Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: Πράσινο πάρτι με Οσκαρ ανατροπής

bet365

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ποντένσε, αλλά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα του γηπεδούχου και με τρία γκολ (Μπακασέτας, δύο ο Ιωαννίδης) ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε θριαμβευτική νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ανήμερα του εορτασμού των 99 ετών του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-3. Έκανε το 1-0 του Ποντένσε, 1-3 χάρις στα γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη (2).

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε μίνι ανατροπή όχι τόσο σε επίπεδο σχηματισμού και σε αρχική λογική αλλά με τους 2 σέντερ φορ, έχοντας τον Ναβάρο λίγο πιο πίσω από τον Ελ Καμπί. Η διάταξη: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Κάρμο, Μπιανκόν και Ροντινέι - Ορτα, Εσε, Ποντένσε και Μασούρας - Ναβάρο - Ελ Καμπί.

Για τον Παναθηναϊκό του Τερίμ ο Ντραγκόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Μλαντένοβιτς αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και Αράο με Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν στο 6, Τσέριν στο 8 και Μπακασέτας στο 10. Αριστερό εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Γκολάρα από τον Ποντένσε και 1-0 όμως ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-2 με Μπακασέτα και Ιωαννίδη

Στο πρώτο λεπτό ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης με άνεση. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει με τον Κάρμο μετά από κόρνερ του Ορτα στο 3' με τη μπάλα να περνάει έξω. Στο 7ο λεπτό ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να αλλάξει γκολκίπερ καθώς χτύπησε ο Ντραγκόφσκι και στο ματς μπήκε ο Λοντίγκιν ενώ στο 9' ο Ορτέγα είχε ένα σουτ αρκετά άουτ. Στο 14' ήρθε η απειλητική φάση του Παναθηναϊκού με προσπάθεια του Ιωαννίδη που κόπηκε σε κόρνερ.

Στο 24ο λεπτό ο Ποντένσε θυμήθηκε το γκολ του με τον ΠΑΟΚ και εξαπέλυσε μία σουτάρα για το 1-0 με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να μπαίνει γκολ. Αρχικά η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Ροντινέι για να βγει η μπαλιά του Ελ Καμπί και μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Παναθηναϊκού η μπάλα πήγε στον Ορτα που την έδωσε στον Ποντένσε για το τέρμα του. Στο 30ό λεπτό ήρθε ένα σουτ του Ποντένσε που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Ο Ποντένσε

Ο Παναθηναϊκός πίεσε μετά και πήρε συνεχόμενα κόρνερ. Στο 37' είχε μία κεφαλιά του Παλάσιος που πήγε στα χέρια του Πασχαλάκη. Στο 41' ήρθε η αντίδραση και το γκολ του Παναθηναϊκού. Στην αντεπίθεση, ο Ιωαννίδης βρήκε τον Μπερνάρ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Έσε την απομάκρυνε στη γραμμή για να έρθει με δύναμη ο Μπακασέτας να κάνει το 1-1. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ναβάρο έχασε απίστευτη φάση ενώ ήταν μόνος του σε σχεδόν άδειο τέρμα.

Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-2. Η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τον Ιωαννίδη σε δεύτερο χρόνο να σκοράρει και το τέρμα να μετράει μετά από VAR Check για οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και έκανε το 0-1, 1-2 μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Ιωαννίδης διαμόρφωσε το 1-3 σε μία σπουδαία επικράτηση του Παναθηναϊκού

Στο ξεκίνημα του β' μέρους υπήρξε η φάση με το μαρκάρισμα του Κάρμο πάνω στον Παλάσιος στη μικρή περιοχή με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ζητούν παράβαση και πέναλτι. Ο Γερμανός Σλάγκερ και το VAR θεώρησαν πώς δεν υπήρξε περίπτωση πέναλτι με το ματς να συνεχίζεται. Στο 57' μετά από μία... αναμπουμπούλα ο Μπακασέτας κάνει ένα σουτ που έφυγε έξω.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν

Στο 60ό λεπτό ο Ελ Καμπί απείλησε αισθητά με ένα σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Λοντίγκιν. Στο 69' ήταν η σειρά του Ποντένσε να απειλήσει με σουτ που πέρασε εκτός. Στο 70ό λεπτό ο Παναθηναϊκός έκανε και το 1-3 με τον Ιωαννίδη.

Ο Μπερνάρντ έκανε πάσα στον Ιωαννίδη και ο Έλληνας διεθνής φορ σκόραρε από κοντά το 2ο τέρμα στου στο ντέρμπι, δίνοντας ένα σημαντικότατο προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 78ο λεπτό ο Φορτούνης είχε ένα σουτ που πέρασε έξω. Ο Παναθηναϊκός στα λεπτά που απέμειναν διαχειρίστηκε την πίεση που δέχθηκε για να μείνει το 1-3 υπέρ του, σε μία σημαντικότατη νίκη για την ομάδα του Τερίμ. Λίγο πριν τη λήξη υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες των 2 ομάδων και ένα σουτ του Γιόβετιτς έξω.

MVP: Θα μπορούσαν να μπουν και άλλοι παίκτες των φιλοξενούμενων. Όμως μπαίνει ο Ιωαννίδης για τα 2 τέρματα που έβαλε και τη συνολική του παρουσία στο ντέρμπι.

Ο Ιωαννίδης

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μπερνάρντ και Μπακασέτας ξεκάθαρα. Ο 2ος είχε και γκολ στο ματς. Ο πρώτος είχε συμμετοχή σε τέρμα της ομάδας του, το 1-3 και ήταν και στη φάση του γκολ του Μπακασέτα. Βοήθειες και από τον Παλάσιος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τι να πρωτοβάλουμε εδώ. Μπορεί να μπει όλη η τετράδα της άμυνας και μαζί και ο Πασχαλάκης. Κάκιστη βραδιά για όλους. Ίσως ο χειρότερος όλων από μπροστά ο Ναβάρο από κάθε άποψη.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον κόουτς Μεντιλίμπαρ. Με ένα πλάνο που δεν του βγήκε σε καμία των περιπτώσεων με τον Ναβάρο να παίζει πίσω από τον Ελ Καμπί. Ένα σχέδιο που δεν λειτούργησε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα η διαιτησία του Γερμανού στον πειθαρχικό τομέα. Γενικά σε επίπεδο καρτών και φάουλ. Στη φάση με το μαρκάρισμα του Κάρμο πάνω στον Παλάσιος - για την οποία έγιναν έξαλλοι στον Παναθηναϊκό - διαιτητής και VAR θέωρησαν πώς δεν υπήρχε πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όντας καλύτερος σε σημαντικά διαστήματα και πιο ουσιαστικός (επιθετικά αλλά και γενικά και έχοντας και καλύτερο πλάνο) ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντικότατη νίκη, κάνοντας το αρχικό 1-0, 1-3. Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμα παιχνίδι που έπρεπε να σταθεί αγωνιστικά στο ύψος του δεν το έπραξε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι, Ορτα (59' Τσικίνιο), Εσε (81' Ιμπόρα), Ποντένσε (81' Γιόβετιτς), Μασούρας (59' Φορτούνης), Ναβάρο (73' Ελ Αραμπί) και Ελ Καμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι (7' λ.τρ. Λοντίγκιν), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας (83' Μαντσίνι), Μπερνάρντ (83' Τζούρισιτς), Παλάσιος (76' Ούγκο) και Ιωαννίδης (83' Σπόραρ).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα