Μεντιλίμπαρ: Εκπληκτικά τα όσα έχει πετύχει στον Ολυμπιακό μέσα σε μόλις δύο μήνες!

Μεντιλίμπαρ: Εκπληκτικά τα όσα έχει πετύχει στον Ολυμπιακό μέσα σε μόλις δύο μήνες!

Μεντιλίμπαρ: Εκπληκτικά τα όσα έχει πετύχει στον Ολυμπιακό μέσα σε μόλις δύο μήνες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα πεπραγμένα του Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό σε μόλις ένα δίμηνο, με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου του.

Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε λοιπόν κι επίσημα αυτό που ήταν κοινό μυστικό εδώ και αρκετές ημέρες, ότι δηλαδή ο Μεντιλίμπαρ υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό.

Μία συμφωνία σε χρόνο ρεκόρ, καθώς ήρθε στις 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα για να δει την ίδια ημέρα τον αγώνα με τον ΟΦΗ (4-0, με τον Συλαϊδόπουλο σε ρόλο υπηρεσιακού στον πάγκο) και να αναλάβει τον Ολυμπιακό με συμφωνία έως το τέλος της σεζόν και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, την εβδομάδα πριν από το πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του είχε κάνει επίσημη πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους και για την επόμενη σεζόν!

Τόσο γρήγορα ο προπονητής έπεισε τον πρόεδρο, αλλά και τόσο γρήγορα ο πρόεδρος έπεισε τον προπονητή! Από εκείνη την βραδιά, οι δυό τους έδωσαν τα χέρια και είχαμε όλοι αντιληφθεί ότι είχαμε μπει στην αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του Βάσκου στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν, κάτι που έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν είχε έρθει στην Αθήνα ο μάνατζερ του (Ινιάκι Ιμπάνιεθ), γνωστός μας κι από την, συνολικά, τριετία του Βαλβέρδε στο Ρέντη.

Ο Μαρινάκης δεν κώλωσε από εκείνη τη συντριβή από τους Ισραηλινούς μέσα στο Καραϊσκάκη και την ίδια νύχτα έδωσε τα χέρια με τον προπονητή! Βλέπετε, έχει συνεργαστεί με τόσους και τόσους προπονητές και μπορεί με ευκολία να κατανοήσει αν ένας προπονητής ταιριάζει στον Ολυμπιακό, μία τόσο δύσκολη ομάδα, με τη θέση του τεχνικού οδηγού να μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ μέσα σε μόλις ένα δίμηνο, έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα στον Ολυμπιακό. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε προπονητή σε αυτό το κλαμπ να πιάνει δουλειά τόσο…βαθιά μέσα στη σεζόν, σχεδόν μέσα Φεβρουαρίου, και να προλαβαίνει να κάνει τόσο πολλά σημαντικά πράγματα! Να φτιάξει μία καλή ομάδα, χωρίς να έχει φέρει ο ίδιος ούτε ένα παίκτη, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, αλλά και την στιγμή κατά την οποία μέσα στην ίδια σεζόν είχαν προηγηθεί από τον ίδιο δύο διαφορετικοί προπονητές!

Μεντιλίμπαρ

Όλοι, όχι μόνο εντός Ολυμπιακού, αλλά και οι αντίπαλοι του (βλέπε σχόλια Ντέμη Νικολαϊδη, Κατσουράνη, Ζήκου, Γκούμα κ.α.), αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μεταμορφωθεί θεαματικά με τον Μεντιλίμπαρ, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τα αποτελέσματα, τα οποία και μετράνε πρωτίστως στο ποδόσφαιρο, όσο κι από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, που για τους «ειδικούς» μετράει σχεδόν εξίσου με τα αποτελέσματα.

Παρότι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, από τις 15 Φεβρουαρίου, έως τις 11 Απριλίου, ο Ολυμπιακός έχει δώσει 13 αγώνες, τους πέντε στην Ευρώπη και τους οκτώ στο πρωτάθλημα (τρεις ντέρμπι), μπόρεσε και κέρδισε τους 10! Η δε μία από τις τρεις ήττες του, εκείνη στη Φιλαδέλφεια, ήταν ο ορισμός αυτού που λέμε στο ποδόσφαιρο, αποτέλεσμα «μαγική εικόνα», στο μοναδικό ματς στο οποίο δεν σκόραρε, κατά ένα απίστευτο τρόπο, καθώς απείλησε οκτώ φορές (!!!) την εστία της ΑΕΚ και τελικά έχασε κιόλας με ένα γκολ στο 91’.

Ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ έχει ήδη αποκλείσει στο Κόνφερενς Λιγκ τη Φέρεντσβαρος με δύο νίκες (1-0, 1-0) και τη Μακάμπι με ένα τρόπου εν τέλει έγραψε ιστορία (ήττα 1-4 μέσα, νίκη 6-1 έξω), αλλά και έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα (με την εντός έδρας νίκη 3-2) και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, στην προσπάθεια του να φτάσει στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα, έχει καταγράψει στο πρωτάθλημα έξι νίκες (4-1 τον ΠΑΟΚ έξω, 3-0 τον Άρη μέσα, 5-1 τη Λαμία έξω, 3-0 τον Βόλο μέσα, 2-1 τον Παναιτωλικό έξω και 2-1 τον Αστέρα μέσα), γνωρίζοντας και τις δύο ήττες (το 1-3 από τον ΠΑΟ μέσα και το 0-1 από την ΑΕΚ έξω).

Ο απολογισμός είναι δέκα νίκες και τρεις ήττες, εκ των οποίων η μία ήττα ανώδυνη, αφού «έσβησε» μέσα από τη διαδικασία της πρόκρισης στη ρεβάνς. Σε αυτά τα 13 παιχνίδια ο Ολυμπιακός έβαλε 32 γκολ (!) και δέχθηκε 15, νούμερα που δείχνουν και τη διαφοροποίηση του σε μία πολύ επιθετική ομάδα. Ο μέσος όρος είναι ελάχιστα λιγότερο από 2,5 γκολ ενεργητικό ανά ματς και λίγο παραπάνω από 1,1 γκολ ανά ματς.

Μεντιλίμπαρ

Ο τρόπος που παίζει η ομάδα, αλλά και τα αποτελέσματα της με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, αναπόφευκτα κάνουν όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να αναρωτιέται μέχρι πού θα μπορούσε να είχε φτάσει εάν ο Βάσκος είχε φτάσει όχι από την αρχή της σεζόν, αλλά έστω δύο μήνες νωρίτερα, όταν δηλαδή στις 4 Δεκεμβρίου απολύθηκε ο Μαρτίνεθ και τη θέση του πήρε ο Καρβαλιάλ.

Ένα δίμηνο στο οποίο ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, έχασε στο πρωτάθλημα τα ντέρμπι από την ΑΕΚ (1-2 μέσα) και τον Παναθηναϊκό (0-2 έξω), αλλά έχασε και άλλους πέντε βαθμούς στο πρωτάθλημα από τη Λαμία (0-1) και το Περιστέρι (0-0). Μία πραγματική καταστροφή, με τον Πορτογάλο να παίρνει την ομάδα στο -2 από την κορυφή την 13η αγωνιστική και να την παραδίδει στο -8 την 21η αγωνιστική.

Με τον Μεντιλίμπαρ να έχει μειώσει την απόσταση την 30η αγωνιστική στο -4. Προσπαθώντας μία παράλληλη διπλή υπέρβαση, σε Ευρώπη και Ελλάδα!

Άσχετο:

Δεν μου αρέσει που το λέω, γιατί δίνει κι ο Ολυμπιακός τη δική του μάχη στη διοργάνωση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει φέτος απίστευτη ρέντα στην Ευρώπη! Πραγματικά δεν παίζεται.

Από το πώς πέρασε καν τον πρώτο προκριματικό, στην Ιερουσαλήμ, με δύο αυτογκόλ (!) παικτών της Μπεϊτάρ και με ακύρωση κανονικού γκολ των Ισραηλινών στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς…Από το πώς γλίτωσε την ήττα στο Σπλιτ και πώς απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (το 1-0 με πέναλτι)…Έως τις απίστευτες νίκες του (τη μία στο 92΄) επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε δύο παιχνίδια στα οποία έπρεπε να φάει οκτώ γκολ (!)…Αλλά και τις νίκες του στο Ελσίνκι στο 94’ και στο Άμπερνιτν στο 96 με πέναλτι…

Από την πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με αυτογκόλ των Κροατών στην Τούμπα για το κρίσιμο 2-0, αλλά και με ένα ακόμη γκολ από πέναλτι…Έως την πολύ μικρή σε έκταση ήττα του (0-1) στο Βέλγιο από την Κλαμπ Μπριζ, που πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς με ένα 3-0 υπέρ της χάνοντας μέχρι και πέναλτι.

Με τέσσερα υπέρ του πέναλτι και άλλα τέσσερα αυτογκόλ (!!!), ο ΠΑΟΚ αν συνεχίσει έτσι θα το πάρει κιόλας το Κόνφερενς Λιγκ!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ας μην κρυβόμαστε, ο Μεντιλίμπαρ έχει κάνει, γενικά κάνει, λάθη σε αυτό το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό. Μόνο που αν δεν έκανε λάθη υπό τέτοιες (χρονικές, αλλά και από πλευράς αποτελεσμάτων) συνθήκες στις οποίες ήρθε, μάλλον θα είχε πραγματικά μαγικό ραβδί!

Για να καταγράψω κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα, πραγματικά δεν είχε νόημα…να γίνουν από το 82’ έως το 87’ (αλλά πολύ πιο έγκαιρα) οι αλλαγές την Πέμπτη με τους Τούρκους…Ούτε η χρησιμοποίηση του Ναβάρο ως βασικού κόντρα στον Παναθηναϊκό σε σχήμα καθαρό 4-4-2… Ούτε η ενδεκάδα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης…Ούτε η διαχείριση με τον Ντόη, μοναδικό άλλο στόπερ πλην των Κάρμο, Ρέτσου, που είναι δηλωμένος στην Ευρώπη…

Τζολάκης

Όμως, πρώτον πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, που λέει ότι ο Βάσκος έχει κάνει σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό. Και δεύτερον να δεχθούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται και δεν έχει πρόβλημα δημοσίως να παραδεχθεί τι δεν έκανε σωστά. Προπάντων δεν έχει πρόβλημα να διορθώσει τα λάθη του, που είναι και το πιο σημαντικό.

Μιλάμε δε για έναν προπονητή που πρέπει να κάνει ουσιαστικά ταυτόχρονα τόσα πράγματα μαζί! Να παίρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, να μαθαίνει το ρόστερ αλλά και όλο το περιβάλλον του οργανισμός Ολυμπιακός όπως και την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης πρέπει να προετοιμάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν, άρα να ασχολείται ήδη και με τον σχεδιασμό.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.