Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις αήττητοι των «πρασίνων» κόντρα στον Ολυμπιακό και οι 10+1 σκόρερ τους

Οι 10+1 παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού και οι τέσσερις αήττητοι

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή 10+1 παίκτες στο ρόστερ του που έχουν σκοράρει ενάντια στον Ολυμπιακό, οι δύο όχι με την δική του φανέλα ενώ υπάρχουν τέσσερις που δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (10/03-20:30) τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στην πρεμιέρα των Play Off της Stoiximan Superleague και ξεκινώντας τέταρτος στην κούρσα του πρωταθλήματος είναι... αναγκασμένος να φύγει από κει με θετικό αποτέλεσμα, αν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται εντός αυτής.

Το «τριφύλλι» έχει κάποιες απουσίες, ωστόσο βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όσον αφορά αυτές, σε σχέση με την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο, όταν είχε αντιμετωπίσει εκεί τους «ερυθρόλευκους» για τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου έχοντας ένα... κάρο απουσίες. Ο Φατίχ Τερίμ δεν έχει στην διάθεσή του τους ανέτοιμους Γεντβάι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, αλλά και τον τιμωρημένο Βαγιαννίδη (χώρια τους μακροχρόνια απόντες Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν).

Ο Τούρκος τεχνικός άφησε επίσης εκτός αποστολής τους Βέρμπιτς και Αϊτόρ λόγω της πληθώρας λύσεων στις θέσεις αυτές και φαίνεται ήδη να έχει κάποιες ξεκάθαρες σκέψεις σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Φαληρικό γήπεδο. Η πιθανή ενδεκάδα που φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει αποτελείται από τους Ντραγκόφσκι, Αράο, Ούγκο, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτα, Παλάσιος, Μπερνάρντ, Ιωαννίδη.

Οι 10+1 παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν σκοράρει κατά του Ολυμπιακού

sporar_intime

Για να τα καταφέρουν οι «πράσινοι» να πάρουν αυτό το θετικό αποτέσματα που αναζητούν στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποστολή που έγινε έτι δυσκολότερη, έπειτα από την βαριά μεσοβδόμαδη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1, θα χρειαστεί δεδομένα να βρούν ένα ή περισσότερα γκολ.

Στο ρόστερ τους διαθέτουν 10+1 ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να σημειώσουν τέρμα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Μόνος ένας εξ' αυτών το έχει καταφέρει δύο φορές ενώ δύο απ' αυτούς το έχουν με την φανέλα άλλης ομάδας.

Στην κορυφή της λίστας με δύο τέρματα βρίσκεται ο Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός είχε σημειώσει γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό με πέναλτι στο επεισοδιακό φινάλε του αγώνα στην Λεωφόρο στην αρχή της περσινής σεζόν με το πέναλτι του Άβιλα στον Ιωαννίδη ενώ σκόραρε και στο δεύτερο ματς μεταξύ των δύο στο γήπεδο των «πρασίνων» εκείνης της σεζόν στα Play Off.

Ο Σένκεφελντ και ο Παλάσιος είχαν σκοράρει από ένα γκολ γκολ στο τελευταίο διπλό που είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός στην έδρα των «ερυθρολεύκων» στα Play Off της σεζόν 2021-2022. Οι Μπερνάρντ και Γερεμέγεφ σκόραραν κι αυτοί στην φετινή νίκη με 2-0 που πήραν οι «πράσινοι» στην κανονική διάρκεια ενώ ο Αϊτόρ είχε σημειώσει κι εκείνος τέρμα ενάντια στους Πειραιώτες στο εντός έδρας ματς των Play Off την σεζόν 2021-2022, που ήταν και το νικητήριο στον συγκεκριμένο αγώνα (1-0).

Ακόμη, φέτος σκόραραν άλλοι δύο παίκτες για πρώτη φορά ενάντια του Ολυμπιακού, ο Φώτης Ιωαννίδης στον εντός έδρας προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και ο Βαγιαννίδης στο παιχνίδι του Φαλήρου που διακόπηκε λόγω της παιχνίδις του Χουάνκαρ και ουσιαστικά παρ' ότι μπήκε και μέτρησε κανονικά στην συνέχεια ακυρώθηκε, αφού δεν τελείωσε ποτέ το παιχνίδι και κρίθηκε εκτός των τεσσάρων γραμμών η έκβασή του.

Κάπως έτσι βλέπουμε ότι και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που σκόραραν στα τέσσερα μέχρι στιγμής παιχνίδια με τον Ολυμπιακό την φετινή σεζόν το έκαναν για πρώτη φορά.

Ο Κάρλος Ζέκα έχει επίσης σκοράρει κατά των «ερυθρολεύκων», αλλά στην προηγούμενη θητεία του στην ομάδα και μάλιστα στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» στις 19/11/2011, όταν είχε δώσει το προβάδισμα στους «πράσινους» μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» για να ισοφάρισει και να διαμορφώσει το τελικό 1-1 ο Τζιμπούρ με το γκολ του στο 48'.

Τέλος, οι Βέρμπιτς και Μαντσίνι έχουν σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά με φανέλες άλλων ομάδων. Ο Σλοβένος εξτρέμ με την φανέλα της Ντινάμο Κιέβου σ' ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League, που είχε λήξει 2-2 στο Φάληρο ενώ ο Αργεντινός εξτρέμ όταν φορούσε την φανέλα του Άρη και οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει με 2-1 των Πειραιωτών στο «Κλ. Βικελίδης» στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2022-2023.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν σκοράρει κατά του Ολυμπιακού:

  • Σπόραρ 2
  • Σένκεφελντ 1
  • Ζέκα 1
  • Μπερνάρντ 1
  • Βέρμπιτς 1
  • Μαντσίνι 1
  • Παλάσιος 1
  • Αϊτόρ 1
  • Ιωαννίδης 1
  • Γερεμέγεφ 1
  • Βαγιαννίδης 1

Οι τέσσερις «πράσινοι» που δεν έχουν ηττηθεί σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

arao_verbic_intime

Όπως προαναφέραμε βασικός σκοπός του Παναθηναϊκού απόψε είναι να μην ηττηθεί και από κει και πέρα να κυνηγήσει και τη νίκη. Τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή το «τριφύλλι» δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό. Και δεν μιλάμε για παίκτες που έχουν παίξει μόλις ένα ματς εναντίον του.

Άλλωστε οι «πράσινοι» από εκείνη την ήττα με 4-1 στην Λεωφόρο από τον Ολυμπιακό στο φινάλε των Play Off της σεζόν 2020-2021 έχουν καταφέρει να ηττηθούν μόλις μία φορά απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια, κερδίζοντας πέντε ματς και με έξι ακόμη να λήγουν ισόπαλα.

Την καλύτερη επίδοση στον τομέα αυτό, δηλαδή τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς ήττα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο έχουν δύο παίκτες που σήμερα δεν θα είναι στην διάθεση του Φατίχ Τερίμ, οι Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης. Οι δύο τους μετρούν από μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες, αν και βέβαια στον Έλληνα δεξιό οπισθοφύλακα πιστώνεται σαν νίκη, εκείνη του ντέρμπι με την διακοπή για την κροτίδα στον Χουάνκαρ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και κρίθηκε τελικά εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ακριβώς πίσω από τους δύο αυτούς ακολουθούν οι συμπαίκτες τους Αράο και Μλαντένοβιτς, που σήμερα είναι διαθέσιμοι και πιθανότατα θα ξεκινήσουν κιόλας, έχοντας την ευκαιρία να τους φτάσουν, αφού έχουν ήδη τέσσερα ματς χωρίς ήττα. Αυτοί έχουν από δύο νίκες (ισχύει το ίδιο για το ντέρμπι που διακόπηκε) και δύο ισοπαλίες, που έφεραν βέβαια την πρόκριση στο Κύπελλο.

Οι αήττητοι κόντρα στον Ολυμπιακό:

  • Βέρμπιτς 5 παιχνίδια (μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες)
  • Βαγιαννίδης 5 παιχνίδια (μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες)
  • Αράο 4 παιχνίδια (δύο νίκες και δύο ισοπαλίες)
  • Μλαντένοβιτς 4 παιχνίδια (δύο νίκες και δύο ισοπαλίες)
@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα