Παναθηναϊκός: Το βαθμολογικό κόστος από τα ματς που προηγήθηκε και δεν κέρδισε

Παναθηναϊκός: Το βαθμολογικό κόστος από τα ματς που προηγήθηκε και δεν κέρδισε

Το βαθμολογικό κόστος για τον Παναθηναϊκό από τα ματς που προηγήθηκε και δεν κέρδισε

bet365

Τα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και δεν κέρδισε, το βαθμολογικό κόστος που προέκυψε απ' αυτά και η σχετική επίδοση την περσινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε και δεύτερη σερί γκέλα στην έδρα του, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την Κηφισιά μένοντας στο 1-1, παρ' ότι, όπως και στο παιχνίδι με την Λαμία, βρέθηκε μπροστά στο σκορ κάποια στιγμή, χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα αυτό με αποτέλεσμα να πετάξει άλλους δύο βαθμούς.

Οι «πράσινοι» είχαν να κάνουν δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στην Λεωφόρο στο πρωτάθλημα από το φινάλε των Play-offs της περσινής σεζόν, όπου ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με ΠΑΟΚ και Άρη ενώ αν ψάξουμε από πότε έχει να συμβεί αυτό με μικρομεσαίες ομάδες μέσα στην έδρα τους, θα χρειαστεί να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, όταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη τότε είχε ηττηθεί εντός έδρας από την Ξάνθη (0-1) και την ΑΕΛ (1-2).

Το αξιοσημείωτο όμως στα δύο αυτά τελευταία ματς του «τριφυλλιού» δεν είναι τα αρνητικά αποτελέσματα αυτά καθ' εαυτά, αλλά ο τρόπος που ήρθαν. Το «τριφύλλι» βρέθηκε μπροστά στο σκορ και στα δύο αυτά ματς, όμως δεν μπόρεσε να καθαρίσει κανένα απ' αυτά. Κι αυτές δεν ήταν οι πρώτες φορές που συνέβη κάτι τέτοιο την φετινή σεζόν.

Το -12 του Παναθηναϊκού σε πέντε παιχνίδια

bernard_intime

Συνολικά στην φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού υπάρχουν πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα που ενώ πήρε το προβάδισμα είτε εξ' αρχής είτε με κάποια ανατροπή, δεν μπόρεσε τελικά να διαφυλάξει το αποτελέσμα και να βάλει στο... σακούλι του τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι πρώτες δύο φορές που συνέβη αυτό ήταν επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακόμα. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί κόντρα στην ΑΕΚ με 1-0 με την γκολάρα του Τζούρισιτς, όμως τελικά βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 στην Λεωφόρο. Έπειτα ήταν εκείνη η αποφράδα νύχτα στο Περιστέρι, όπου με το «κρεσέντο» λαθών του Μπρινιόλι, το «τριφύλλι» από κει που κέρδισε με 1-0, τελικά έχασε με 3-2.

Μετά την έλευση του Φατίχ Τεριμ αυτό συνέβη άλλες τρεις φορές. Πέρα από τις δύο τελευταίες συνεχόμενες που αναφέραμε με Λαμία και Κηφισιά εντός έδρας, ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 2-1 στην «OPAP Arena», αλλά έχασε τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι στο φινάλε, ενώ παραλίγο να χάσει ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελευταία φάση του αγώνα που έσωσε ο Βαγιαννίδης.

Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια, η αδυναμία των «πρασίνων» να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, κόστισε συνολικά ούτε λίγο ούτε πολύ 12 ολόκληρους βαθμούς.

Τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά δεν κέρδισε στο πρωτάθλημα:

  • Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2 (από 1-0) - 3 βαθμοί
  • Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 3-2 (από 0-1) -3 βαθμοί
  • ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2 (από 1-2) -2 βαθμούς
  • Παναθηναϊκός - Λαμία 2-2 (από 2-1) -2 βαθμούς
  • Παναθηναϊκός - Κηφισιά 1-1 (από 1-0) -2 βαθμούς

Για να έχουμε μία τάξη μεγεθών, ας ρίξουμε και μία γρήγορη ματιά στο τι κάνουν στον συγκεκριμένο τομέα οι άλλες τρεις ομάδες του Big-4. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόλις δύο βαθμούς από παιχνίδι που βρέθηκε μπροστά στο σκορ κι αυτό έχει συμβεί στην Λεωφόρο, όπου προηγήθηκε δις, αλλά δέχθηκε ισάριθμα τέρματα, το δεύτερη στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η ΑΕΚ έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση στον τομέα αυτό έχοντας απωλέσει δέκα βαθμούς στις καταστάσεις αυτές (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1, Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1, Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1) ενώ ο Ολυμπιακός είναι πραγματικό... υπόδειγμα, αφού δεν έχει χάσει ποτέ βαθμό σε παιχνίδι που προηγήθηκε. Ουσιαστικά οι «πράσινοι» στην κατηγορία αυτή έχουν πλέον την πρώτη θέση.

Οι βαθμοί που έχασαν οι ομάδες του Big-4, παρ' ότι προηγήθηκαν σ' ένα παιχνίδι:

  • Παναθηναϊκός 12
  • ΑΕΚ 10
  • ΠΑΟΚ 2
  • Ολυμπιακός 0

Στον Παναθηναϊκό έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο τόσο στο Κύπελλο, όταν έχασε με 2-1 από τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό όσο και στην Ευρώπη, πάλι στην έδρα του, στην ρεβάνς με την Ντνίπρο, όταν προηγήθηκε με 1-0, βρέθηκε να χάνει με 1-2 και τελικά ισοφάρισε σε 2-2.

Το νταμπλ σκορ σε σχέση με πέρυσι για τον Παναθηναϊκό

mancini_intime

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως οι δώδεκα βαθμοί που έχουν χαθεί φέτος υπό το κόνσεπτ που εξετάζουμε είναι αρκετοί, ακόμη κι αν δεν κοιτάξει κάποιο άλλο συγκρίσιμο μέγεθος. Η σύγκριση στον συγκεκριμένο τομέα με τους ανταγωνιστές των «πρασίνων» βοήθησε καλύτερα να καταλάβουμε την βαθμολογική ζημιά που έχουν υποστεί στον τομέα αυτό και ακόμη περισσότερο θα βοηθήσει αν ρίξουμε μια ματιά στο τι έκαναν οι ίδιοι πέρυσι στις καταστάσεις αυτές.

Ο Παναθηναϊκός έχασε συνολικά έξι βαθμούς από παιχνίδια που πήρε το προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να τα κερδίσει. Πρώτη φορά που του συνέβη αυτό ήταν στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό (1-1) κι έπειτα με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στις τελευταίες αγωνιστικές των Play-offs, με τον αστερίσκο πως στο τελευταίο παιχνίδι είχε κατά 99% κριθεί ο τίτλος, αφού έπρεπε η ΑΕΚ να χάσει από τον Βόλο και να κερδίσει ο Παναθηναϊκός για να πάρει εκείνος τον τίτλο.

Όπως και να 'χει σε ολόκληρη την περσινή σεζόν το «τριφύλλι» έχασε έξι βαθμούς από τις καταστάσεις αυτές ενώ φέτος έχει απωλέσει ήδη 12 και απομένουν δύο παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και άλλα δέκα από την διαδικασία των Play-offs. Αν κάνουμε την σύγκριση μόνο σε επίπεδο κανονικής διάρκειας, τότε βλέπουμε πως πέρυσι οι «πράσινοι» έχασαν μόνο δύο βαθμούς στο διάστημα αυτό ενώ φέτος είναι ήδη στους 12 και με δύο παιχνίδια της regular season να απομένουν ακόμη.

Σίγουρα η κατάσταση αυτή είναι κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και χρειάζεται να επιλυθεί προκειμένου η ομάδα να μπει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και να τα δώσει όλα στο... κυνήγι του τίτλου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα