Το «one man show» του Μπερνάρντ και η πειστική νίκη της ΑΕΚ

Το «one man show» του Μπερνάρντ και η πειστική νίκη της ΑΕΚ

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» των… 2/3 της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που περιελάμβανε τις νίκες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Η 5η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Superleague, ήταν από αυτές που οι ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, έχουν πολλά να χάσουν και λίγα να κερδίσουν. Οι αναμετρήσεις κόντρα σε Λαμία και Άρη για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα, ήταν must win. Συνεπώς, από την στιγμή που η δουλειά έγινε και για τους δύο, στρέφουν απλά την προσοχή τους στο επόμενο ματς και πάλι με τον ίδιο αντίπαλο, εκτός έδρας, την προσεχή Κυριακή. Άλλωστε, το μεγάλο ντέρμπι αυτής της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν διεξήχθη λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων και η αγωνιστική ήταν… λειψή.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έφτασαν στο ζητούμενο με αρκετά διαφορετικό τρόπο. Το μεν σύνολο του Φατίχ Τερίμ, χρειάστηκε να αγχωθεί μιας και είδε τη Λαμία να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ. Όσο άγχος, όμως και αν είχαν οι Πράσινοι, o «μάγος» από την Βραζιλία φρόντισε να το εξαφανίσει. Ο Μπερνάρντ έδωσε μία (ακόμα) παράσταση στη Λεωφόρο και ουσιαστικά «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό. Είναι ευλογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν παίκτες σαν αυτόν στα μέρη μας. Δίνουν το κάτι παραπάνω, αποτελούν έναν καλό λόγο για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο, για να στηθεί κάποιος μπροστά σε μία τηλεόραση και να δει έναν αγώνα.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο των Play Off, έχοντας κάνει… σχεδόν το τέλειο. Τέσσερις νίκες σε πέντε ματς και μοναδική ανορθογραφία η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ντουμπλάροντας τις νίκες επί της Λαμίας στο μίνι πρωτάθλημα σε μία εβδομάδα θα μπορέσουν να τα παίξουν τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, τελείωσε την σεμνή τελετή νωρίς. Πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο ματς, ο Έκι Πόνσε είχε «πυροβολήσει» δις, απλοποιώντας πολύ τα πράγματα για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Αυτή την φορά η Ένωση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο της να αμφισβητήσει την κυριαρχία της και αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί κέρδος για την αφελή σε ουκ ολίγες περιπτώσεις φέτος ΑΕΚ.

Συνολικά αυτή ήταν μία καλή εμφάνιση από την Ένωση που την είχε ανάγκη. Οι κιτρινόμαυροι κατά διαστήματα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν ένταση, πίεσαν πολύ τον Άρη και με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας έκαναν τη ζωή των αντιπάλων τους πολύ δύσκολη. Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και νικώντας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό ευρισκόμενη από πάνω του, στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.

MVP ο εκπληκτικός Μπερνάρντ

bernard2

Και τι άλλο να κάνει για να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αγωνιστικής; Ο Βραζιλιάνος σκόραρε δύο υπέροχα τέρματα, ενώ από δική του πάσα ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού. Ένας σεληνιασμένος Μπερνάρντ πήρε το τριφύλλι από το χέρι και το διατήρησε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Καλύτερο γκολ η «ζωγραφιά» του Μπερνάρντ

berard1

Μετά τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής, ο Μπερνάρντ παίρνει και το… βραβείου του πιο όμορφου τέρματος. Ο Βραζιλιάνος χαφ του Παναθηναϊκού με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κοσέλεφ, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Bonus μία εντυπωσιακή εικόνα, από το πάρτι γενεθλίων της ΑΕΚ

aek100

Ήταν ένα πολύ ξεχωριστό Σαββατοκύριακο αυτό για τον οργανισμό της ΑΕΚ. Η Ένωση γιόρταζε με μία λαμπρή εκδήλωση τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της το απόγευμα του Σαββάτου και μία μέρα αργότερα, πριν την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης με τον Άρη, ο κόσμος με ένα εντυπωσιακό κορεό, τίμησε την ιστορία της αγαπημένης του ομάδας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.