Οζντόεφ: «Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου, να παίξω στο Champions League με τον ΠΑΟΚ»

Οζντόεφ: «Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου, να παίξω στο Champions League με τον ΠΑΟΚ»

Newsroom
ozdoev_intime_2.jpg

bet365

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μίλησε για όλα όσα βίωσε φέτος στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ, αλλά για την επόμενη ημέρα του στον Δικέφαλο.

Τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισε φέτος ο Μαγκομέντ Οζντόεφ και ο Ρώσος χαφ που μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας του χαρακτήρισε το 2023/24 ως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Παράλληλα δεν έκρυψε τους υψηλούς στόχους που έχει με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Απίστευτες οι συγκινήσεις από το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ιστορικά, αυτή η σεζόν ήταν η πιο δύσκολη στην Ελλάδα αυτό πιστεύουν όλοι εδώ. Τέσσερις ομάδες, πάλεψαν για τον τίτλο, όλοι ήταν δίπλα στον άλλον, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Το ότι τέσσερις ομάδες είναι του ίδιου δυνατού επιπέδου αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και τον τελικό. Αλλά τότε υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα στο επίπεδο. Εδώ είναι οι τέσσερις ομάδες και μετά υπάρχει μια τεράστια τρύπα με τις υπόλοιπες. Η Ρωσία έχει πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα αν πάρουμε τις άλλες ομάδες».

Για το μυστικό του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν: «Πρώτα απ’ όλα, η γόνιμη δουλειά όλων των ανθρώπων! Ξεκινώντας από έναν απλό Θεσσαλονικιό, που είναι ερωτευμένος και ζει για τον σύλλογο, και τελειώνοντας με έναν υπάλληλο της ομάδας που κουρεύει το γκαζόν και προετοιμάζει τα πάντα για την ομάδα. Η δουλειά όλων των ανθρώπων έδωσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Και η πιο σημαντική αξία στο πρωτάθλημα είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Αγωνίζεται για την ομάδα με την καρδιά και την ψυχή του. Κάνει συνεχώς τα πάντα για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή».

Για το τι βαθμό θα έβαζε στον εαυτό του στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Έκανα ένα σπουδαίο πρωτάθλημα. Από πλευράς απόδοσης, αυτή είναι γενικά η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου! Για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν έπαιξα σχεδόν 50 αγώνες. Λίγα ήταν τα παιχνίδια που έχασα. Είμαι ίσως από τους λίγους παίκτες που έπαιξαν σχεδόν όλα τα ματς της σεζόν».

Για το πως νιώθει που έκανε φέτος 44 ματς με τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να καταλάβετε πόσες ημέρες παιχνιδιού υπάρχουν στη Ρωσία και πόσες στην Ελλάδα, πόσες συνολικά ημέρες υπάρχουν για δουλειά. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει διάλειμμα για το χειμώνα, όπως στη Ρωσία. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε με την πρόκριση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι Ιούλιος και το πρωτάθλημα τελειώνει τον Μάιο. Στη Ρωσία, το πρωτάθλημα ξεκινά τον Ιούλιο και στη συνέχεια ακολουθεί μια μεγάλη χειμερινή διακοπή, η οποία διαρκεί τρεις μήνες. Και στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα παίζεις. Φέτος είχα μόνο πέντε μέρες διάλειμμα! Ήταν ασυνήθιστο – ήταν η πρώτη μου φορά. Είναι δύσκολο και δεν ξέρεις πώς να προετοιμαστείς μετά το διάλειμμα. Έρχεται μια συγκεκριμένη στιγμή που το σώμα σου δεν το αισθάνεσαι. Η πρώτη χρονιά είναι πάντα μια περίοδος προσαρμογής για κάθε παίκτη που έχει μετακομίσει από άλλο πρωτάθλημα. Ναι, πέρασα πέρυσι στην Τουρκία, αλλά έπαιξα εκεί με ένα διάλειμμα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022: Είχα σχεδόν ένα μήνα και χρόνο για να ξεκουραστώ και να ανακάμψω. Και εδώ αποδεικνύεται ότι παίξαμε σε ξέφρενους ρυθμούς στον ΠΑΟΚ».

Για το πως είναι η ζωή στην Ελλάδα: «Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει σχεδόν πάντα καλός καιρός, έχει ευγενικούς ανθρώπους. Μετρημένη ζωή. Κανείς δεν βιάζεται ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει φασαρία όπως στις μεγάλες πόλεις. Όλοι ζουν μια ήσυχη ζωή, είτε εργάζονται, είτε σπουδάζουν. Ζουν μια πολύ ήσυχη ζωή και τους αρέσει. Είναι χαρούμενοι – και είμαι χαρούμενος για αυτούς. Στη Θεσσαλονίκη ζουν πολλοί Πόντιοι. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί Ρωσόφωνοι εδώ. Υπάρχουν πολλά παντοπωλεία όπου μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε. Δεν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τα προϊόντα. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι. Το μόνο πράγμα είναι ότι μου λείπει ο διαφορετικός ρυθμός. Είμαι πιο δραστήριος άνθρωπος».

Για το ποια είναι η σχέση του με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει απίστευτους οπαδούς. Αγαπούν και ζουν σαν ομάδα. Έρχονται σχεδόν πάντα στην προπόνηση για να μιλήσουν και να στηρίξουν την ομάδα. Όταν τα αποτελέσματα είναι άσχημα, μπορούν να μας ξυπνήσουν. Γιατί το ζουν. Παρέχουν φανταστική υποστήριξη στους αγώνες και έρχονται κατά πλήθος και σε εκτός έδρας αγώνες. Αυτό είναι ένα τεράστιο συν. Είναι ωραίο που η ομάδα έχει έναν τέτοιο στρατό οπαδών που ζουν για αυτήν. Μου αρέσει πολύ! Και η σχέση είναι φυσιολογική. Ναι, δεν ξέρω ελληνικά, αλλά καταλαβαίνω ότι αγαπούν τρελά την ομάδα. Γι’ αυτούς, το πιο σημαντικό είναι ο παίκτης να είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Αυτό κάνω και το έκανα πάντα».

Για το αν υπήρξαν δύσκολες στιγμές μαζί με τους φιλάθλους: «Δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Υποστηρίζουν, φωνάζουν… και πάλι φωνάζουν, τραγουδούν. Αλλά δεν είδα κάτι δύσκολο».

Για το ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της σεζόν: «Όλες οι ποδοσφαιρικές στιγμές που ζήσαμε ήταν σημαντικές. Όμως τα πιο έντονα συναισθήματα που πήραμε ήταν δύο ματς με την ΑΕΚ στα playoffs, πρώτα το 2-2 εκτός έδρας και μετά το 3-2 όταν κερδίσαμε εντός έδρας. Αυτά τα δύο παιχνίδια καθόρισαν την τύχη του πρωταθλήματος».
Για το αν νιώθει ότι τον παρακολουθούν στην Ρωσία: «Ναι, το βλέπω ότι με παρακολουθούν. Μερικές φορές οι φίλοι με ενημερώνουν. Πάντα χαίρομαι όταν γράφουν για μένα. Το κυριότερο είναι ότι γράφουν καλά πράγματα. Μου λείπει η πατρίδα μου. Έχω ζήσει ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου στη Ρωσία».

Για τους στόχους και τα σχέδια του για το μέλλον: «Το μέλλον… Ξέρεις, το πρωτάθλημα μόλις τελείωσε. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο , συν έναν χρόνο ακόμα. Φυσικά, θέλω να κερδίσω τρόπαια, αυτό είναι σημαντικό στην καριέρα οποιουδήποτε αθλητή. Θέλω να παίξω με τον ΠΑΟΚ στο Champions League. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και εάν υπάρχουν προτάσεις, θα πρέπει να μιλήσουν με τη διοίκηση. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Σκέφτομαι να ξεκουραστώ καλά και μετά να πάω στη μάχη!».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα