Βόλος – Κηφισιά 4-1: Άλμα παραμονής με τεσσάρα! (vids)

bet365

Mε ένα καταιγιστικό ξεκίνημα όπου πέτυχε δύο γκολ κι ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος επικράτησε 4-1 της Κηφισιάς σε... τελικό παραμονής του Πανθεσσαλικού, κάνοντας αποφασιστικό βήμα προς τον στόχο. Δύο γκολ ο Γκαρσία, από ένα Κόμπα, Μωραϊτης για τους Θεσσαλούς! Απέκρουσε πέναλτι ο Κόβατς. Κόκκινη ο Ντε Καμπς.

Σπουδαία νίκη για τον Βόλο και ήττα «μαχαιριά» για την Κηφισιά! Οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 4-1 της ομάδας των Βορείων Προαστίων στο Πανθεσσαλικό σε έναν... τελικό παραμονής, ανέβηκαν στους 25 βαθμούς και άφησαν τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση με 22 πόντους, ενώ πήραν και την ισοβαθμία. Σκόραρε δις ο «καυτός» Γκαρσία, εξαιρετικός ο τερματοφύλακας Κόβατς, με καθοριστικές αποκρούσεις.

Έτσι ξεκίνησαν

O Xρήστος Κόντης παρέταξε τον γηπεδούχο Βόλο σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κόβατς ήταν στα δοκάρια, με τους Άλχο, Καλογερόπουλο, Σιέλη και Λούνα στην άμυνα. Γκλάβτσιτς και Ντε Καμπς ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Μύγας, Ασεχνούν και Κόμπα ήταν η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκαρσία.

Από την πλευρά του και ο Κώστας Μπράτσος έστησε τη φιλοξενούμενη Κηφισιά σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία, με τους Γκόμπελιτς, Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Σναϊντερλάν επέστρεψε στη δράση έπειτα από 1,5 μήνα και ήταν στο κέντρο με παρτενέρ τον Τσανάτζια. Ο Ματέους Σάντος ήταν στο «10», Μενέντες - Μπιφουμά στα άκρα και στο «9» ο Οζέγκοβιτς.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Βόλο, εφιαλτικό για την Κηφισιά

Ο Βόλος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στα 45 δευτερόλεπτα. Ο Κόμπα έβγαλε τη σέντρα, ο Γκαρσία νίκησε τον Τσάπαν στον αέρα και αστόχησε με κεφαλιά. Στο 2' ο Μύγας σούταρα, ο Τεϊσέιρα έβαλε την κόντρα και η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 3ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Ασεχνούν έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε, ο Αναγνωστόπουλος έβγαλε με δυσκολία, ο Κόμπα πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ.

Στο 8' ο Ματέους Σάντος έπιασε σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα, στο 11', οι Θεσσαλοί διπλασίασαν το προβάδισμα τους. Ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Γκαρσία νίκησε στον αέρα τον Σναϊντερλάν και με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Ο Κόβατς τον κράτησε, ο Οζέγκοβιτς της έδωσε ελπίδα και ο Γκαρσία... μίλησε τελευταίος

Μετά το πρώτο 20λεπτο η Κηφισιά πίεσε για να βρει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Στο 22' ο Μενέντες άργησε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή και ο τερματοφύλακας του Βόλου «καθάρισε» τη φάση.

Στο 33' οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Κηφισιάς συνδυάστηκαν σε ακόμα ένα γκολ. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έφυγε στην αντεπίθεση μετά από μπαλιά του Μενέντες, ο Ματέους Σάντος κουβάλησε την μπάλα, ανέβηκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Οζέγκοβιτς με σουτ στην κίνηση μείωσε το σκορ. Ο Σέρβος σκόραρε κόντρα στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα, όπως είχε κάνει και στο ματς του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό (2-1).

Στο 35' μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Βόλου ο Μπιφουμά έκανε το γύρισμα, ο Μενέντες πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Κόβατς μπλόκαρε. Στο 38' ο Ασεχνούν πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Τεϊσέιρα έδιωξε με το κεφάλι.

Στο 41' ο Μιλίτσεβιτς έβγαλε τη σέντρα, από τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος έπιασε... κεραυνό στην κίνηση αλλά τον νίκησε ο Κόβατς με τρομερή εκτίναξη. Δυο λεπτά αργότερα ο Σέρβος φορ της Κηφισιάς έστρωσε την μπάλα στον Μενέντες και ο Αργεντινός πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 45+1' ο Σναϊντερλάν ευνοήθηκε από τις κόντρες, βγήκε σε θέση βολής, εκτέλεσε αλλά ο Κόβατς είχε απάντηση για ακόμα μια φορά. Δευτερόλεπτα μετά την ευκαιρία του Γάλλου χαφ ο Βόλος βρήκε το τρίτο του γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Ο Κόμπα άνοιξε την μπάλα στον Λούνα, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Γκαρσία με σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Αναγνωστόπουλο για το 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το «έσβησε» ο Βόλος

Η σαφώς πιο έμπειρη ομάδα του Βόλου διαχειρίστηκε εξαιρετικά το δεύτερο ημίχρονο και διαφύλαξε το τρίποντο. Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την Κηφισιά, καθώς γύρισε τον σχηματισμό σε 4-4-2 με τον Τεττέι στο πλευρό του Οζέγκοβιτς και τον Κλωναρίδη δεξί μπακ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να είναι το ίδιο απειλητικοί με το πρώτο μέρος.

Στο 49' ο Σναϊντερλάν έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, κεφαλιά του Τεττέι, η μπάλα κόντραρε στον Σιέλη και κατέληξε στα χέρια του Κόβατς. Το ματς είχε αρκετές διακοπές, με τους Θεσσαλούς να παίζουν όπως είναι λογικό και με τον χρόνο.

Στο 67' ο Μύγας έκανε σέντρα - σουτ και ο Αναγνωστόπουλος έβγαλε με δυσκολία Στο 77' ο έκανε το γέμισμα, κεφαλιά του Μύγα, ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Αναγνωστόπουλος τον νίκησε και του στέρησε το χατ τρικ.

Η Κηφισιά είχε τη στιγμή της στο 79', όταν ο Τεττέι έκλεψε την μπάλα στην περιοχή του Βόλου, πάσαρε στον Ματέους Σάντος, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα και ο Οζέγκοβιτς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να μπει μαζί της στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα ο Βόλος σφράγισε το «τρίποντο», όταν ο Μπιφουμά προσπάθησε να απομακρύνει μετά από κόρνερ, ο Ασεχνούν έπαιξε με τη μία και ο Μωραΐτης από κοντά εκτέλεσε για το 4-1.

Στο 87' ο Οζέγκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Καλογερόπουλο, ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε το κέντρο, όμως ο Κόβατς τον νίκησε, κάνοντας ακόμα μια σπουδαία απόκρουση στην εξαιρετική του εμφάνιση. Αυτό ήταν και το πρώτο χαμένο πέναλτι του αρχισκόρερ της Κηφισιάς στην πεμπτη του εκτέλεση στην τρέχουσα σεζόν. Στο 90+2' ο Ντε Καμπς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπιφουμά και θα χάσει το ματς της επόμενης αγωνιστικής ενάντια στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Βόλος (Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (90+3' Τρουιγιέ), Ντε Καμπς, Μύγας, Ασεχνούν, Κόμπα (71' Μπερτόγλιο), Γκαρσία (82' Μωραϊτης).

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (46' Τεττέι), Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς (79' Γιόβαντσιτς), Τσανάτζια (64' Σολόα), Σναϊντερλαντ (64' Πρίτσας), Μενέντες (46' Κλωναρίδης), Ματέους Σάντος, Μπιφουμά, Οζέγκοβιτς

MVP: Μπορεί ο Βόλος να σκόραρε τέσσερα γκολ κόντρα στην Κηφισιά, όμως ο πραγματικός MVP ήταν ο Κόβατς. O Ούγγρος τελείωσε το ματς με εννέα αποκρούσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες στο καλό διάστημα της Κηφισιάς. Ο 30χρονος κίπερ κράτησε όρθια την ομάδα του, η οποία στις καθυστερήσεις βρήκε και τρίτο γκολ. «Κερασάκι» η απόκρουση στο πέναλτι του μέχρι τότε άχαστου Οζέγκοβιτς.

Στο ύψος του: Ο Χουάν Γκαρσία για ακόμα μια φορά έδωσε τη λύση στον Βόλο. Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε δυο φορές στο πρώτο μέρος, όντας άκρως αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του, ενώ έφτασε κοντά στο χατ τρικ αλλά τον νίκησε ο Αναγνωστόπουλός.

Αδύναμος Κρίκος: Συνολικά για ακόμα ένα ματς η Κηφισιά πλήρωσε τα λάθη της στην άμυνα. Ο Γκόμπελιτς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τα δεξιά και έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα, ενώ ο Τσάπαν τα δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο μαρκάρισμα του Γκαρσία. Επί της ουσίας ο Τεϊσέιρα προσπαθούσε μόνος του να σώσει ό,τι σώζεται...

Γκάφα: Τα λάθη από πλευράς Κηφισιάς ήταν πολλά, όμως ήταν ποδοσφαιρικά. Περισσότερο «γκάφα» ήταν η αποβολή του Ντε Καμπς στο 90+2' με το ματς στο 4-1. Έκανε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στον Μπιφουμά και η ομάδα του θα τον στερηθεί στο επόμενο δύσκολο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο...

Το στραγάλι: Πολλή δουλειά για τον Γιάννη Παπαδόπουλο σε ένα ματς με αρκετά νεύρα και ένταση. Ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ είδε με τη μία το καθαρό πέναλτι στον Οζέγκοβιτς.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Κηφισιά μπήκε νωθρά σε ένα ματς που έπρεπε να παίζει για 100 λεπτά με το... μαχαίρι στα δόντια. Έμεινε πίσω με δυο γκολ από το καλησπέρα και έκανε εύκολη τη ζωή του Βόλου, ο οποίος είχε αποτελεσματικότητα στην επίθεση και τερματοφύλακα κέρβερο. Χρυσάφι το τρίποντο για τους Θεσσαλούς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα