ΑΕΚ: Η επιστροφή Πιερό, οι απουσίες και τα δεδομένα ενόψει Τρίπολης

ΑΕΚ: Η επιστροφή Πιερό, οι απουσίες και τα δεδομένα ενόψει Τρίπολης

Δημήτρης Βέργος
Ο Πιερό πανηγυρίζει με τον Γιόνσον

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η ΑΕΚ δίνει ένα ακόμη κομβικό ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή, με τον Ματίας Αλμέιδα να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας να αντιμετωπίσει διάφορες απουσίες, αλλά υπολογίζοντας ξανά τον Πιερό στη γραμμή κρούσης.

Όπως όλα τα τελευταία παιχνίδια, έτσι κι αυτό που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας την Κυριακή (23/2, 19:30), είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ΑΕΚ. Στην τελική ευθεία ενόψει των play off κάθε βαθμός μετράει και η Ένωση με τις τέσσερις σερί νίκες από τις οποίες προέρχεται, περνώντας με το διπλό από την Τούμπα και ξεπερνώντας τα επικίνδυνα κεκλεισμένων των θυρών ματς, πρέπει να συνεχίσει για να παραμείνει δυνατά στην κούρσα της κορυφής. Ειδικά όταν ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια την επόμενη αγωνιστική.

Το σερί νικών έχει δώσει στους κιτρινόμαυρους φοβερή αυτοπεποίθηση. Μάλιστα ο τρόπος που ήρθε στο τέλος των καθυστερήσεων το τρίποντο με τον Ατρόμητο «ατσάλωσε» ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα των παικτών του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί στην Τρίπολη τις απουσίες που έχουν προκύψει. Όχι μόνο λόγω των τραυματισμών, όπως του Μαρσιάλ και του Οντουμπάτζο, αλλά και εξ αιτίας των τιμωριών από τις κάρτες καθώς στο παιχνίδι με τον Αστέρα έχουν δηλωθεί να εκτίσουν οι Μουκουντί, Περέιρα και Λαμέλα.

Οι δεδομένες επιστροφές για τον «Πελάδο» είναι αυτές των Σιμάνσκι και Πιερό που εξέτισαν. Η επιστροφή του Πιερό «λύνει» τα χέρια του Αλμέιδα, κι αυτό γιατί ο «Πελάδο» δεν θα αναγκαστεί να παίξει με διαφοροποιημένη την επιθετική γραμμή όπως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο καθώς αυτή τη φορά θα έχει καθαρό φορ για την κορυφή. Τα πρόσωπα στην άμυνα αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια όπως στο ματς με τον Ατρόμητο, με τη μόνη διαφορά να είναι ο Μήτογλου αντί του Μουκουντί. Στη μεσαία γραμμή λογικά ο Λιούμπισιτς θα ξεκινήσει αντί του Περέιρα, μαζί με τους Γιόνσον και Πινέδα, με τον φορμαρισμένο Ελίασον να παραμένει στο δεξί «φτερό».

Το ενδιαφέρον των επιλογών στις οποίες θα καταλήξει ο Αλμέιδα αναμένεται να συγκεντρώσουν δύο θέσεις. Στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής με τους Κοϊτά και Γκατσίνοβιτς να διεκδικούν τη θέση και στον «άσσο», όπου μένει να φανεί αν επιλεγεί ο Μπρινιόλι καθώς σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα ματς του Κυπέλλου, ο Στρακόσα θα είναι ο βασικός την ερχόμενη Τετάρτη στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη στιγμή που ο Ιταλός γκολκίπερ είναι τιμωρημένος.

 

@Photo credits: INTIME
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα