Λουτσέσκου: «Ηλίθιοι εμείς, έξυπνη η ΑΕΚ»

Λουτσέσκου: «Ηλίθιοι εμείς, έξυπνη η ΑΕΚ»

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απολύτως κατανοητός μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, λέγοντας πως η ομάδα του έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα εκτός έδρας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός.

«Χάσαμε το ματς για δύο λόγους: Επειδή ήμασταν ηλίθιοι ή η ΑΕΚ έξυπνη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εκτός Θεσσαλονίκης και ειδικά όταν ερχόμαστε στην Αθήνα δεν έχουμε αυτοπεποίθηση. Είναι πρόβλημα χρόνων αυτό, χθες μιλούσα με παίκτη μου, ο οποίος μου είπε ότι βαρέθηκε να έρχεται στην Αθήνα και να χάνει. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ καιρό, η πρώτη φορά που ένιωσα ότι ελέγξαμε ματς στην Αθήνα ήταν με τον Ολυμπιακό.

Ξεκινήσαμε με λάθος προσέγγιση το ματς, δεν είχαμε την σωστή επιθετικότητα για να αντιμετωπίσουμε σωστά τις καταστάσεις. Οταν η ΑΕΚ πήρε την κόκκινη κάρτα συγχυστήκαμε και με τεράστιο άγχος, όχι για τον αντίπαλο, γιατί δεν μιλάμε για παιδιά, αλλά για να νικήσουμε, αρχίσαμε να παίζουμε με μεγάλες μπαλιές ενώ ο αντίπαλος ήταν πίσω και ήλεγξε την κατάσταση. Επίσης, με αυτό τον τρόπο ξεκουράζονταν. Αν είχαμε αυτοπεποίθηση και ήμασταν πιο έξυπνοι θα μπορούσαμε να έχουμε πιο γρήγορη κυκλοφορία, όπως στην έδρα μας, για να κάνουμε τον αντίπαλο να τρέξει, να κουραστεί. Γιατί το ματς είχε άλλα 70 λεπτά και δεν έπρεπε να πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε τόσο νωρίς.

Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αφού είχαμε την κατοχή, ήμασταν και λίγο άτυχοι αφού η μπάλα πήγε στον Λάζαρο από κόντρα και έδωσε την ασίστ. Μετά, αφού δεν είχαμε το καθαρό μυαλό, κάναμε το δεύτερο λάθος το οποίο ήταν η δεύτερη κίτρινη του Σαμπράνο. Από εκείνο το σημείο το ματς, φυσιολογικά, ήταν στα χέρια της ΑΕΚ: 10 εναντίον 10, υπέρ τους το σκορ, μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ηταν και λάθος μου το γεγονός ότι δεν έβγαλα τον Σαμπράνο, ήθελα να το κάνω αυτό, είχα πει στον συνεργάτη μου να μιλήσει με τον Κρέσπο αλλά περίμενα να γίνει στο ημίχρονο αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν πολλές διακοπές, δεν ήταν ουσιαστικά ένα ποδοσφαιρικό ματς αλλά η ΑΕΚ έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Περίμενα ότι αυτό θα έκανε. Είχαμε κι εμείς κάποιες ευκαιρίες, μία με τον Βιεϊρίνια, μία με τον Ελ Καντούρι, μία με Μπίσεσβαρ-Πρίγιοβιτς. Η ΑΕΚ νίκησε επειδή ήταν πιο έξυπνη από εμάς, αξιολόγησαν τέλεια την κάθε κατάσταση στο ματς και ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν τα πάντα.

Καμία ομάδα δεν έδειξε κάτι διαφορετικό σαν ποδοσφαιρικό στυλ, ήταν ένα άσχημο ματς, το οποίο πήρε η πιο έξυπνη ομάδα».

Για το αν φταίνε και τα χαρακτηριστικά των παικτών του ΠΑΟΚ και ειδικά εκτός έδρας: «Εχουμε αυτό το πρόβλημα. Είναι προφανές ότι έχουμε αυτό το πρόβλημα, είναι μεγάλη η διαφορά σε όλα όταν παίζουμε εντός και εκτός έδρας. Στην αυτοπεποίθηση, στην πίστη, σε όλα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και μπορούμε να το κάνουμε αλλά εκτός έδρας μποκάρουμε. Το ποδόσφαιρο είναι πώς θα αντιδράσεις, η επιθετικότητα που θα έχεις, το πώς θα διαχειρίζεσαι κάθε κατάσταση. Είναι προφανές ότι είμαστε τελείως διαφορετικοί εντός και εκτός έδρας».

Για το αν υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας και αν θα πάρει μέτρα γι' αυτό: «Δεν είναι θέμα πειθαρχίας, πιστέψτε με. Είναι πολύ σοβαροί και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Σε όλα. Η άποψη μου είναι ότι δεν ξέρουμε να χειριζόμαστε τέτοια ματς από την αρχή, δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε και τι να κάνουμε, πώς να έχουμε υπομονή. Είναι τρέλα το να πας να σκοράρεις και να νικήσεις αμέσως και αν κάτι πάει στραβά να αρχίζει ο εκνευρισμός. Χάνουμε το καθαρό μυαλό μας. Ο Μπίσεσβαρ αποβλήθηκε στο τέλος αλλά νομίζω πως ήθελε να δώσει το χέρι του στον παίκτη που ήταν κάτω. Ακόμη κι εκεί, ο άλλος παίκτης ήταν πιο έξυπνος από τον δικό μας. Ο Σαμπράνο είναι ο τύπος που θέλει να τα δίνει όλα, να νικήσει, έκανε τα λάθη του σήμερα αλλά ίσως είναι δικό μου το λάθος πρωτίστως επειδή δεν τον έβγαλα νωρίτερα. Είχαμε δεχθεί το γκολ, δεν ήθελα να χαραμίσω αμέσως μία αλλαγή».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ και γιατί γύρισε σε θέση αριστερού μπακ τον Βιεϊρίνια: «Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι αλλά αντιμετωπίσαμε και μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, δεν παίζαμε μόνοι μας. Κόντρα σε Ολυμπιακό ή ΑΕΚ, με μία ηλίθια ενέργεια δεχθήκαμε γκολ. Δεν ξέρω, ίσως η ΑΕΚ είχε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όπως και ένα σουτ του Ολυμπιακού πέρα από το γκολ. Εμείς είχαμε τέσσερις ευκαιρίες τόσο σήμερα όσο και με τον Ολυμπιακό αλλά δεν σκοράραμε. Σε τέτοια ματς πρέπει να σκοράρεις. Εμείς δεχόμαστε γκολ με μία φάση σε τέτοια ματς.

Οσο για τον Βιεϊρίνια, αποφάσισα να το κάνω αυτό γιατί περίμενα να βγει πολύ περισσότερες φορές μπροστά. Εκανε ένα ικανοποιητικό παιχνίδι από την πλευρά αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν και κάτι δύσκολο για αυτόν».

Για το αν προβληματίζεται επειδή δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο όταν δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ: «Δεν είναι αυτό, είναι το πώς αντιδράς σε κάθε κατάσταση, είναι θέμα κίνησης, επιθετικότητας. Εχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, αν δεν είχαμε θα μπορούσατε να πείτε ό,τι θέλετε. Σήμερα αλλά και με τον Ολυμπιακό πιέσαμε και ο αντίπαλος οπισθοχώρησε αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες».

Για τον λόγο που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τέλεια προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο: «Επειδή έτσι έγινε».

Για την διαφορά στην απόδοση του Πρίγιοβιτς εντός και εκτός έδρας: «Είναι γενικό το θέμα, δεν είναι μόνο για τον Πρίγιοβιτς. Ολη η ομάδα έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά εκτός έδρας. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, λιγότερο ίσως στο Καραϊσκάκη, υπήρξε μια έλλειψη αντίδρασης. Δουλεύουμε πολύ στο πλάνο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά μετά την αποβολή της ΑΕΚ παίζαμε χωρίς υπομονή ενώ ο αντίπαλος ήταν οργανωμένος ανασταλτικά. Το δέχεστε ή όχι, υπάρχουν και αυτά τα ψυχολογικά θέματα στο ποδόσφαιρο. Αν δεν έχουμε την αυτοπεποίθηση για να κάνουμε σωστά τα πράγματα που κάνουμε στην έδρα μας, συμβαίνουν πράγματα όπως σήμερα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα