Ολυμπιακός: Κι όμως το Champions League της νέας σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Ολυμπιακός: Κι όμως το Champions League της νέας σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Ολυμπιακός: Κι όμως το Champions League της νέας σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολο!

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο Gazzetta γιατί το Champions League της επόμενης σεζόν, στο οποίο θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός,

Είναι μεγάλη η χαρά σε ολόκληρη την οικογένεια του Ολυμπιακού για την επιστροφή της ομάδας στο Champions League μετά από μία ολόκληρη πενταετία. Κακά τα ψέματα, καλό είναι και το Europa League, όπως και το Conference League, όμως το Champions League είναι διαφορετική υπόθεση, είναι κάτι άλλο.

Αυτό είναι το καλό για τον Ολυμπιακό, ότι θα παίξει πραγματικά σε μία διοργάνωση στην οποία είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης. Μία ματιά, άλλωστε, να ρίξεις, βλέπεις ότι με εξαίρεση τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και τη Μίλαν με τη Ρόμα, άντε και τις Πόρτο, Λιόν, Σεβίλλη, είναι μέσα οι πιο σημαντικοί σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου.

Από την άλλη, δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις και κάτι επίσης πολύ σοβαρό: Το Champions League της νέας σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από το φετινό! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Ολυμπιακό.

Και γιατί θα είναι πιο δύσκολο; Για τρεις συγκεκριμένους λόγους.

 

Πρώτος, ότι στη φετινή σεζόν υπήρχαν εννιά ομάδες στη League Phase για τις οποίες έλεγες ότι ήταν πιο κάτω από τις άλλες. Οι Γιάνγκ Μπόϊς (μηδέν βαθμούς), Σλόβαν Μπρατισλάβας (μηδέν), Ζάλτσμπουργκ (τρεις), Σπάρτα Πράγας (τέσσερις), Στουρμ Γκρατς (έξι), Ερυθρός Αστέρας (έξι), Σαχτάρ (εφτά), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (11), Σέλτικ (12). Στη νέα σεζόν οι εννιά τέτοιας «κατηγορίας» ομάδες θα περιοριστούν σε έξι: η Σπάρτα Πράγας και οι πέντε που θα έρθουν από τα προκριματικά. Πέντε εκ των Μπόντο, Κοπεγχάγη, Ερυθρού Αστέρα, Φέρεντσβαρος, Μακάμπι τελ Αβίβ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Γκαραμπάγκ, Λούντογκορετς, Ντινάμο Κιέβου, Στεάουα. Με το σκεπτικό ότι οι άλλες δύο από τα προκριματικά θα είναι κάποιες δυνατές ομάδες όπως οι Μπενφίκα, Κλαμπ Μπριζ, Φέγενορντ, Νις.

1

Δεύτερος λόγος ότι ακόμη κι από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν προκριθεί για τη League Phase πιο δυνατές ομάδες απ΄ότι ήταν φέτος: η Βιγιαρεάλ κι όχι η Τζιρόνα, η Νάπολι κι όχι η Μπολόνια, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κι όχι η Στουτγκάρδη, η Μαρσέϊγ κι όχι η Λιλ, η Τσέλσι κι όχι η Αστον Βίλα. Μιλάμε για επιστροφή παραδοσιακά ισχυρών ομάδων επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι ομάδων που όπως συνέβη φέτος έτυχε κι έκαναν μία καλή σεζόν και έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ (όπως η Τζιρόνα κι η Μπολόνια).

Τρίτος λόγος ότι οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά δυνάμεις θα εκπροσωπούνται από ακόμη περισσότερες ομάδες! Η Αγγλία θα έχει έξι, ενώ είχε τέσσερις! Και η Ισπανία πέντε, ενώ είχε τέσσερις!

Νομίζω ότι και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται τη διαφορά του βαθμού δυσκολίας του επόμενου Champions League από αυτό που παίχτηκε φέτος. Και μέσα από αυτή την ατυχία για τον Ολυμπιακό, είναι κατανοητό ότι πρέπει να προκύψει η ανάγκη δημιουργίας μία πολύ δυνατής ομάδας, ώστε να καταφέρει να σταθεί όρθια.

Άσχετο: Ο Φρανσουά Μοντεστό υπάρχει επίσημα-ανεπίσημα στο οργανόγραμμα του ομίλου των ομάδων του Μαρινάκη. Δεν δουλεύει σε κάποια άλλη ομάδα από τότε που έφυγε από την ιταλική Μόντσα. Είναι προσωπικός σύμβουλος του Μαρινάκη, με τον οποίο συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας εδώ και πολλά χρόνια.

Η φωτογραφία της ημέρας:

«Κάτι» βλέπω σε ένα από τα καινούργια παιδιά της Κ19 του Ολυμπιακού, τον 18άρη Θεοδωρίδη, που πήρε στο β΄ μισό της σεζόν αρκετές ευκαιρίες από τον Πιτό σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, αν και το transfermarkt τον εμφανίζει ως στόπερ.

Ο παίκτης αυτός έχει καλές προωθήσεις, επικίνδυνες σέντρες, ακόμη και σουτ. Και για αμυντικός οι πάσες του είναι πολύ επιτυχημένες και έξυπνες, ακόμη και υπό πίεση. Δεν έχει πρόβλημα να παίξει με τη μία και να φύγει μπροστά για να σεντράρει σωστά.

1

Πρέπει, ωστόσο, να φτιάξει το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του, ιδίως από την στιγμή που δεν μου μοιάζει πολύ γρήγορος. Τον είδα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο-δεν είναι ισορροπημένος στις δύο φάσεις του παιχνιδιού. Προφανώς γι΄ αυτό κι ο προπονητής τον έκανε αλλαγή στο 68’.

Αλλά ακόμη κι έτσι νομίζω ότι ο Θεοδωρίδης έχει πράγματα να δώσει και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξει θέση και να γίνει π.χ. κεντρικός χαφ!

Και για το τέλος ένα ιμότζι 😄

@Photo credits: INTIME, ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.