Ολυμπιακός: Λαμία και μετά... Γολγοθάς

Ολυμπιακός: Λαμία και μετά... Γολγοθάς

Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει αύριο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμίας, πριν μπει στην τελική ευθεία για τις δύσκολες μάχες που τον περιμένουν σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Κάθε χρονιά που ξεκινά ο Ολυμπιακός έχει έναν και μόνο στόχο: Το πρωτάθλημα. Κάθε τι άλλο αποτελεί αποτυχία για τους ερυθρόλευκους που φέτος η σεζόν στη Stoiximan Super League δεν έχει κυλήσει όπως θα ήθελαν άπαντες στο σύλλογο.

Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, οι Πειραιώτες είναι στα ημιτελικά του Conference League και έχουν καταφέρει κάτι που είχε πολλά χρόνια να ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα από τη χώρα μας σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ αύριο στις 17.00 φιλοξενεί στο Καραϊσκάκης την Λαμία, την θεωρητικά πάντα πιο εύκολη ομάδα απ' αυτές που τον περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για τη σεζόν 2023-2024.

Σε 10 μέρες 4 ματς... φωτιά για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Την Μ. Πέμπτη στις 22.00, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στο πρώτο μεταξύ τους ματς με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης του Conference League. Στις 9/5 είναι η ρεβάνε στο Φάληρο, όπου δεν θα πέφτει καρφίτσα αφού ανακοινώθηκε sold out από την ΠΑΕ.

Τρεις μέρες αργότερα (12/5, 20.00) θα δοθεί στην Τούμπα το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ για τα Play Off και στις 15/5, 20.00 είναι προγραμματισμένο το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ενώ στις 19/5 πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος με το ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο.

Κι αν η υπόθεση «πρωτάθλημα» δεν είναι πλέον στο χέρι του Ολυμπιακού. Σ' αυτό το άρθρο σάς έχουμε αναλύσει πώς παίρνουν το πρωτάθλημα οι 4 διεκδικητές του, με την ΑΕΚ σαφώς να έχει το σαφές προβάδισμα. Μεγάλη μάχη πάντως αναμένεται να δοθεί και για την 3η θέση, καθώς αν ο Άρης πάρει το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, τότε ο 4ος του πρωταθλήματος δεν θα βγει Ευρώπη του χρόνου. Κι όπως είναι λογικό, ουδείς θέλει να αφήσει τη μοίρα του στα πόδια άλλων.

Πώς κατακτά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στο -8 από την κορυφή, έχοντας φυσικά και το ματς λιγότερο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει χάσει ωστόσο και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με την ΑΕΚ. Ουσιαστικά η διαφορά των δύο ομάδων σύμφωνα με το συγκεκριμένο κριτήριο αποτυπώνεται στους εννιά βαθμούς. Το έργο λοιπόν για τους Πειραιώτες είναι πιο δύσκολο από ότι για τους υπόλοιπους.

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που... θέλουν να μην «μαζέψει» η ΑΕΚ πάνω από τέσσερις βαθμούς, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δει την Ένωση να μην ξεπερνά τους τρεις βαθμούς καθώς εάν ο ίδιος κάνει το απόλυτο 4/4 και οι «κιτρινόμαυροι» βρουν τέσσερις βαθμούς, τότε οι δυο ομάδες θα τερματίσουν ισόβαθμοι όπου η ΑΕΚ υπερτερεί.

Ουσιαστικά εάν η ΑΕΚ δεν ηττηθεί στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή, τότε η Ένωση θα θέσει νοκ άουτ από την κούρσα του τίτλου τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (7η αγωνιστική)


1. ΑΕΚ 75
2.Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Αρης 49
6. Λαμία 35
* ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ματς λιγότερο

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα