Stoiximan Superleague: Μαθήματα αντίδρασης και ανατροπής!

Γιάννης Σαπουντζάκης Γιάννης Σαπουντζάκης
Stoiximan Superleague: Μαθήματα αντίδρασης και ανατροπής!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, κατά την οποία ξεχώρισε η άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη αλλά και οι ανατροπές από ΑΕΚ και Ολυμπιακό κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Μαθήματα αντίδρασης και ανατροπής παρέδωσαν οι διεκδικητές του τίτλου στην 25η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Στον πλανήτη... Παναθηναϊκός φάνηκε πως υπάρχει ζωή με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να βγάζει αντίδραση και να επικρατεί εμφατικά του Άρη, ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ανέτρεψαν τις εις βάρος τους καταστάσεις και επικράτησαν των ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού αντίστοιχα. Όσο για τον ΠΑΟΚ, χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε του Πανσερραϊκού και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί για τον Παναθηναϊκό μετά από τις δύο γκέλες κόντρα σε Λαμία και Κηφισιά δεν άφηναν το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών. Οι πράσινοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και σαφώς πιο συγκεντρωμένοι από τα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος και κατάφεραν να πάρουν με άνεση το τρίποντο κόντρα στον Άρη.

Το τριφύλλι ήταν καταιγιστικό στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης και θα μπορούσε να έχει βρει και δεύτερο γρήγορο γκολ μετά από εκείνο του Μπακασέτα. Στα θετικά νέα για τον Φατίχ Τερίμ, πέραν της συνολικά πολύ καλής εμφάνισης του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, το γεγονός πως η ομάδα του έβγαλε αντίδραση και έδειξε πως έχει σφυγμό για να παραμείνει ολοζώντανη στην μάχη του τίτλου.

Οι τρεις βαθμοί της νίκης αλλά και η μία ακόμα εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση του Γιάννη Κωνσταντέλια είναι ό,τι έχει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από την εκτός έδρας αναμέτρηση του επί του Πανσερραϊκού. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να διαχειριστεί πολλές απουσίες, ενώ οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Έτσι, ο «Ντέλιας» πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με το γκολ που πέτυχε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους άνοιξε τον δρόμο προς την επικράτηση για τους Θεσσαλονικείς. Συνολικά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή απόδοση, όμως, έφτασε στο ζητούμενο και στο δεύτερο από τα τρία σερί εκτός έδρας ματς που είχε να δώσει ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» ένα κακό της διάστημα στο πρώτο μέρος και «φλέρταρε» με την γκέλα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena. Η Ένωση είχε σε κακή βραδιά το πυροβολικό της που ακούει στο όνομα «Λιβάι Γκαρσία», ενώ εκτός ρυθμού ήταν και ο Σιμάνσκι στον χώρο της μεσαίας γραμμής, παρά το γεγονός ότι ο Πολωνός άνοιξε το σκορ.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα στην επανάληψη, ωστόσο, αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς οι Πόνσε, Λιούμπισιτς και Μάνταλος πέρασαν στον αγώνα και έδωσαν τη λύση για τους κιτρινόμαυρους. Οι δύο πρώτοι με τα τρία συνολικά γκολ που πέτυχαν και ο τρίτος με τις δύο ασίστ που μοίρασε, συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να έρθει η νίκη με 4-2 που διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή. Για ένα ακόμα παιχνίδι, η δουλειά της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις απέφερε καρπούς και αυτό διότι τα τρία τέρματα της μεγάλης ανατροπής ήρθαν με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, δεν ήταν καλός. Παρ’ όλα αυτά, αξιοποιώντας τα λάθη των παικτών του Παναιτωλικού, κατάφερε να πάρει σημαντικό τρίποντο και να διατηρηθεί σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα για να δώσει ανάσες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του που έχουν επιβαρυνθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια, όμως, αυτό είναι αναπόφευκτο για τον Ισπανό από την στιγμή που ο Ολυμπιακός συνεχίζει και στο Europa Conference League.

Το μεγαλύτερο κέρδος των ερυθρόλευκων, πέραν του βαθμολογικού, έχει να κάνει με το γεγονός πως οι Πειραιώτες για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική βρίσκονται πίσω στο σκορ, όμως, καταφέρνουν να βγάλουν αντίδραση και τελικώς να πάρουν τη νίκη. Και η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν ήταν το ίδιο καλή με αυτήν της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα, όμως, δεδομένα και αυτό το αποτέλεσμα δίνει έξτρα ψυχολογική ώθηση ενόψει της πολύ απαιτητικής συνέχειας.

MVP της αγωνιστικής ο Πόνσε της ανατροπής!

ponce1

Με τον Λιβάι Γκαρσία να βρίσκεται σε κακή βραδιά ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ξεκίνημα της επανάληψης, τον Έκι Πόνσε. Ο Αργεντίνος ήταν εκείνος που «έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά». Με δύο τέρματα έβαλε την υπογραφή του στην ανατροπή της Ένωσης και έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ σε μία δύσκολη για εκείνη συνθήκη που είχε διαμορφωθεί.

Καλύτερο γκολ ο «κεραυνός» του Μπακασέτα!

baka1

Μόλις στο 3’ της αναμέτρησης κόντρα στον Άρη, ο Τάσος Μπακασέτας συνδυάστηκε υπέροχα με τον Παλάσιος και μετά από γύρισμα του Αργεντίνου, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Κουέστα.

Bonus… μία φωτογραφία – μαχαιριά στην καρδιά όλων

pano

Σε όλα τα γήπεδα που διεξήχθησαν αγώνες αυτής της αγωνιστικής σηκώθηκαν από τους φιλάθλους πανό για την «μαύρη» επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη. Το μήνυμα ήταν σαφές, άπαντες απαιτούν να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.