Κηφισιά: Το τρελό ποσοστό του «one man army» Οζέγκοβιτς

Κηφισιά: Το τρελό ποσοστό του «one man army» Οζέγκοβιτς

Ο Οζέγκοβιτς πανηγυρίζει γκολ επί του ΟΦΗ

bet365

Ο επιθετικός της Κηφισιάς, Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, τελείωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ως τρίτος σκόρερ και κανείς ποδοσφαιριστής της Stoiximan Superleague δεν έχει μεγαλύτερο «μερίδιο» στο σκοράρισμα της ομάδας του.

Η Κηφισιά με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση της καταδίκης του Αχιλλέα Μπέου για ρατσιστική επίθεση κατά του Ανδρέα Τεττέι πήρε με 3-0 στα χαρτιά το εντός έδρας ματς με τον Βόλο και αν δεν αλλάξει κάτι σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να μπει στα Play Out ως 11η, με 21 βαθμούς, στο +1 από τον Παναιτωλικό, στο +2 από τον Βόλο και στο +3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την αποχώρηση του Νίλσεν και την αντικατάσταση του από τον Κώστα Μπράτσο, καθώς σε αυτό το διάστημα έχει απολογισμό 1-4-1, με βάση πως το παιχνίδι με τους Θεσσαλούς στην Καισαριανή είχε λήξει χωρίς σκορ (0-0).

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα των Βορείων Προαστίων, είχε τέσσερις εξόδους και μάλιστα σε δύσκολες έδρες, όπως είναι το Ηράκλειο (1-2 με ΟΦΗ), η Νέα Φιλαδέλφεια (3-0 με ΑΕΚ), η Λεωφόρος (1-1 με Παναθηναϊκό) και η Τρίπολη (3-3 με Αστέρα). Σε αυτά τα ματς η Κηφισιά σκόραρε οκτώ φορές, όμως δέχτηκε δέκα γκολ. Η ισορροπία ανάμεσα στην επιθετική και την ανασταλτική λειτουργία είναι το μεγάλο «στοίχημα» ενόψει Play Out. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στο ματς - τελικό με τον Παναιτωλικό, όπου προηγήθηκε δις, όμως δέχτηκε δυο γκολ και μάλιστα από ομάδα που δεν σκοράρει με ιδιαίτερη ευκολία.

Μπορεί ο Ματέους Σάντος να είναι ο μαέστρος αυτής της ομάδας, όμως ο εκτελεστής δεν είναι άλλος από τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς. Μάλιστα ο Σέρβος αρχισκόρερ της Κηφισιάς μπαίνει «καυτός» στα Play Out, καθώς σε έξι ματς με τον Κώστα Μπράτσο έχει πέντε γκολ και δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Βόλο, σε ένα ματς που η ομάδα του ήταν κυρίαρχη, έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω και σίγουρα θα είχε τις ευκαιρίες του μέσα στο κουτί. Θυμίζουμε πως οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και στην ομάδα της Θεσσαλίας.

Δια ποδός Οζέγκοβιτς σχεδόν τα μισά γκολ της Κηφισιάς

Ο 29χρονος φορ ήρθε πέρυσι στα μέρη μας, για λογαριασμό του Βόλου και τελείωσε το πρωτάθλημα με έξι γκολ σε 25 εμφανίσεις και πέντε γκολ σε 19 ματς στην κανονική διάρκεια. Ήδη έχει... διαλύσει αυτή την επίδοση, καθώς ολοκλήρωσε τη regular season του πρωταθλήματος με 12 γκολ σε 23 εμφανίσεις.

Εκτός από το γεγονός πως αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του είναι και ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μόνο ο Αγιούμπ Eλ Καμπί του Ολυμπιακού (15) και ο Λορέν Μορόν του Άρη (14) έχουν περισσότερο γκολ από τον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος... ισοβαθμεί στα 12 γκολ με τον Χουάν Μιριτέλο του Αστέρα Τρίπολης, ένα περισσότερο από τα «όπλα» της ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία και Εζεκιέλ Πόνσε.

Το τρελό στατιστικό του Οζέγκοβιτς είναι πως κανείς ποδοσφαιριστής στην κανονική διάρκεια δεν έχει μεγαλύτερο «μερίδιο» στο σκοράρισμα της ομάδας του. Το «9αρι» της Κηφισιάς έχει πετύχει περίπου τα μισά γκολ που έβαλε η ομάδα του σε 26 αγωνιστικές. Για να μιλήσουμε με αριθμούς ο Οζέγκοβιτς έχει πετύχει τα 12 από τα 28 γκολ της ομάδας του. Ποσοστό 42.8%!

Για να το δούμε και συγκριτικά μόλις δυο παίκτες σε όλο το πρωτάθλημα έχουν σκοράρει πάνω από το 30% των γκολ της ομάδας τους. Ο λόγος για τον... 1/3 Χουάν Μιριτέλο, ο οποίος πέτυχε τα 12 από τα 36 γκολ του Αστέρα Τρίπολης (33.3%), ενώ το ποσοστό του Λορέν Μορόν, ο οποίος τις περισσότερες αγωνιστικές ήταν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, είναι 14 από τα 39 γκολ του Άρη (35.9%). Η διαφορά είναι τουλάχιστον αισθητή.

Από αυτά τα 12 γκολ τα τέσσερα προέρχονται από την άσπρη βούλα, με τον Σέρβο να έχει 100% ποσοστό επιτυχίας. Όσον αφορά τους άλλους δυο του... βάθρου ο Μορόν έχει 5Χ5 πέναλτι, ενώ ο Μιριτέλο ευστόχησε σε ένα σε τρεις εκτελέσεις.

Οι σκόρερ της Κηφισιάς

Μπορεί η Κηφισιά να έχει ένα μεγάλο επιθετικό όπλο, όμως από εκεί και πέρα υπάρχει ζήτημα. Εν τη απουσία του Οζέγκοβιτς λείπει έτερος «συνεπής» σκόρερ, πράγμα που φάνηκε και στη «λευκή» ισοπαλία με τον Βόλο. Χαρακτηριστικό πως μετά τον Σέρβο ακολουθεί ο κεντρικός αμυντικός, Νίκος Βαφέας, με δυο γκολ, όσα είχε και ο επίσης σέντερ μπακ Λόικ Λαντρ, ο οποίος έχει αποχωρήσει.

Η λίστα των σκόρερ:

  • Όγκνιεν Οζέγκοβιτς 12
  • Λόικ Λαντρ 2 *
  • Νίκος Βαφέας 2
  • Τιεβί Μπιφουμά 2
  • Ανδρέας Τεττέι 1
  • Ιβάν Μιλίτσεβιτς 1
  • Ματέους Σάντος 1
  • Γιάννης Μασούρας 1 *
  • Γιώργος Κωνσταντακόπουλος 1
  • Αλμπέρτο Μποτία 1
  • Λούμορ Αγκμπενιένου 1 *
  • Ντούσαν Γιόβαντσιτς 1
  • Αντώνης Παπασάββας

* Έχουν αποχωρήσει
** Ο Αράο είχε βάλει αυτογκόλ στο ματς με τον Παναθηναϊκό
*** Τρία γκολ έχουν πιστωθεί στην συγκομιδή στη Λίγκα λόγω του 3-0 επί του Βόλου στα χαρτιά

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα