολογουμένως έχει συμμαζέψει τον Ολυμπιακό και έχει βελτιώσει και την αμυντική και επιθετική λειτουργία του. Το πιο σημαντικό... παράσημό του όμως ότι κερδίζει διαρκώς παίκτες. Αναδεικνύει παίκτες που είτε τους είχε βγάλει στο περιθώριο και ακόμα και τελείως εκτός πλάνων και κινδύνεψε να τους... κάψει ο Χάσι. Ας δούμε λοιπόν μία μία τις περιπτώσεις:
ΠΑΠΕ ΑΜΠΟΥ ΣΙΣΕ: Αμυντικός σε ηλικία 22 ετών και με τρομερά σωματικά προσόντα. Με ύψος 1.97, ταχύτητα, δύναμη και ακόμα και έφεση στο σκοράρισμα. Ο Παπέ Αμπού Σισέ από τον Χάσι εθεωρείτο... ακατάλληλος για το επίπεδο του Ολυμπιακού. Ο Λεμονής του έδωσε ευκαιρίες, τον έκανε βασικό και ο μικρός κάνει... Παπάδες! Ήδη ηχούν δυνατά... σειρήνες από Γαλλία, Πορτογαλία και Γερμανία και η αξία του εκτοξεύεται στα ύψη. Ήδη από τώρα υπάρχουν οι εκτιμήσεις πως όταν πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό ο Σισέ τα χρήματα που θα απαιτηθούν θα φτάσουν σε μεγάλο αριθμό... Φέτος ο Παπέ Αμπού Σισέ έχει 6 ματς στην Ελλάδα με 2 γκολ στην Super League. Ο Σενεγαλέζος όχι μόνο έχει δεθεί πολύ με τον Ολυμπιακό και με σχετική αφιέρωση μετά το γκολ του με Πλατανιά αλλά σε κάθε ευκαιρία ευχαριστεί τον κόουτς Λεμονή που τον αναδεικνύει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Στο ματς με τον Πλατανιά φόρεσε (σ.σ. αφού πρώτα το φίλησε) το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν σχεδόν... ξεχασμένος από τους ίδιους τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μία θλάση που είχε πάθει το καλοκαίρι τον είχε αφήσει πίσω, ωστόσο ευκαιρίες δεν πήρε γενικότερα. Ο Λεμονής τον περίμενε, τον πίστεψε, είδε ότι δούλεψε έξτρα και προσπάθησε πολύ και τον έχρισε βασικό και με την Μπαρτσελόνα στο Champions League, όπου έκανε εξαιρετικό ματς και με Πλατανιά, όπου επίσης πήγε καλά. Στα 26 του ο ύψους 1.91 μέσος από το Ναύπλιο είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και ως εξάρι και ως οκτάρι αλλά και να ενιχύσει το ελληνικό του στοιχείο. Φέτος έχει 6 παρουσίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Παρότι ήταν ένα αγαπημένο παιδί του Χάσι κάπου στην πορεία ο Κοσοβάρος τεχνικός το... έχασε. Έχασε όλο το θέμα της διαχείρισης. Στα 28 του ο Μάρκο Μάριν έκανε επί Λεμονή στο ματς με τον Πλατανιά ίσως το κορυφαίο του φετινό παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Τάκης Λεμονής μπορεί να τον άφησε off από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όμως δείχνει να έχει βρει το... κουμπί του και έχει πρόθεση γενικά να του δώσει περισσότερο χρόνο. Φέτος ο Μάριν έχει 14 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη με 2 γκολ και 4 ασίστ.
ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Ο Ιρανός έγινε με το... σπαθί του βασικός φορ του Ολυμπιακού, με τον Λεμονή να απονέμει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στην περίπτωσή του και να τον... αναγεννά! Ο 27χρονος Ανσαριφάρντ είναι από τους φορ του ρόστερ ο πρώτος σκόρερ με 4 τέρματα σε 6 ματς στο πρωτάθλημα και 2 ασίστ. Βάζει 1 γκολ ανά 2.5 τελικές βάσει της στατιστικής σε 401 παρουσίας στην Super League Σουρωτή. Και ο Ανσαριφάρντ έχει αποκτήσει ένα ξεχωριστό δέσιμο με τον Λεμονή. Όπως και ο Σισέ έχει σπεύσει να τον αγκαλιάσει και να του αφιερώσει γκολ του μετά την επίτευξή του. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο με τον Ανσαριφάρντ στο πρωτάθλημα είναι πως έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει κατά... ριπάς και έχει βάλει και γκολ σε όλα! Στο εντός έδρας 4-1 με την ΑΕΛ, στο εκτός έδρας 3-4 με Πανιώνιο και στο εντός έδρας 5-1 με Πλατανιά!
ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Ο Χάσι δήλωνε μετά βεβαιότητας ότι ο Πάρντο έμεινε στο ερυθρόλευκο ρόστερ το καλοκαίρι επειδή εκείνος πίεσε και επέμενε, όμως ο Κολομβιανός επί των ημερών του πέρασε δύσκολα, παρά τα 2 γκολ του με Σπόρτινγκ στο 3-2, που είχε μπει ως αλλαγή. Με τον Λεμονή παίρνει πάλι χρόνο και προσφέρει στον σύλλογο με αποκορύφωμα τα 2 γκολ στον αγώνα με τον Πλατανιά. Φέτος ο Φελίπε Πάρντο έχει 15 αναμετρήσεις με 4 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη και 2 ασίστ.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Φορτούνης προφανώς και είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Όμως και σε αυτήν την περίσταση λειτούργησε το μαγικό... ραβδάκι του Τάκη Λεμονή. Στην περίοδο Λεμονή ακόμα και σε ματς που δεν πήγε καλά ο Ολυμπιακός, όπως στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Φορτούνης βγήκε ξανά μπροστά αγωνιστικά και παρουσιάζει σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο δημιουργικά και επιθετικά. Και με τον Φορτούνη έφτιαξε έναν πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας και πολύ καλή σχέση ο Λεμονής. Φέτος ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει 15 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με 5 γκολ και 4 ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα