O ΠΑΟΚ (του Σαμάτα…) έχει την καλύτερη επίθεση και έγραψε ιστορία!

O ΠΑΟΚ (του Σαμάτα…) έχει την καλύτερη επίθεση και έγραψε ιστορία!

Ο Άλι Σαμάτα

bet365

Η «ασπρόμαυρη» μηχανή των γκολ έφτασε τα 109 σ’ όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων τα 66 στο πρωτάθλημα συνιστούν την καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε για έβδομη σερί χρονιά με το «διπλό» από τη Λαμία ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια στην κορυφή του πρωταθλήματος, διαθέτοντας την πιο παραγωγική επίθεση με 66 γκολ και έχοντας την καλύτερη διαφορά γκολ (66-21 ήτοι +45).

Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν έως τώρα τέσσερα παραπάνω γκολ από τον Παναθηναϊκό (62), έξι περισσότερα γκολ από την ΑΕΚ (60) και οκτώ από τον Ολυμπιακό (58), δηλαδή σκόραραν 2,53 γκολ κατά μέσο όρο.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η κορυφαία της ιστορίας του! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε τα 2,20 γκολ ανά αγώνα που είχε τόσο την σεζόν 2000/01 (66 γκολ σε 30 αγωνιστικές) όσο και τη σεζόν 2018/19 (επίσης 66 γκολ σε 30 αγωνιστικές), όταν κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στο +6 βαθμολογικά, κάτι που το οφείλει και στην παραγωγή των γκολ, αν και η μόνιμη συζήτηση πέριξ της Τούμπας είναι αυτή που αφορά τους σέντερ φορ, ειδικότερα τον Άλι Σαμάτα, ο οποίος στο χτεσινό ματς με τη Λαμία (απ) έδειξε ότι έχει σοβαρό θέμα με το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής μετράει 109 γκολ, 66 στο πρωτάθλημα, 14 στο κύπελλο και 29 στο Europa Conference League, εκ των οποίων οι τρεις επιθετικοί του ρόστερ του έχουν πετύχει τα 16 τέρματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπράντον Τόμας έχει σημειώσει 9, ο Στέφανος Τζίμας μετράει 4 και ο Άλι Σαμάτα έχει μόλις 3 γκολ.

Ωστόσο η άποψη του προπονητή είναι διαφορετική, αν θυμηθούμε τι δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για το αν ο Τανζανός επιθετικός έχει ένα ψυχολογικό «βάρος». Ειδικά μετά την τρομερή χαμένη ευκαιρία του στο χτεσινό ματς.

«Οι αντιδράσεις του έδειξαν ότι έχει πίεση στους ώμους του. Δεν επηρεάζομαι από τα όσα ακούγονται. Ο Σαμάτα μπορεί να αισθάνεται την πίεση του να πετύχει γκολ, επειδή είναι επιθετικός. Είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα για τα όσα προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Μας βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Και ο Μπράντον μας βοηθάει. Μπορεί να μην σκοράρει και αυτός τώρα, αλλά δεν επηρεάζεται. Θα μιλήσουμε μαζί του να του κάνουμε ξανά σαφές ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται από το γεγονός ότι δε σκοράρει, ότι είναι σημαντικό που βοηθάει τόσο πολύ. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα, να βλέπω τους παίκτες να βοηθούν για να απελευθερώνονται όλοι», είπε ο Λουτσέσκου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα