Η ΑΕΚ στην κορυφή και ο εκρηκτικός Λιβάι που δεν πιάνεται!

Η ΑΕΚ στην κορυφή και ο εκρηκτικός Λιβάι που δεν πιάνεται!

Δημήτρης Βέργος
Ο Λιβάι Γκαρσία στο ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0

bet365

Η δύναμη, η εκρηκτικότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Λιβάι Γκαρσία τρομάζουν, με τον 26χρονο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο να μην αντιμετωπίζεται από τις αντίπαλες άμυνες και την ΑΕΚ να προσπερνάει στην κορυφή!

Την τελευταία φορά που οι εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας είχαν γεμίσει ήταν πριν από δύο μήνες και κάτι στο παιχνίδι με τον Άρη. Έπειτα επιβλήθηκαν τα μέτρα με το κλείσιμο των γηπέδων και χθες η OPAP Arena γέμισε ξανά μετά από καιρό απολαμβάνοντας την ΑΕΚ στην κορυφή. Καθώς με το άνετο 3-0 επί της Κηφισιάς, οι κιτρινόμαυροι, σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους, προσπέρασαν πατώντας πλέον στην πρώτη θέση.

Μαζί με την γεμάτη εμφάνιση της ΑΕΚ και την προσπέραση στην κορυφή, το κοινό της Νέας Φιλαδέλφειας μπόρεσε να απολαύσει ξανά τον Λιβάι Γκαρσία που δεν πιάνεται με τίποτα! Λίγο πριν κλείσουν τα γήπεδα, όταν ακόμα ο Λιβάι γέμιζε τις μπαταρίες μετά την επιστροφή από τους τραυματισμούς που τον κράταγαν εκτός από την αρχή της σεζόν, είχε βρει δίχτυα μόνο μια φορά. Πλέον με το άνοιγμα των γηπέδων έχει φτάσει τα 12 συνολικά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και μοιάζει σαν να μην υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής του από τις αντίπαλες άμυνες.

Αρκούσε ένα ημίχρονο στον Λιβάι για να αποδείξει ξανά τι σημαίνει φορ ολκής

Η μετατροπή του Λιβάι σε σέντερ φορ από τον Ματίας Αλμέιδα συνέβη την περσινή χρονιά και ήταν μια διαδικασία που συνεχώς εξελισσόταν με τον ίδιο να μαθαίνει όλο και καλύτερα τη θέση με την πάροδο του χρόνου. Πλέον έχει φτάσει σε σημείο να παίζει στην κορυφή λες και ήταν ανέκαθεν η φυσική του θέση και κανείς δεν γνωρίζει πόσα περιθώρια βελτίωσης έχει ακόμα. Το πρώτο ημίχρονο του Λιβάι απέναντι στην Κηφισιά με ένα κερδισμένο πέναλτι (που εκτέλεσε ο ίδιος και δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο), δύο γκολ και άλλες δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, αρκούσε για να επιβεβαιώσει την φοβερή ικανότητά του στον ρόλο αυτό.

Στο πέναλτι που κερδίζει με την εκρηκτικότητα και τη δύναμη που τον χαρακτηρίζουν, βάζει πλάτη στη διεκδίκηση τον αντίπαλο αμυντικό πριν ανατραπεί, ενώ στη συνέχεια και τα δύο γκολ που σκοράρει είναι ο ορισμός των... σεντερφορίσιων. Έχει πατήσει με ορμή μέσα στην περιοχή και τελειώνει ιδανικά με κεφαλιά ψαράκι στα δίχτυα μετά τη σέντρα πάρε-βάλε του Ελίασον στο πρώτο, έχει βρεθεί στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ και να σκοράρει ξανά με κεφαλιά στο δεύτερο. Ενώ και στις δύο ευκαιρίες που έχει, πάλι με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό και με κοντινό πλασέ μετά το 2-0, είναι ξανά στις θέσεις όπου έπρεπε να είναι ο φορ για να εκτελέσει.

Η σύγκριση του περσινού με τον φετινό Λιβάι και οι αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο

Βλέποντας κανείς την κατάσταση που βρίσκεται ο Λιβάι Γκαρσία, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί πόσα γκολ θα είχε πιάσει τη δεδομένη στιγμή αν από την αρχή της σεζόν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου οι τραυματισμοί δεν του είχαν βάλει φρένο. Γιατί ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς του σε συνάρτηση με το πόσο έχει αγωνιστεί και κάνοντας και τη σύγκριση με τα περσινά στατιστικά του, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ακόμα και με τα προβλήματα που τον κράτησαν πίσω, πιθανότατα αυτή η χρονιά στο τέλος της σε προσωπικό επίπεδο θα είναι ακόμα καλύτερη και από την περσινή!

Πέρυσι το «θωρηκτό» από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 37 συμμετοχές και 18 γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις με την ΑΕΚ. Φέτος σε 18 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη μετράει ήδη 12 γκολ συνολικά και με τη φόρμα που βρίσκεται είναι έτοιμος να σπάσει το περσινό του ρεκόρ. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια έχει να κάνει με τις συγκρίσεις πέρυσι και φέτος στην κανονική διάρκεια της σεζόν στη Stoiximan Super League. Πέρυσι σε 23 ματς είχε σκοράρει 11 τέρματα, κάτι που έχει καταφέρει φέτος παίζοντας τα μισά ματς, δηλαδή 11 και ενώ απομένουν ακόμα άλλες τρεις αγωνιστικές μέχρι τα play-offs...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα