Κηφισιά: Ο Μπράτσος έφυγε με το κεφάλι ψηλά

Κηφισιά: Ο Μπράτσος έφυγε με το κεφάλι ψηλά

bratsos_kif_pas

bet365

Μπορεί ο Κώστας Μπράτσος να μην κατάφερε να σώσει τη νεοφώτιστη Κηφισιά, όμως με τη δουλειά του κέρδισε το σεβασμό του συλλόγου των Βορείων Προαστίων.

H απόφαση του Κώστα Μπράτσου να αναλάβει την Κηφισιά στα τέλη του περασμένου Γενάρη ήταν δεδομένα μια αποστολή «αυτοκτονίας». Οι νεοφώτιστοι προερχόντουσαν από έξι διαδοχικές αγωνιστικές δίχως νίκη υπό της οδηγίες του Ντέιβιντ Νίλσεν με απολογισμό πέντε ήττες και μια ισοπαλία, ενώ μετά από 20 αγωνιστικές της Stoiximan Superleague ήταν στον πάτο της βαθμολογίας, με 12 πόντους όσους είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 47χρονος τεχνικός προερχόταν από μια σεζόν που είχε κάνει το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του, καθώς οδήγησε τον Βόλο για πρώτη φορά στην ιστορία του στα Play Off της Stoiximan Superleague. Επί της ουσίας δεν είχε λόγο να πάρει το ρίσκο να αναλάβει να υλοποιήσει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα, όμως το έκανε.

Ήξερε πως αν πετύχαινε να σώσει το απόλυτο αουτσάιντερ θα ήταν ένα ακόμα μεγαλύτερο προπονητικό «παράσημο» από το να βγάλει τον Βόλο στην πρώτη εξάδα. Επίσης γνώριζε καλά και αποδείχτηκε στην πράξη πως η διοίκηση θα του παρείχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να δουλέψει.

Τρεις μήνες μετά η Κηφισιά δεν βρίσκεται στη Stoiximan Superleague και ο Κώστας Μπράτσος κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, όμως έφυγε από το Ζηρίνειο με το κεφάλι ψηλά.

To respect της Κηφισιάς στον Μπράτσο

Η Κηφισιά έκανε γνωστή την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Κώστα Μπράτσο με μια ανακοίνωση που δεν «συναντάμε» συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσω μάλλον από μια ομάδα που πριν λίγες εβδομάδες βίωσε το πιο επώδυνο συναίσθημα του ποδοσφαίρου, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του υποβιβασμού.

Το κλαμπ των Βορείων Προαστίων σε αυτή την ανακοίνωση 171 λέξεων έσταξε... μέλι για τον απερχόμενο προπονητή της. Ο κόουτς Μπράτσος σε καμία περίπτωση δεν «έριξε» την Κηφισιά απλά δεν μπόρεσε να κάνει την απόλυτη έκπληξη και να τη σώσει στη μάχη που έδωσε κόντρα σε πολύ πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας. Κανείς δεν μπορεί να τον ψέξει για την τελική κατάληξη.

«Ο υποβιβασμός δεν μειώνει στο ελάχιστο την εκτίμηση και τον σεβασμό με τον οποίο η ΠΑΕ Κηφισιά τον περιβάλλει. Άνθρωποι σαν εκείνον πρέπει να έχουν θέση στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί το τιμούν απόλυτα με τον χαρακτήρα, την εργατικότητα, την εντιμότητα και την τεχνογνωσία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η Κηφισιά στην ανακοίνωση του «βελούδινου» διαζυγίου τους.

Άξιο αναφοράς είναι πως κατά μια πηγή η διοίκηση του κλαμπ είχε την πρόθεση να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και μετά το καλοκαίρι ασχέτως κατηγορίας, καθώς υπήρχε απόλυτη ικανοποίηση για τη δουλειά του. Εν τέλει για διάφορους λόγους οι δυο πλευρές δεν θα συνεχίσουν μαζί, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Τα «διπλά» που κράτησαν ζωντανή την Κηφισιά

Ο Κώστας Μπράτσος ανέλαβε μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα που αποκτήθηκαν στον Γενάρη και εκτός από την ανάγκη για βαθμούς έπρεπε επί της ουσίας να «μοντάρει» και την ομάδα ταυτόχρονα. Διόλου εύκολο.

Στο πρώτο του ματς η Κηφισιά πήρε το παρθενικό της «διπλό» στην κορυφαία κατηγορία, στο Ηράκλειο και μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας είχε μια ήττα σε πέντε ματς και αυτή στην «OPAP Arena», όπου αντιμετώπισε την ΑΕΚ με δέκα παίκτες από το δεύτερο λεπτό. Μάλιστα η ομάδα των Βορείων Προαστίων έμεινε όρθια στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (1-1 με τον Παναθηναϊκό) και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (3-3 με τον Αστέρα Τρίπολης).

Στα Play Out η Κηφισιά κατάφερε να πάρει δυο σημαντικές εκτός έδρας νίκες σε δύσκολες έδρες, όπως είναι η Τρίπολη (1-2 με Αστέρα) και το Περιστέρι (1-2 με Ατρόμητο), όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στις ομάδες που είχε τον ίδιο στόχο. Στον Βόλο ηττήθηκε με 4-1 σε ματς που βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το 11' και στο φινάλε του ημιχρόνου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Σναϊντερλάν έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2 και ο Γκαρσία έκανε το 3-1. Με τον Παναιτωλικό στην Καισαιρανή το ματς ήταν ισορροπημένο αλλά η είσοδος του Ζοάο Πέδρο στο δεύτερο μέρος άλλαξε τις ισορροπίες.

Το ανακάτεμα της τράπουλας

Παρά τις δυσκολίες και τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν με πιο κομβικά τους τραυματισμούς του βασικού στόπερ, Αντρέ Τεϊσέιρα και του μοναδικού δεξιού μπακ του ρόστερ, Μάρκο Γκόμπελιτς ο Μπράτσος το «πάλεψε» πολύ. Σε συνάρτηση με τον τραυματισμό του Πορτογάλου στόπερ σημαντική απουσία αποδείχτηκε και αυτή του Αλμπέρτο Μποτία, του οποίου η σεζόν τελείωσε τον Φεβρουάριο στη Λεωφόρο.

Ο Έλληνας κόουτς πειραματίστηκε με αρκετούς σχηματισμούς, καθώς χρησιμοποίησε 4-2-3-1, 4-4-2, 3-5-2 και 3-4-3, ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, ενώ έδωσε νέους ρόλους στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Πήρε τον εξτρέμ Ματέους Σάντος και τον ξεκλείδωσε ως χαφ, «βάφτισε» στόπερ τον πολύπερο μέσο Μοργκάν Σναϊντερλάν και στο δεξί άκρο της άμυνας το πάλεψε με λύσεις ανάγκης. Ο ποιοτικός χαφ Ντάριο Τσανάτζια «θυσιάστηκε» στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο εξτρέμ Βίκτωρας Κλωναρίδης, ο οποίος επίσης ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα.

Kόντρα στις αντιξοότητες ο Μπράτσος κράτησε την Κηφισιά στο «κόλπο» μέχρι και μια στροφή πριν το φινάλε. Η δουλειά και η μεθοδικότητα του Έλληνα τεχνικού δεν αμφισβητούνται από τους ανθρώπους που τον «έζησαν» σε αυτό το διάστημα και για αυτό το κλαμπ του έδωσε το credit που του άξιζε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα