Άρης: Το άνοιγμα του «Κλ. Βικελίδης» τον βρίσκει πιο ισχυρό και με περισσότερους πρωταγωνιστές

Άρης: Το άνοιγμα του «Κλ. Βικελίδης» τον βρίσκει πιο ισχυρό και με περισσότερους πρωταγωνιστές

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης

bet365

Υπό διαφορετικές συνθήκες, ο εντός έδρας αγώνας (26/2, 19:20) με τον Βόλο στο «Κλ. Βικελίδης δεν θα ξέφευγε από τα όρια ενός τυπικού παιχνιδιού Πρωταθλήματος αλλά αυτός της Κυριακής διαφέρει καθώς μετά από 90 ημέρες οι φίλοι του Άρη θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ομάδα τους από κοντά.

Αναμφίβολα πρόκειται για το στοιχείο που κάνει ιδιαίτερο το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (26/2) καθώς συνδυάζεται με την αίσθηση που επικρατεί περί παρουσίας χιλιάδων φιλάθλων στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης». Αυτό διαπιστώνεται τουλάχιστον μέσα από την κίνηση των εισιτηρίων του αγώνα που ήδη βρίσκονται σε διάθεση. Εκτιμάται δηλαδή ότι τουλάχιστον 15.000 φίλαθλοι του Άρη θα υποστηρίξουν την ομάδα του Άκη Μάντζιου καθώς πέρασαν 90 ημέρες από την τελευταία φορά που παρακολούθησαν – δια ζώσης – την ομάδα τους. Για την ακρίβεια ήταν στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αγωνιστικά, τρεις μήνες μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Άρης βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο. Πλέον ο Άκης Μάντζιος δεν χρειάζεται να… μετρά κεφάλια στις προπονήσεις για να διαπιστώσει τη διαθεσιμότητα του καθενός, δίχως αυτό να σημαίνει ότι «ξεμπέρδεψε» με τα προβλήματα τραυματισμών. Ίσα-ίσα που περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση των Φαμπιάνο, Ζουλ ούτως ώστε να ξέρει αν μπορεί να τους υπολογίζει στον αγώνα με τον Βόλο και με ξεκάθαρο στόχο να τους εντάξει στο rotation της ομάδας. Σε αυτό το διάστημα των τριών μηνών και παρά την πληθώρα των απουσιών, οι «κίτρινοι» δόμησαν τον αγωνιστικό χαρακτήρα τους, πήραν τα αποτελέσματα που ήθελαν ούτως ώστε να βρίσκονται πλέον κοντά στην εξασφάλιση της συμμετοχής τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και εδραιώθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας δίχως όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις προσέγγισης της πρώτης τετράδας. Παραμένουν σε απόσταση την οποία θα πρέπει να καλύψουν στη διαδικασία των Playoffs.

Στο ίδιο διάστημα μέτρησαν και επιστροφές με σπουδαιότερες αυτές των Φραν Βέλεθ, Μανού Γκαρθία των οποίων οι συμμετοχές ήταν καταλυτικές. Η συνεργασία των δύο Ισπανών έφερε το προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Παναιτωλικού και παράλληλα έδωσε βάθος στο κέντρο της άμυνας μέσω της αγωνιστικής κατάστασης του πρώτου αλλά και δημιουργία στο άλλο μισό του γηπέδου με την ενσωμάτωση του 26χρονου μεσοεπιθετικού. Στις αλλαγές σε σχέση με το… τότε συμπεριλαμβάνεται και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφική κίνηση του Γενάρη. Προϊόντος του χρόνου είναι δεδομένο ότι ο Ιρανός επιθετικός θα πάρει λεπτά συμμετοχής και ως ένα βαθμό θα μοιραστεί την κορυφή της επίθεσης με τον Λορέν Μορόν.

Γενικώς, αυτό που έχει αλλάξει στον Άρη σε σχέση με τα τέλη του Νοέμβρη είναι η ψυχολογία του συνόλου. Λίγο πολύ θεωρούταν σίγουρο ότι αυτή θα εξαρτιόταν από την πορεία της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας και τον στόχο της συμμετοχής στον τελικό της διοργάνωσης. Από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» απέχουν μόλις ένα βήμα από την υλοποίησή του, αυτομάτως διαφοροποιήθηκε και το κλίμα στον οργανισμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα