Ποιος θα μπει στα play-offs με την μεγαλύτερη δυναμική

Ποιος θα μπει στα play-offs με την μεγαλύτερη δυναμική

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος συγκρίνει μέσα από το Comparisonator την φόρμα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και γράφει για την ψυχολογική αξία της τελευταίας αγωνιστικής της “κανονικής περιόδου” της Superleague.

Βάσει στοιχηματικών αποδόσεων, η ΑΕΚ έχει πιθανότητες τάξης μεγέθους 69% για να εκκινήσει από την 1η θέση την κούρσα των play-offs. Το 1.45 που “πληρώνει” η νίκη της στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αντιστοιχεί σε πιθανότητες νίκης 69%. Και όταν είναι τέτοια η απόδοση, η ΑΕΚ νικά στο 73% αυτών των περιπτώσεων. Ανεξάρτητα από το αν κανείς συμφωνεί ή όχι με τις στοιχηματικές εκτιμήσεις για το Άρης - ΑΕΚ, ευτυχώς για όλους εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους το ποδόσφαιρο δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ απολύτως προβλέψιμο. Γι’ αυτό και εδώ που βρισκόμαστε, πάνω που πάει να πέσει η αυλαία της “κανονικής περιόδου” της Superleague δεν ξέρουμε τίποτα σε σχέση με τον τίτλο. Δηλαδή καλά καλά δεν ξέρουμε ποιος θα τερματίσει πρώτος στην κανονική σεζόν - πόσο μάλλον στα play-offs.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το ποιοι θα εκκινήσουν καλύτερα με όρους ψυχολογίας θα μας το απαντήσει η Κυριακή, δεδομένου ότι τα τελευταία αποτελέσματα και η τελική βαθμολογική κατάταξη με την οποία θα μπουν στα play-offs θα επηρεάσουν την ψυχολογική κατάσταση των τεσσάρων ομάδων. Ποιος όμως βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σχετική, και μάλλον δεν έχει μεγάλο νόημα να μπει κανείς στην διαδικασία να φτάσει σε αυτή. Αντίθετα ένας χρήσιμος και αντικειμενικός δείκτης είναι αυτός που συγκρίνει την απόδοση των ομάδων στα τελευταία 5 παιχνίδια με αυτή που είχαν στα 5 αμέσως προηγούμενα.

Τι της δείχνει της ΑΕΚ αυτή η σύγκριση, μέσα από το Comparisonator; Ότι αποδίδει περίπου το ίδιο, έχοντας βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της και έχοντας ατονίσει πολύ ελαφρά στο επιθετικό κομμάτι, κυρίως επειδή υπήρξε λιγότερο ακριβής στις εκτελέσεις.

η σύγκριση της ΑΕΚ

Στον ΠΑΟΚ αυτή η σύγκριση δείχνει ότι υπολείπεται σε φόρμα συγκριτικά με την προηγούμενη πεντάδα αγώνων, κυρίως επειδή δημιουργεί χαμηλότερης αξίας ευκαιρίες και πετυχαίνει λιγότερα γκολ. Έχει όμως βελτιώσει την αμυντική λειτουργία του.

η σύγκριση του ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός έχει μια ελαφρά βελτίωση, η οποία οφείλεται στην βελτιωμένη επιθετική και αμυντική λειτουργία. Σούταρε περισσότερο, δημιούργησε καλύτερες ευκαιρίες, πέτυχε περισσότερα γκολ. Και στην άμυνα επέτρεψε χαμηλότερης αξίας ευκαιρίες στον αντίπαλο.

η σύγκριση του Παναθηναϊκού

Η αντίστοιχη σύγκριση στον Ολυμπιακό ενισχύει την αίσθηση που δημιουργεί το γυμνό μάτι: ο Ολυμπιακός της τελευταίας 5αδας είναι βελτιωμένος, και αυτή η βελτίωση είναι ορατή σε όλες τις παραμέτρους πλην των μονομαχιών. Σουτάρει περισσότερο, δημιουργεί υψηλότερης αξίας ευκαιρίες, σκοράρει περισσότερο, επιτρέπει χαμηλότερης αξίας ευκαιρίες στον αντίπαλο.

η σύγκριση του Ολυμπιακού

Όλη αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από μια ένδειξη της δυναμικής. Η σύγκριση σε αφήνει με την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός εμφανίζει την μεγαλύτερη θετική διαφορά στην δυναμική του και ο ΠΑΟΚ την μεγαλύτερη αρνητική διαφορά.

Σήμερα, ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, όλοι έχουν λόγους να είναι αισιόδοξοι. Η ΑΕΚ έχει βρει και έχει κρατήσει την φόρμα της τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ο ΠΑΟΚ βρήκε αποτελέσματα και εμφανίσεις για να ξεπεράσει τις σερί εντός έδρας ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έδειξε στον εαυτό του, απέναντι στον Άρη, ότι ξεπερνάει την προβληματική εικόνα που είχε στα ματς με την Λαμία και την Κηφισιά και στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, και ο Ολυμπιακός κοιτάζει το σερί του Μεντιλίμπαρ. Όλα αυτά είναι λόγοι για να περιμένουμε ότι και οι τέσσερις θα μπουν με την ίδια φιλοδοξία στην διαδικασία των play-offs για να μας χαρίσουν συγκλονιστικό φινάλε. Εκτός και αν η τελευταία αγωνιστική βρει κάποιον από τους τέσσερις ηττημένο. Οποίος και αν είναι, θα μπει στα play-offs με εκνευρισμό που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.