Wyscout Analysis - ΟΦΗ: Ο Γκαγιέγος ήταν απλά... παντού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (vid)

Wyscout Analysis - ΟΦΗ: Ο Γκαγιέγος ήταν απλά... παντού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (vid)

ελλαδα

bet365

Δεν σκόραρε, δεν έδωσε ασίστ αλλά ο Φελίπε Γκαγιέγος ήταν ο πρωταγωνιστής του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και το Gazzetta χρησιμοποιεί τη βοήθεια του Wyscout για να εξηγήσει τους λόγους.

Σχεδόν δύο μήνες (19/02) είχε να πανηγυρίσει νίκη ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα μετά το 4-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό στο Γεντί Κουλέ. Με το ίδιο σκορ και στο ίδιο γήπεδο, οι Κρητικοί επικράτησαν του ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική των play out της Stoiximan Superleague.

Ο Τοράλ... έραβε, ο Ριέρα και ο Ισέκα εκτελούσαν αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής ακούει στο όνομα του Φελίπε Γκαγιέγος, ο οποίος κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό στη μεσαία γραμμή παρότι ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 26'.

Ο 32χρονος χαφ ήταν απλά... παντού προσφέροντας τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό σκέλος τον ΟΦΗ. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout σας μεταφέρει το... γεμάτο παιχνίδι του Χιλιανού μέσου στο συγκεκριμένο ματς.

Η ακρίβεια στις πάσες άγγιξε το... τέλειο

Ο Φελίπε Γκαγιέγος είχε μία γεμάτη εμφάνιση σε όλο το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και συνολικά είχε 96 ενέργειες στο ματς από τις οποίες οι 74 ήταν σωστές. Δηλαδή ένα αρκετά καλό ποσοστό κοντά στο 77% μέσα σε 98 λεπτά που αγωνίστηκε.

ελλάδα
Οι πάσες του Γκαγιέγος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ας εστιάσουμε στις πάσες, που πραγματικά ο Χιλιανός ήταν σχεδόν αλάνθαστος και βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας μόλις οκτώ στιγμές που έχασε την μπάλα (μόνο οι τρεις ήταν στο μισό των Κρητικών).

Συγκεκριμένα είχε 91% επιτυχημένες μεταβιβάσεις στο ματς, δηλαδή από τις 69, οι 63 ήταν σωστές (!) προς τους συμπαίκτες του ενώ ανάλογο ποσοστό είχε και στις μεγάλες μπαλιές, όπου είχε 4 στις 6 επιτυχίες συνολικά.

ελλάδα
Οι μεγάλες μπαλιές του Γκαγιέγος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο «συνδετικός κρίκος» άμυνας και επίθεσης

Βέβαια, αν κάποιος δει λίγο πιο προσεκτικά τις πάσες του, ο Γκαγιέγος έχει δώσει πολύτιμη βοήθεια και στην προώθηση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση του ΟΦΗ.

ελλάδα
Οι πάσες του Γκαγιέγος στην αντίπαλη περιοχή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αυτό το μαρτυρά το γεγονός πως επιχείρησε συνολικά 28 πάσες προς το αντίπαλο μισό, από τις οποίες οι 25 ήταν επιτυχημένες ενώ στο τρίτο μισό έστειλε εννιά φορές την μπάλα και οι επτά ήταν σωστές.

Από την άλλη, έχει 100% επιτυχία σε όσες πάσες έκανε στην περιοχή του ΠΑΣ όπου μέτρησε 4/4, δίνοντας την ευκαιρία τους επιθετικούς να απειλήσουν την αντίπαλη εστία ή έστω να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο.

ελλάδα
Οι μονομαχίες του Γκαγιέγος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Μεγάλες βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι

Και ενώ έχει κάνει σχεδόν... τέλεια τα καθήκοντα του στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος, ο Γκαγιέγος ήταν παρών και στο αμυντικό τρανζίσιον.

ελλάδα
Το heatmap του Γκαγιέγος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Όπως δείχνει το heatmap, ο παίκτης είχε έντονη κινητικότητα σε όλους τους χώρους της μεσαίας γραμμής όπως και κοντά στους στόπερ. Στη γλώσσα των... αριθμών είχε εξίσου εξαιρετικά στατιστικά.

Από τις 14 μονομαχίες που έδωσε, κατάφερε να κερδίσει λίγο παραπάνω από τις μισές (7) ενώ παρότι δεν είναι πολύ ψηλός, είχε 2/3 επιτυχημένες μονομαχίες στον αέρα απέναντι στους παίκτες των Ιωαννίνων.

@Photo credits: Christos Zoidis

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα