ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα και όλα τα δεδομένα αυτής...

ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα και όλα τα δεδομένα αυτής...

ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα και όλα τα δεδομένα αυτής...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα ζητήματα (με ονόματα) της ομάδας του Αλμέιδα της νέας σεζόν, τα καλά και δύσκολα του σχεδιασμο και τις ανάγκες!

Καιρός για χάσιμο στην ΑΕΚ δεν υπάρχει με την κατάληξη που είχε η σεζόν που ολοκληρώθηκε και τα δεδομένα με τα οποία θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική χρονιά η οποία μάλιστα δεν αργεί για τους «κιτρινόμαυρους» με δεδομένο και την υποχρέωση ανταπόκρισης στην Ευρώπη. Ήδη γνωρίζουμε ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί για πρώτη φορά και έπειτα θα αναχωρήσουν για 19 ολόκληρες μέρες για το βασικό στάδιο προετοιμασίας που θα γίνει και φέτος στην Ολλανδία. Εκεί θα μείνουν έως και την 11η του Ιούλη όπου θα χτίσουν την Ένωση της επόμενης σεζόν με πρώτο σημαντικό κομμάτι να πετύχουν την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας σε φάση ομίλου του Conference όπου μόνο εύκολο δεν θα είναι μέσα από μια διαδικασία τριών προκριματικών αγώνων.

Μάλιστα για να γνωρίζει και ο κόσμος: η ΑΕΚ θα παίξει και ενδέχεται στη τελευταία της κλήρωση να βρει απέναντί της ομάδα ακόμη και από τα τοπ πρωταθλήματα. Διότι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, πληρώνει ακριβά το μάρμαρο της αποτυχίας να είχε ευρωπαϊκή παρουσία πριν την άφιξη του Αλμέιδα στη τεχνική της ηγεσία... Όπως πέρυσι απαιτήθηκε υπέρβαση για να φτάσει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα στο Europa, έτσι και φέτος θα χρειαστεί άλλη μια, ίσως και πιο δύσκολη, μιας και πέρυσι με μια πρόκριση είχε εξασφαλισμένη την είσοδό της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ως πρωταθλήτρια. Αυτό το μαξιλαράκι φέτος δεν υπάρχει και σε τρία ζευγάρια αγώνων οφείλει να κάνει το απόλυτο έχοντας επαναλαμβάνω μπροστά της και μια δύσκολη λογικά κλήρωση αν φτάσει στα play off του Conference!

Με τα παραπάνω και μόνο δεδομένα, δεν ανέφερα καν το θέμα των εγχώριων διοργανώσεων και την υποχρέωση – απαίτηση που θα υπάρχει για επιστροφή στους τίτλους, αντιλαμβάνεται εκτιμώ κανείς εύκολα πόσο σημαντικό είναι να τρέχει ήδη το σχέδιο για την επόμενη σεζόν από τους υπεύθυνους της ΑΕΚ στο κομμάτι αυτό: Αλμέιδα, Κονέ, Κουχάρσκι και φυσικά διοίκηση! Υπάρχουν δεδομένα που εξηγούν και αναδεικνύουν ότι υπάρχουν ήδη αρκετά καλά και ενθαρρυντικά μηνύματα σχετικά με το κομμάτι του σχεδιασμού και ταυτόχρονα εκείνα που είναι δύσκολα, με κυριότερο το θέμα του χρόνου όπου δεν αποτελεί σύμμαχο της Ένωσης στην προσπάθειά της να βρει τις καλύτερες δυνατές προσθήκες για να πετύχει την αναβάθμιση που απαιτείται σε λίγες αλλά συγκεκριμένες θέσεις.

Η επιλογή τακτικής και τα ανοιχτά θέματα για τρεις...

αεκ

Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα ενισχυθεί στη θέση του τερματοφύλακα (με την περίπτωση Μπρινιόλι να παίζει αλλά όχι μόνη της όπως έχουμε γράψει ξανά), σε εκείνη του δεξιού μπακ (που δεδομένα από τον Γενάρη γνωρίζουμε ότι εντός συνόρων είχε ξεχωρίσει ο Μόουζες Οντουμπάτζο και άρεσε στον Πελάδο, επίσης είναι ένα ζήτημα ότι είναι ήδη 30 ετών ενώ δεδομένα εξετάζονται και άλλες λύσεις, προ μηνών υπήρχε και η περίπτωση Γιουσέφ Ατάλ που μένει ελεύθερος), αλλά και στο αριστερό άκρο της άμυνας (όπου ο Γιαννούλης αρέσει μα συνιστά δύσκολη περίπτωση και με τον Πήλιο και ανοιχτό του Χατζισαφί υπάρχει χρόνος να εκμεταλλευτεί η ομάδα στην αναζήτηση που είναι σε εξέλιξη). Από κει και πέρα αναζητεί λύση μια ακόμη μεσοεπιθετικά (κυρίως για αριστερά και πίσω από το φορ) τη στιγμή που είναι ανοιχτό αν θα πάει για αντί-Αραούχο (ή θα μείνει) και το θέμα του Άμραμπατ...

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το τι έχει αποφασίσει να παίξει την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα. Αν θα διατηρηθεί το 4-4-2, ή θα το δουλέψει και το 4-3-3 τώρα που θα υπάρχει η δυνατότητα με τους Πινέδα και Λιούμπισιτς, κάτι που αν επιλεχθεί θα φέρει και την ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Γενικά είπαμε: έχουμε δουλίτσα μπροστά μας και ενόψει δύσκολου καλοκαιριού... Όλα τα παραπάνω ισχύουν και δεν αναφέρω πουθενά το ενδεχόμενο κάποιας πώλησης όπου θα σηματοδοτήσει και επιπλέον ανάγκη ενίσχυσης φυσικά. Πάμε με τα δεδομένα που υπάρχουν έως και σήμερα που γράφουμε αυτό το κείμενο. Έχουμε δυο εκτός σίγουρα, Φαν Φέερτ και Σιντιμπέ, τρεις στον... αέρα (Αραούχο, Χατζισαφί και Άμραμπατ) και τις ανάγκες που δεδομένα έχει ήδη συναποφασιστεί πως θα καλυφθουν!

Είναι σίγουρα σημαντικό και πολύ καλό για την ΑΕΚ πως δεν βρίσκεται στο δρόμο των πολλών αλλαγών στο ρόστερ της, θα πορευτεί δεδομένα με την ίδια τεχνική ηγεσία (αφού όσοι και όποιοι και να ενδιαφερθούν και φέτος για τον Αλμέιδα θα 'χουν την ίδια τύχη με πέρυσι, όπως η Βαλένθια κοινώς, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει) και με τον βασικό κορμό που θέλει να αναβαθμίσει με τις προσθήκες στις θέσεις που σημειώνω παραπάνω. Τούτη τη φορά θα 'χει και περισσότερους από πέρυσι στο βασικό στάδιο προετοιμασίας ο Πελάδο: Λιβάι Γκαρσία, ίσως Γκατσίνοβιτς, αν μείνει ο Αραούχο, ο Πόνσε και εφόσον αποκτηθεί (και) ο Κάλενς, γεγονός δεδομένα πολύ σημαντικό και θετικό! Αρνητικό είναι το γεγονός ότι έχει νωρίς σημαντικές υποχρεώσεις και ίσως υποχρεωθεί να κάνει κάποια... έκπτωση σε επιθυμία της στην ενίσχυσή της γιατί δεν θα γίνεται να περιμένει!

Όπως πέρυσι ήταν μεγάλο ατού το γεγονός ότι είχε μαξιλαράκι Ευρώπης με μια μόνο πρόκριση, έτσι φέτος είναι ντεσαβαντάζ ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...

ΑΕΚ

Υγ: Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και σε ότι αφορά στο κομμάτι της ευρωπαϊκής επόμενης μέρας της ΑΕΚ και τι ισχύει σχετικά με το αν θα είναι ισχυρή, ή αδύναμη στις κληρώσεις. Αρχικά να εξηγήσουμε και να καταστήσουμε ότι στους πρώτους δυο προκριματικούς, δεύτερο και τρίτο κοινώς, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών στις κληρώσεις και αναμένεται να 'χει πιο βατό (όχι εύκολο) έργο! Εδώ να σημειώσω ότι η νέα σεζόν για την Ένωση ξεκινάει 25 Ιουλίου και τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Εννοείται και υπενθυμίζω ότι απαιτούνται 3 σερί προκρίσεις για να φτάσει σε όμιλο του Conference και αφού προκριθεί από τα play off στα οποία μπορεί να είναι ισχυρή, μπορεί και όχι όμως με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά της ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα και αν υπάρχουν όσες αποκλείστηκαν από Europa και πολύ πιο δύσκολα από Champions League! Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι νέα φάση διεξαγωγής έχουμε και στο Conference όπου αν η ΑΕΚ καταφέρει να βρεθεί σε τελική φάση θα είναι με άλλες έξι ομάδες και θα δώσει συνολικά έξι αγώνες (όσα εντός, τόσα εκτός, από τρία κοινώς) και φυσικά ισχύει πως πάνε απ' ευθείας στους 16 της διοργάνωσης οι πρώτες οκτώ της σχετικής ενιαίας βαθμολογίας των 36 ομάδων!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...