Βερστράτε: «''Στοιχειωμένη'' η Τούμπα, εξαιρετικά επικίνδυνος στην μετάβαση ο ΠΑΟΚ»

Newsroom
βερστράετε

bet365

Ο Μπίργκερ Βερστράετε του Άρη, αλλά και οι Ντιρκς και Ντε Μποκ του Ατρομήτου μίλησαν σε βελγική ιστοσελίδα για το παιχνίδι της Κλαμπ Μπριζ με τον ΠΑΟΚ.

Τρεις Βέλγοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κλαμπ Μπριζ και τώρα αγωνίζονται στην Stoiximan Superleague, ο Μπίργκερ Βερστράτε του Άρη και οι Ντιρκς και Ντε Μποκ του Ατρομήτου μίλησαν στην βελγική ιστοσελίδα «Het Nieuwsblad» για τον εκτός έδρας πρώτο προημιτελικό του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ την Πέμπτη (22:00) τονίζοντας πως οι πιθανότητες της πρόκρισης ανάμεσα στους δύο είναι «50-50», με τον Ντε Μποκ να τονίζει πως το γεγονός πως ο «δικέφαλος του βορρά» βρίσκεται στην κούρσα για το ελληνικό πρωτάθλημα ίσως είναι καλό, γιατί δεν είναι σίγουρο πως πάντα θα βάζει στα ματς του Conference την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του.

Βερστράτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Λόγω του χαμηλότερου συντελεστή την περασμένη σεζόν, η Ελλάδα είχε μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν. Θα ήθελαν να το αλλάξουν αυτό. Επομένως, θα ήταν καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στα ημιτελικά του Conference League. Άκουσα ότι σκέφτονται ακόμη και να αναβάλουν τα παιχνίδια στα playoffs αν περάσει στην επόμενη φάση».

Βερστράτε για την σημασία που έχει να πάει η Μπριζ με προβάδισμα στην Τούμπα:

«Ο ΠΑΟΚ εντός κι εκτός παρουσιάζει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Έχουμε ήδη παίξει εκεί δύο φορές φέτος, έχουμε μια νίκη και μια ισοπαλία. Πρέπει να έρθουν σε εμάς την τελευταία αγωνιστική των playoffs. Θεωρητικά μπορούν να παίξουν ακόμα και ως πρωταθλητές στο γήπεδό μας, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί! Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ. Το γήπεδό τους απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το δικό μας. Μπορείτε να συγκρίνετε αυτά τα ντέρμπι λίγο με την Αμβέρσα εναντίον της Μπέερσοτ, αλλά στο... επί δέκα. Η Τούμπα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι μια... στοιχειωμένη έδρα. Μπορεί να μπουν πολλοί και είναι και πολύ κοντά στο αγωνιστικό χώρο. Η Κλαμπ Μπριζ πρέπει πραγματικά να προετοιμαστεί για μια πολύ εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα».

Βερστράετε για σύγκριση ελληνικού και βελγικού ποδοσφαίρου:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί γενικά να συγκριθεί με τη βελγική διοργάνωση. Οι πέντε σύλλογοι στην κορυφή είναι πραγματικά ίσοι. Εδώ παίζεται ένα ποδόσφαιρο επαφής, με πολλή ένταση. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Η Κλαμπ Μπριζ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν έχει την μπάλα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνος στη μετάβαση»

Ντιρκς για το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ:

«Η μεγάλη τους δύναμη είναι ότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει απ' όλες τις πλευρές. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που σκοράρουν πολύ εύκολα. Ένας παίκτης που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξει η Κλαμπ Μπριζ είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος θεωρείται πραγματικά το νέο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος έπαιξε στην Τσέλσι είναι ένας πολύ καλός αριστερός μπακ. Και ο Σουαλιό Μεϊτε που είναι αυτός που κρατάει τα... κλειδιά της μεσαίας γραμμής».

Ντιρκς για τους οπαδούς στην Ελλάδα και το περιστατικό του Ένγκελς με τον Ολυμπιακό:

«Το κοινό εδώ είναι πολύ φανατικό. Αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν το ποδόσφαιρο μ' έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, γι' αυτούς είναι θρησκεία. Το αισθάνεσαι επίσης στο γήπεδο. Στο Βέλγιο συνήθως υπάρχει μία εξέδρα όπου είναι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, εδώ ο ήχος έρχεται από όλες τις πλευρές. Ξέρω πως ο Μπιορν Ένγκελς μια φορά έπρεπε να κρυφτεί στα αποδυτήρια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά ευτυχώς δεν έχω βιώσει μία τέτοια κατάσταση ακόμη. Τα πράγματα είναι φυσικά δυσκολότερα στις μεγάλες ομάδες. Δεν παίζαμε χωρίς λόγο σε άδεια γήπεδα κεκλεισμένων των θυρών για μερικούς μήνες εδώ σωστά»;

Ντιρκς για το περιστατικό με τον Σαββίδη:

«Μπορείς ακόμη να γράψεις βιβλίο για τους προέδρους πολλών ομάδων. Εκείνος του ΠΑΟΚ μια φορά φωτογραφήθηκε με όπλο στο γήπεδο, αλλά νομίζω κάθε πρόεδρος έχει κάνει κάτι».

Ντε Μποκ για τους φιλάθλους στην Ελλάδα:

«Είναι απλώς απίστευτα κυκλοθυμικοί άνθρωποι. Σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και στον δρόμο, μην περιμένεις πολύ στο κόκκινο αλλιώς θα τα ακούσεις. Ο πρόεδρος μας (του Ατρομήτου) μερικές φορές έρχεται στα αποδυτήρια μετά τα παιχνίδια, αλλά όχι με όπλο ακόμα (γέλια)».

Για το ματς αν θα πήγαιναν να δουν την ρεβάνς στην Τούμπα:

Βερστράτε: «Σαν παίκτης του Άρη δεν τολμάω να πάω στο γήπεδο (γέλια).

Ντε Μποκ: «Αν παίζαμε (εκείνος και ο Ντιρκς) σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα ίσως ήταν μεγαλύτερο το πρόβλημα. Αλλά τώρα δεν ξέρω καν αν θα μας αναγνωρίσουν, επειδή δεν ασχολούνται στον τύπο πολύ με τον Ατρόμητο. Αυτό νομίζω τουλάχιστον, γιατί με αυτή την ελληνική αλφάβητο δεν καταλαβαίνω και πολλά απ' όσα γράφονται».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα