Ο ΠΑΟΚ μπροστά στην αρρώστια του αποτελέσματος

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στην αρρώστια του αποτελέσματος

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στην αρρώστια του αποτελέσματος

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta για το πόσο το αποτέλεσμα κρίνει τα πάντα και τους πάντες με εντελώς άδικο και πολλές φορές αλλοπρόσαλλο τρόπο ανάλογα πάντα το τελευταίο ματς.

Προφανώς και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα, ειδικά όταν μιλάμε για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Εδώ όμως έχουμε φθάσει σε ένα άλλο επίπεδο εξάρτησης που ξεπερνάει κάθε όριο…

Έχω κι εγώ σε προσωπικό επίπεδο πολύ ψηλά το ρητό… «το αποτέλεσμα μετράει». Διαφώνησα και πέρσι με τον Αντετοκούνμπο όταν ανέπτυξε ένα σκεπτικό για το ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχει αποτυχία. Κάνεις προσπάθεια ατομικά και ομαδικά, δουλεύεις όσο καλύτερα μπορείς, μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο για να προσπαθήσεις, να παίξεις και να κερδίσεις σε έναν αγώνα ή τους στόχους μίας χρονιάς. Στο τέλος μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, μπορείς να πετύχεις ή να αποτύχεις. Όλοι προσπαθούν, δουλεύουν και με βάση το αποτέλεσμα ξεχωρίζουν οι καλύτεροι και οι πιο επιτυχημένοι.

Έτσι θα γίνει και με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ φέτος με τη διαφορά επιτυχίας-αποτυχίας όπως αναλύσαμε στο περασμένο blog που άνοιξε ένα κύκλο συζήτησης με διάφορα επιχειρήματα. Τώρα σκέφτομαι κάτι άλλο που με μεγάλη δυσκολία μπορώ να αντιληφθώ και να δεχθώ, μία κατάσταση που ξεπερνάει κάθε λογική.

Προσέξτε τι συμβαίνει με αφορμή το… περιβόητο τελευταίο αποτέλεσμα. Πώς το έχει πει ένας προπονητής; «Στην Ελλάδα είσαι ότι αποτέλεσμα έφερες τελευταία. Στην Ελλάδα έχεις καλή ή κακή ομάδα ανάλογα το τελευταίο σου παιχνίδι και αποτέλεσμα».

Πριν και μετά το ΠΑΟΚ-Ντιναμό

Πριν το ΠΑΟΚ-Ντινάμο και μετά τους αγώνες στην Κροατία, αλλά και με τον Άρη στην Τούμπα, η ομάδα του Δικεφάλου χαρακτηρίζονταν συνολικά ως:

  • - Προβλέψιμη
  • - Τελειωμένη αφού δεν θα είχε και πάλι δυνάμεις στο τέλος της χρονιάς.
  • - Χωρίς plan B.
  • - Ομάδα με πρόβλημα στα ντέρμπι.
  • - Σύνολο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε καλές-κλειστές άμυνες και έχει θέμα στο γκολ
  • - Και φυσικά έχει έναν κακό προπονητή με… εμμονές. (Ό τι πιο άμπαλο και… εμμονικό μπορεί να ειπωθεί από απέξω για έναν επαγγελματία του χώρου που εφαρμόζει τη φιλοσοφία του έχοντας μπροστά του δεκάδες δεδομένα που είναι άγνωστα στους… απέξω).

Ε πώς είναι δυνατόν ΜΕΤΑ το 5-1 όλα μα όλα τα παραπάνω να έχουν σβήσει; Πώς γίνεται ρε παιδί μου να μην υπάρχει πλέον αυτές τις ημέρες καμία μα καμία αρνητική ανάλυση για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου από τον οποιονδήποτε «ειδήμονα» του χώρου; Γιατί κρυφτήκατε τώρα; Γιατί να μην συνεχίσετε τώρα την… κριτική;
Μετά από μία βραδιά ο ΠΑΟΚ τελικά δεν είναι προβλέψιμος;

Έπειτα από το 5-1 ο ΠΑΟΚ τελικά δεν είναι λίγος και δεν έχει πρόβλημα στο γκολ ειδικά στα μεγάλα ματς;

Γιατί τώρα ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ εδώ και ημέρες δεν λέει κουβέντα για τον Λουτσέσκου και τις… εμμονές του;

Υπάρχει απάντηση: Το αποτέλεσμα και το κλίμα που δημιουργεί. Οι κρίσεις από σχετικούς ή άσχετους χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, βασίζονται ΜΟΝΟ στο αποτέλεσμα. Σε αυτό ποντάρουν για να χτίσουν κλίμα και εντυπώσεις. Φωνάζουν στην ήττα και σαρώνουν τα πάντα, κρύβονται στη νίκη όπου αν είχαν τα… επιχειρήματα και το δίκιο θα έπρεπε να επιμένουν και μετά το 5-1 ότι… «ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλο πλάνο, δυσκολεύεται στο γκολ και ο προπονητής του είναι αποτυχημένος με… εμμονές». Εκεί, στα καλά και στη νίκη θα έπρεπε να «παλεύουν» για το… δίκιο τους. Που όμως; Ποιος να τολμήσει; Χάθηκαν τώρα και απλά κάνουν υπομονή για την επόμενη ήττα που φυσικά θα έρθει κάποια στιγμή έτσι ώστε και πάλι να θυμηθούν αυτά τα γνωστά… Καριέρες έχουν χτιστεί πάνω στις εκ του αποτελέσματος κρίσεις, άσχετα αν αυτές αλλάζουν κάθε εβδομάδα…

Αν ο ΠΑΟΚ δεν περνούσε

Με αυτά και με αυτά όλες αυτές τις ημέρες μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο της Τούμπας, μέσα και έξω από τον ΠΑΟΚ βιώνουμε μία πολύ ωραία και ΗΣΥΧΗ κατάσταση. Η μόνη ήπια ένταση δημιουργείται από το μοίρασμα των εισιτηρίων για το Βέλγιο. Αυτές τις ημέρες αγαπάμε μέχρι και τον Σαμάτα

Αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε όμως και δεν προκρίνονταν θα είχαμε τώρα χωρίς ΚΑΜΙΑ υπερβολή:

  • - Ο Σαββίδης δεν ασχολείται και δεν πληρώνει πολλά
  • - Φταίει ότι ο ιδιοκτήτης απουσιάζει
  • - Γιατί έφερε πίσω τον Λουτσέσκου;
  • - Πάνω από όλα… «Γιατί ανανέωσε τον Ρουμάνο;»
  • - Η ομάδα δεν έχει τους παίκτες που έπρεπε
  • - Γιατί δεν παίζει ο Τζίμας;
  • - Ποιος διάλεξε τον Σαμάτα και τον Μάρκος Αντόνιο;
  • - Γιατί ανανέωσε ο Μουργκ;
  • - Γιατί παίζει ο Βιεϊρίνια (ποιος να βρει τα… επιχειρήματα να βγει να ζητήσει και πάλι συγνώμη για την απαξίωση προς το πρόσωπο του)
  • - Η ομάδα δεν έχει φυσική κατάσταση και έσβησε πάλι
  • - Χάθηκαν τα πάντα θα βγούμε τέταρτοι

Είναι έτσι ή δεν είναι; Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον θα ήταν και ΠΟΛΥ χειρότερα, αφού για κάθε είδηση, κάθε πληροφορία (ακόμη και για το ρεπό του ΣΚ που έδωσε ο Λουτσέσκου) θα είχαμε καταιγισμό αρνητικών κρίσεων από κάθε πλευρά και φυσικά από πολλούς με δημόσιο λόγο που μιλάνε ή γράφουν ανάλογα με το που φυσάει ο αέρας και τι ζητάει-πιέζει το κοινό να διαβάσει. Αυτοί με δημόσιο λόγο η γραφή που έμαθαν να πορεύονται μόνο με βάση το λαϊκισμό είναι και οι χειρότεροι.

Το αποτέλεσμα λοιπόν… Είναι πάνω από όλα, κρίνει τους πάντες στο τέλος, αλλά φθάνει με την αλλαγή στάσης και κρίσης κάθε φορά από νίκη σε ήττα και το αντίστροφο. Φθάνει με το πόσο θα καθορίζει τη ζωή μας καθημερινά αναδεικνύοντας και χαρακτηρίζοντας τους ίδιους ανθρώπους από ήρωες σε άχρηστους μέσα σε απίστευτο χρόνο, στην ίδια εβδομάδα, ακόμη-ακόμη και στην ίδια ημέρα…

* Τι θα «άκουγε» και ο Πογιέτ για τον Πέλκα ή τον Μάνταλο αν δεν κέρδιζε προχθές; Τώρα και μετά το 5-0 ποιος να βγει να στηρίξει μια τέτοια άποψη όπως την εξέφραζε πριν την αναμέτρηση; Και όμως έτσι θα έπρεπε: Ακόμη και μετά το 5-0, εκείνος που πίστευε ότι δεν έπρεπε να παίξει ο Πέλκας ή ο Μάνταλος να επιμείνουν στα επιχειρήματά τους…

Μακάρι η Εθνική που έχει καλύτερη ομάδα και πιο σημαντικούς-έμπειρους παίκτες από τους Γεωργιάνους να βρει τον οποιονδήποτε τρόπο για να φθάσει στο Euro. Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ «βαρύ» και οι δικοί μας έχουν δώσει πολλά περισσότερα τέτοια ματς. Μακάρι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.