Play off – Superleague, η βαθμολογία: Πέρασε κορυφή ο ΠΑΟΚ, ξανά στο κόλπο ο Παναθηναϊκός!

Newsroom
παο

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, την γκρέμισε από την κορυφή κι εκεί πλέον βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Στο +1 από την Ένωση και το +4 από το «τριφύλλι».

To πρώτο ημίχρονο του Αθηναϊκού ντέρμπι ήταν ένα από τα καλύτερα 45λεπτα που έχουμε δει φέτος στη Super League. Είχε 3 γκολ, ανατροπή στο σκορ, δοκάρι, ακυρωθέν τέρμα, χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο «έμπα» του αγώνα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Χουάνκαρ. Ο Ελίασον γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι και ο Βίντα άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική... Άμεσα απάντηση με δοκάρι ο Μπερνάρ, μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Τσούμπερ και γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον Μπακασέτα.

Όμως ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και έτσι ο «Μπάκα» λίγο αργότερα βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα με το γκολ να μετράει αυτή τη φορά και... 1-1! Μέσα σε 2΄το «τριφύλλι» έκανε την ανατροπή αφού ο... δαιμονισμένος Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μουκουντί, πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασιάδη κι έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο φυσικά δεν είχε τον ίδιο ρυθμό του πρώτου. Το ματς είχε περισσότερη τακτική με τον Παναθηναϊκό να περιμένει πίσω την ΑΕΚ και να ψάχνει αντεπιθέσεις, ενώ ο Αλμέιδα έκανε νωρίς 4πλη (!!!) αλλαγή ώστε να αρχικά γκολ ισοφάρισης και εν συνεχεία να ψάξει τη νίκη κορυφής.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως η αμυντική συμπεριφορά του «τριφυλλιού» να επιτρέπει καταστάσεις μπροστά στην εστία του Ντραγκόφσκι. Τελικά παρά το θρίλερ των τελευταίων λεπτών το σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγάλη νίκη που τον κράτησε στο... κόλπο του πρωταθλήματος.


Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην μαχητική Λαμία, αλλά τελικά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κι ανατροπή έφτασε σε νίκη με 3-1 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Λεωφόρου ξαναπάτησε κορυφή. Μετά τον θρίαμβο στη Λεωφόρο, ο Ρασβάν Λουτσέσκου προκειμένου να δώσει ανάσες στους παίκτες του προχώρησε σε εκτεταμένο rotation κάτι που δημιούργησε πρόβλημα στο πρώτο μέρος. Σε αυτό το διάστημα η Λαμία πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μαρτίνες και είχε ευκαιρία ακόμη και για το 0-2.

Τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Μιχαηλίδη και έδιωξε μεγάλο άγχος ενόψει της επανάληψης. Στο δεύτερο μέρος κι αφού από το 46' πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Μπάμπα, Τάισον και Μεϊτέ ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, πίεσε και με το δυνατό σουτ του Σβαμπ (ήταν η 4η αλλαγή του Λουτσέσκου) στο 70'... γύρισε το ματς και πήρε το πολύτιμο τρίποντο, ενώ ο ίδιος παίκτης με εύστοχο πέναλτι, που κέρδισε ο Σαμάτα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Την πρώτη του νίκη, μετά από δύο σερί ήττες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) στην διαδικασία των play off πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να φτάσει στο 3-0 επί του Άρη, έχοντας μάλιστα κι ένα χαμένο πέναλτι μετά την κακή εκτέλεση του Ελ Καμπί.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την απογοήτευση από τον τρόπο που ήρθε η ήττα την περασμένη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπήκαν στο γήπεδο με το... πόδι στο γκάζι και μόλις στο 6΄βρήκαν γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Ελ Καμπί. Ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα με μια υπέροχη ενέργεια κέρδισε πέναλτι από τον Μπράμπετς, όμως ο Κουέστα δεν είχε θέμα να μπλοκάρει την μπάλα στην κακή εκτέλεσή από τον Ελ Καμπί.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην βρήκε δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά κι από την άλλη δεν ένιωσε στο ελάχιστο απειλή από τον Άρη. Τελικά το τρίποντο για τους Πειραιώτες... κλείδωσε στο 60' με την εξαιρετική συνεργασία του Γιόβετιτς με τον Ποντένσε που κατέληξε στο 2-0 από τον Πορτογάλο. Η συνέχεια του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό πάντως να... βάζει κερασάκι στο 89' με σκόρερ τον Καρβάλιο για το τελικό 3-0!

Πλέον μετά και το πέρας της 3ης αγωνιστικής ακόμη δεν έχει υπάρξει ματς που να έληξε ισόπαλο, ενώ μετά και την ήττα της ΑΕΚ, όλες οι ομάδες έχουν έστω από μία ήττα.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Κυριακή 7 Απριλίου
17:00 Λαμία-Ολυμπιακός
19:30 Άρης-Παναθηναϊκός
20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (3η αγωνιστική)


1. ΠΑΟΚ 66
2 ΑΕΚ 65
3. Παναθηναϊκός 62
4. Ολυμπιακός 60
5. Αρης 48
6. Λαμία 34

1η αγωνιστική
Λαμία-ΑΕΚ 0-4
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3
ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0
Άρης-Λαμία 3-1

3η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Άρης 3-0
ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1


4η αγωνιστική - Κυριακή 7 Απριλίου
17:00 Λαμία-Ολυμπιακός
19:30 Άρης-Παναθηναϊκός
20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ


5η αγωνιστική - Κυριακή 14 Απριλίου
17:00 Παναθηναϊκός-Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
20:30 ΑΕΚ-Άρης


6η αγωνιστική - Κυριακή 21 Απριλίου
17:00 Λαμία-Παναθηναϊκός
19:30 Άρης-ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ


7η αγωνιστική - Τετάρτη 24 Απριλίου
17:00 Λαμία-ΠΑΟΚ
19:30 Άρης-Ολυμπιακός
20:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός


8η αγωνιστική - Κυριακή 28 Απριλίου
17:00 Ολυμπιακός-Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός-Άρης


9η αγωνιστική - Τετάρτη 8 Μαΐου
19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
19:00 Λαμία-Άρης


10η αγωνιστική- Κυριακή 12 Μαΐου
20:00 ΑΕΚ-Λαμία
20:00 Άρης-ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα