Ο ΠΑΟΚ και πιστεύει και καίγεται για τον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ και πιστεύει και καίγεται για τον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ και πιστεύει και καίγεται για τον τίτλο

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την αγωνιστική νοοτροπία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Λαμία, παραμονές ενός καθοριστικού ευρωπαϊκού αγώνα απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Το απόγευμα της Κυριακής στην Λαμία, πριν από την έναρξη του τελευταίου αγώνα για την κανονική περίοδο της Superleague, η κυρίαρχη ερώτηση ήταν σχετική με την αγωνιστική νοοτροπία του ΠΑΟΚ. Παραμονές ενός αγώνα με τη σημασία που έχει το Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ, η ερώτηση ήταν σχετική με το αν για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αυτό στη Λαμία ήταν απλώς το προηγούμενο παιχνίδι πριν από το ματς για το Conference League ή αν στην Λαμία είχε ταξιδέψει μια ομάδα που είχε το μυαλό της μόνο στο κυριακάτικο παιχνίδι και τη νίκη.

Η δουλειά μου για την CosmoteTV με κρατούσε κοντά στον πάγκο του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της προθέρμανσης. Παρατηρώντας την επικοινωνία του Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης αλλά και την διάθεση που έδειχναν οι παίκτες αντιλαμβανόσουν ότι όλοι αυτοί είχαν ταξιδέψει στη Λαμία για να νικήσουν και όχι για να παίξουν το παιχνίδι που προηγείται ενός ιστορικού ευρωπαϊκού αγώνα. Και ακριβώς αυτό είναι που κατάλαβα, ή πιο σωστά επιβεβαίωσα παρακολουθώντας το Λαμία - ΠΑΟΚ. Προφανώς τούτες τις μέρες, μέχρι την Πέμπτη, το μυαλό του προπονητή και των ποδοσφαιριστών καρφώνεται στο ματς με τους Κροάτες. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει πολύ καθαρή ιδέα σχετικά με το ποιος είναι σήμερα ο μεγάλος του στόχος. Θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η λογική λέει ότι μια πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μια καλή κλήρωση για την επόμενη φάση θα γεννήσουν όνειρα για την συνέχιση αυτής της πολύ επιτυχημένης πορείας μέχρι τα ημιτελικά του Conference League. Μέχρι να φτάσει εκεί όμως, όταν και ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να “μπερδευτεί”, ο ΠΑΟΚ έχει καθαρά στο μυαλό τις προτεραιότητές του, ή τουλάχιστον αυτό έδειξε στην Λαμία. Το σπριντ με όλες του τις δυνάμεις που έκανε ο Τάισον στις καθυστερήσεις ενός αγώνα στον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στο 0-2 ήταν δηλωτικό της νοοτροπίας που είχε η ομάδα του Λουτσέσκου. Η νοοτροπία μιας ομάδας που θέλει το πρωτάθλημα χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Την ίδια αντανάκλαση είχε η συμπεριφορά όλων όσων υποστηρίζουν την δουλειά του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Την ώρα που ο Ρουμάνος προπονητής στεκόταν για να κάνει δηλώσεις, στη λήξη του ματς, οι συνεργάτες του βρίσκονταν πίσω από την κάμερα για να τον ενημερώσουν πανηγυρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 1η θέση διότι σε εκείνες τις στιγμές έληγε το Άρης - ΑΕΚ 3-3.

Προφανώς είναι πάρα πολύ νωρίς, δεδομένου ότι μπροστά μας έχουμε αγώνες αξίας 30 βαθμών, να κάνουμε εκτίμηση σχετικά με τις πιθανότητες καθενός εκ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Είναι λοιπόν νωρίς για να εκτιμήσει κανείς αν ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Όμως δεν είναι νωρίς για να επιβεβαιώσει κανείς ότι η ομάδα που φτιάχνει από το περασμένο καλοκαίρι ο Λουτσέσκου είναι μια ομάδα που πιστεύει και που καίγεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ δείχνει και ότι πιστεύει και ότι καίγεται. Και σε αυτό το παιχνίδι, το τελευταίο έδωσε και μια αίσθηση σχετικά με το αν μπορεί ή όχι να διαχειρίζεται και τα συναισθήματά του. Άφησε για λίγο στην άκρη την έξαψη που προκαλεί η σκέψη της υπέρβασης στην Ευρώπη, και πάτησε τα πόδια του στο έδαφος για να καταφέρει να λυγίσει την αντίσταση μιας πολύ συμπαγούς ανασταλτικά αντιπάλου. Δεδομένου ότι στα play off πολλά θα κριθούν και από την διαχείριση των συναισθημάτων, ο ΠΑΟΚ έδωσε στον Λουτσέσκου μια πολύ ενθαρρυντική ένδειξη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.