Γιούγκ: Ο Ολυμπιακός στο μηδέν, η τιμωρία Μελισσανίδη και ο VAR με τα 11 ματς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Γιούγκ: Ο Ολυμπιακός στο μηδέν, η τιμωρία Μελισσανίδη και ο VAR με τα 11 ματς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον διαιτητή και τον VAR του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Δύσκολα θα μπορούσε να περιμένει ο Ολυμπιακός χειρότερη επιλογή διαιτητή από τον Σλοβένο Γιούγκ!

Όχι γιατί είναι κακός διαιτητής-πολύ έμπειρος (παίζει Ευρώπη από το 2007) είναι και γενικά χωρίς να δίνει πολλά δικαιώματα. Μόνο που όποτε παίζει τον Ολυμπιακό, χάνει! Από το Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1, παλιότερα, έως το Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3 πέρυσι, αλλά και το Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0 φέτος! Στην Ελλάδα τον έχει παίξει σε ένα 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να χώριζε τότε διαφορά 13 βαθμών, υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι στα τέσσερα παιχνίδια που τον σφύριξε ο Γιουγκ, ο Ολυμπιακός δεν έχει καν σκοράρει!!! Αντίθετα, από τα έξι παιχνίδια που ο Σλοβένος έχει σφυρίξει την ΑΕΚ, η ΑΕΚ έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο (...), ενώ στα άλλα πέντε έχει φέρει ισοπαλίες: με Ντινάμο Κιέβου 0-0 εκτός έδρας, με Άγιαξ 1-1 εντός έδρας, με ΠΑΟ 0-0 και με Άρη 0-0 εντός έδρας, όπως και στο 0-0 με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2020.

Μία άλλη παρατήρηση που μπορεί να γίνει είναι ότι ο Γιούγκ έχει παίξει σε εννιά παιχνίδια συνολικά Ολυμπιακό κι ΑΕΚ, χωρίς να κερδίσει καμία ομάδα! Συνήθως δε τα παιχνίδια που παίζει με αυτές τις δύο ομάδες είναι πολύ κλειστά, στο 0-0, το 0-1, το 1-0, άντε 1-1!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η επιλογή του VAR, που είναι κι αυτός Σλοβένος κι έμπειρος, ο Γκαϊτάζοβιτς. Υπό την έννοια ότι πρέπει να θεωρείται αξιόπιστος, αν σκεφθούμε ότι έχει φέτος 11 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ ως VAR! Εφτά από τη φάση των ομίλων, δύο από τα νοκ άουτ και δύο από τα προκριματικά. Ακόμη έχει εφτά παιχνίδια ως VAR στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, τέσσερα στους ομίλους, δύο στα νοκ άουτ και ένα στα προκριματικά. Συν ένα παιχνίδι ως VAR στο Κόνφερενς Λιγκ.

Πραγματικά εντυπωσιακό να έχει πάρει ένας Σλοβένος VARίστας 19 παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης σε μία σεζόν, συν δύο Εθνκών ομάδων 21 (!), χωρίς αυτή καν να έχει λήξει ακόμη. Σε πλήρη δε αντίθεση με τον Γιούγκ, που είναι πολύ γνώριμος μας, ο Γκαίτάζοβιτς έχει μηδενικό παρελθόν με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο δε Σλοβένος είχε και πέρυσι άλλα 15 διεθνή παιχνίδια ως VAR!

Μακάρι να είναι σωστός και να διορθώσει τίμια τα όποια λάθη γίνουν, που δεν θέλουμε φυσικά να γίνουν, από τον Γιούγκ. Οι δυό τους έχουν ξαναβρεθεί στην ίδια θέση, ο Γιούγκ διαιτητής κι ο Γκαϊτάζοβιτς VAR, σε άλλα έξι παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια: Λιλ-Στουρμ, Τουλούζ-Ουνιόν, Αζ-Λάτσιο, Νορβηγία-Σκωτία, Λίχτενσταίν-Ρουμανία, Ουαλία-Τουρκία.

Να υπενθυμίσω ότι μετά το ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0 με διαιτητή τον Γιούγκ τον Μάιο του 2022, ο Παναθηναϊκός είχε καταγγείλει ότι υπήρξε φραστική επίθεση κατά του Σλοβένου διαιτητή από ανθρώπους της ΑΕΚ, κάτι που είχε διαψεύσει η ΑΕΚ.

Τελικά, κλήθηκαν σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας ο Δημήτρης Μελισσανίδης κι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, και τιμωρήθηκε ο πρώτος με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο «για υβριστική και απαξιωτική προς το πρόσωπο του διαιτητή συμπεριφορά» στο ημίχρονο του αγώνα στο διάδρομο των αποδυτηρίων. Επίσης η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 31.500 Ευρώ.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία από τις δύο ομάδες για τον Γιούγκ-κι η αποβολή του Σιμόες με δεύτερη κίτρινη στο 87΄ήταν εξόφθαλμη (κατά βάση απευθείας κόκκινη).

Άσχετο: Υπάρχει εγγεγραμμένη μία υπόθεση «Ολυμπιακός-Μαρσέιγ» στο πινάκιο του CAS για τις 4 Απριλίου! Δεν είναι κάτι σοβαρό. Μία οικονομική διαφωνία επί της μεταγραφής του Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή, που πέρασε και δεν ακούμπησε, όπως τόσοι άλλοι την τελευταία διετία, από το Ρέντη; ο 22χρονος Αμερικάνος εξτρέμ βολοδέρνει στη Β΄κατηγορία Ισπανίας, στην Εϊμπάρ, όπου από την αρχή της φετινής σεζον έχει παίξει βασικός μόλις σε ένα παιχνίδι-και αλλαγή σε άλλα 12, με απολογισμό μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ. Κι έχει παίξει και σε τρία παιχνίδια Κυπέλλου (βασικός), με ένα γκολ εναντίον μίας Λόρκα Ντεπορτίβα.

Η φωτογραφία της ημέρας: Θυμάστε τον Ονιεκούρου, που είχε έρθει μετά βαίων και κλάδων (και μετά…4,5 εκ. Ευρώ) στον Ολυμπιακό; Τον αγόρασε η Άδανα Ντεμίρσπορ με το ίδιο ποσό (και τις κακές γλώσσες να λένε ότι δεν έχει πληρώσει ακόμη ούτε Ευρώ!!!) και τον μεταπώλησε το περασμένο καλοκαίρι με 3,2 εκ. Ευρώ σε μία ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την Αλ Φέιχα, 8η στο φετινό πρωτάθλημα, επί 18 ομάδων.

Ο Ονιεκούρου του Ολυμπιακού

Ο Νιγηριανός διεθνής εξτρέμ λοιπόν κάνει μία εξαιρετική σεζόν στην Αραβία, με 11 γκολ και τρεις ασίστ σε συνολικά 31 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Συμπαίκτης του είναι ο Τσίμιροτ, πρώην άσος του ΠΑΟΚ. Τη μοναδική του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Ονιεκούρου είχε ένα γκολ και μία ασίστ…

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.