Play Out Stoiximan Super League: Γιατί τα ματς σε Πανθεσσαλικό και «Ζωσιμάδες» προσφέρουν παραπάνω από τρεις βαθμούς

Newsroom
kifisia_volos eurokinisi

bet365

Ο νικητής των ντέρμπι Βόλος-Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός ενδέχεται στη «σούμα» της σεζόν να έχει πάρει απόψε τέσσερις και όχι τρεις πόντους.

Με μεταξύ άλλων δύο μεγάλα ματς θα συνεχιστεί σήμερα (30/3) η δράση στα Play Out της Stoiximan Super League, καθώς στις 17:30 ο Βόλος θα υποδεχθεί την Κηφισιά (σ.σ. κεκλεισμένων των θυρών) και στις 19:30 ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναιτωλικό.

Πρόκειται για παιχνίδια όπου θα συγκρουστούν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες μεταξύ τους και αρκεί η συγκεκριμένη διατύπωση ώστε να αποτυπώσει ανάγλυφα πως το βράδυ, μετά την ολοκλήρωσή τους δηλαδή, η ουρά μπορεί να μην είναι η ίδια.

Ομως για αμφότερα ισχύει μία λεπτομέρεια που στο φινάλε της σεζόν ενδέχεται να κρίνει την κατηγορία αφού όποια ομάδα κερδίσει θα «πάρει» αυτόματα την ισοβαθμία από την αντίπαλό της, άρα η απόσταση που θα τη χωρίζει – αν βρίσκεται πιο ψηλά στην κατάταξη – θα είναι ότι βλέπουμε στον πίνακα «+1».

Στο ζευγάρι του Πανθεσσαλικού οι δύο «μονομάχοι» μετρούν στη regular season από μία νίκη, καθώς ο Βόλος επικράτησε 2-1 ως γηπεδούχος και η αναμέτρηση της Καισαριανής κατακυρώθηκε 3-0 υπέρ της Κηφισιάς. Με γνώμονα ότι έχουν από 22 πόντους, ο νικητής του αγώνα τους και θα «σκαρφαλώσει» στους 25 αλλά και θα βρίσκεται ουσιαστικά στο «+4» και όχι στο «+3» από τον χαμένο, ενώ θα απομένουν μόλις πέντε «στροφές» μέχρι το φινάλε.

Η ισοπαλία δε «κάνει» στους «νεοφώτιστους» άρα σε περίπτωση που προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να τους προσπεράσει ο Βόλος θα πρέπει να μαζέψει στα εναπομείναντα παιχνίδια τουλάχιστον έναν βαθμό παραπάνω από εκείνους, εκτός αν προκύψει ισοβαθμία και με άλλα clubs οπότε θα μπουν νέα δεδομένα.

Σε εκείνο των «Ζωσιμάδων» τώρα ΠΑΣ και Παναιτωλικός έφεραν στην κανονική διάρκεια δύο «λευκές» ισοπαλίες, κάτι που σημαίνει πως αν κερδίσει ο πρώτος θα βρεθεί στο «-2» από τους Αγρινιώτες, αλλά αν επικρατήσουν τα «καναρίνια» θα είναι ουσιαστικά στο «+9» από τους Γιαννιώτες. Εφόσον και το τρίτο τους φετινό παιχνίδι δεν αναδείξει νικητή τότε η ισοβαθμία θα πάει στον Παναιτωλικό, που θα αποκτήσει αυτόματα μαξιλαράκι έξι βαθμών από τον ΠΑΣ, εφόσον δεν προκύψει κάποια μεταξύ τους ισοβαθμία και με άλλη ομάδα.

Με γνώμονα τα παραπάνω γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό γιατί οι αποψινές αναμετρήσεις προσφέρουν περισσότερους από τρεις πόντους.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOUTS (1η αγωνιστική)

7.Αστέρας Τρίπολης 31
8. Ατρόμητος 31
9. Πανσερραϊκός 27
10. ΟΦΗ 26
11. Παναιτωλικός 23
12. Κηφισιά 22
13. Βόλος 22
14.ΠΑΣ Γιάννινα 18


@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα