ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-1: Μεγάλη «Χ»αμένη ευκαιρία!

Νότης Χάλαρης

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στο 37' με τον Ριένστρα, αλλά παρότι ο Ατρόμητος αγωνίστηκε από το 74' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυβρακίδη, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο που τόσο χρειαζόταν στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Σούλη κάτω από τα δοκάρια και τους Κιάκο, Μπακαδήμα, Παντελάκη και Σόρια στην τετράδα της άμυνας. Ο Καραχάλιος με τον Τζίνο και τον Ριένστρα ήταν στη μεσαία γραμμή ενώ ο Τούτου και ο Ροσέρο κινήθηκαν στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Κόντε στην κορυφή ως φορ.

Από την άλλη ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Κιβρακίδη, Τσακμάκη, Έρλινγκμαρκ και Αθανασίου στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Κούντε με τους Κουέν, και Γκονζάλεζ ήταν στη μεσαία γραμμή. Ο Αντζιέλσκι έπαιξε στην κορυφή ως φορ, έχοντας τον Καμαρά και τον Ντιρκς στα άκρα της επίθεσης.

ελλάδα

Η πίεση του ΠΑΣ, η ευκαιρία του Αντζιέλσκι και το λάθος του Τσακμάκη για το 1-0

Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε τις διαθέσεις του κόντρα στον λαβωμένο Ατρόμητο, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά με ψηλά τις γραμμές. Αυτό έδινε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όμως οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για το γκολ.

Συγκεκριμένα στο 7', ο Ροσέρο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και είδε το σουτ του να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια. Στο 13' ήρθε η σειρά του Σόρια, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το βολέ στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του Ατρομήτου και πήγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

ελλάδα

Αν και δεν έκανε τελική προσπάθεια, ο Κόντε βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μπροστά από τον Τσιντώτα για να εκτελέσει αλλά ο Αθανασίου έβαλε εντυπωσιακά το κορμί του και κέρδισε το φάουλ πριν γίνει απειλητικός ο έμπειρος φορ.

Η μοναδική φάση του Ατρομήτου έγινε στο 33', όταν ο Γκονζάλεζ, μετά από εξαιρετική συνεργασία στα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Αντζιέλσκι πήδηξε μπροστά από τον Σούλη, στέλνοντας την μπάλα για χιλιοστά άουτ.

Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 37ο λεπτό για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τσακμάκης έκανε ένα μοιραίο λάθος στην άμυνα, ο Κόντε έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ριένστρα και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ισοφάριση σε «νεκρό χρόνο» και αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Ατρόμητο από το 74'

Στο δεύτερο μέρος, παρότι ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε και πάλι δυνατά, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Συγκεκριμένα στο 58' ο Αντζιέλσκι ήταν εκείνος που έφυγε στην αντεπίθεση μετά από κεφαλιά του Τζοβάρα στη μεσαία γραμμή, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σούλη και με πλασέ έκανε το 1-1, κόντρα στη ροή του αγώνα.

ελλάδα

Από εκεί και πέρα, οι Περιστεριώτες φάνηκαν να ελέγχουν το ματς αλλά η αποβολή του Κιβρακίδη στο 73', τους άφησε με παίκτη λιγότερο και έτσι προσπάθησαν να κρατήσουν την ισοπαλία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα και πίεσε και έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ της νίκης. Αρχικά στο 74', ο Κόντε εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο στη γωνία του.

ελλάδα

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Παμλίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε εκ νέου εντυπωσιακά και ο Ροσάλες στο ριμπάουντ και σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα άουτ.

Τελικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση στο ισόπαλο 1-1 και να ετοιμάζονται πλέον για τα play-outs, με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς και τον Ατρόμητο στην 8η θέση με 28 βαθμούς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Κιάκος, Μπακαδήμας, Παντελάκης (43’ Σομποτσίνσκι), Σόρια, Καραχάλιος, Τζίνο (68’ Ροζάλες), Ριένστρα (79’ Λεό), Τούτου, Ροσέρο (68’ Παμλίδης), Κόντε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Έρλιγκμπαρκ, Αθανασίου, Κούντε, Κουέν (81’ Φριτζόνσον), Γκονζάλεζ, Αντζιέλσκι (80’ Βέργος), Καμαρά (75’ Τριμμάτης), Ντιρκς (58’ Τζοβάρας).

MVP: Παναγιώτης Τσιντώτας. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Έλληνας πορτιέρε έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις μετά την αποβολή του Κιβρακίδη και γενικότερα ήταν σταθερός απέναντι στις προσπάθειες του ΠΑΣ.

Στο ύψος του: Ο Κόντε ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Ατρόμητο και ήταν εκείνος που έκλεψε την μπάλα για το 1-0 ενώ πολύ καλό ματς έκανε και ο Καραχάλιος στη μεσαία γραμμή. Από πλευράς Ατρομήτου, ο Αντζιέλσκι συνεχίζει το σκοράρισμα ενώ ο Τζοβάρας έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή με την είσοδό του στο ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αγκιμπού Καμαρά, δεδομένης της ποιότητας που έχει, δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Ατρόμητο.

Η «γκάφα»: Μοιράζονται τον τίτλο ο Τσακμάκης του Ατρομήτου με τον Ροσάλες του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο πρώτος έκανε τεράστιο λάθος στην άμυνα, έχασε την μπάλα από τον Κόντε και ήρθε το 1-0 του ΠΑΣ. Ο δεύτερος είχε μοναδική ευκαιρία στο 77' σε κενή εστία να κάνει το 2-1 για την ομάδα του αλλά αστόχησε.

Το «στραγάλι»: Ο Βάτσιος είχε αρκετή δουλειά λόγω των πολλών μαρκαρισμάτων. Η κόκκινη κάρτα στον Κιβρακίδη επήλθε μετά το άσχημο μαρκάρισμα του ποδοσφαιριστή προς τον Ντεμίρ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που είχε, ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 74' αλλά ούτε και την ισοπαλία στο Κηφισιά-Παναιτωλικό. Έτσι μπαίνει στα play-outs ως ουραγός ενώ ο Ατρόμητος είναι στην 8η θέση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα