ΑΕΚ: Ο Πινέδα έκοβε και έραβε στην Τούμπα

ΑΕΚ: Ο Πινέδα έκοβε και έραβε στην Τούμπα

Δημήτρης Βέργος
Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ

bet365

Ολοκληρωμένη εμφάνιση από τον Ορμπελίν Πινέδα στην Τούμπα, με τον Μεξικανό χαφ της ΑΕΚ, όπως αποδεικνύεται και από το Wyscout, να κάνει τη διαφορά ανασταλτικά και δημιουργικά με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στη φάση του γκολ του Νίκλας Ελίασον.

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά με την ποιότητά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ. Με τα χαρακτηριστικά του προσφέρει τόσο στον δημιουργικό τομέα, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και στα καλά του είναι όλο το κιτρινόμαυρο κέντρο.

Με σήμα κατατεθέν του την ανεξάντλητη ενέργειά του, κόβει, κλέβει, κουβαλάει μπάλα, παίζει κάθετα, μοιράζει σωστά το παιχνίδι στις πτέρυγες, ενώ όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει σε όποια θέση και αν του ζητηθεί από τον Ματίας Αλμέιδα. Ο 27χρονος Μεξικανός μέσος πραγματοποίησε μία από τις πιο γεμάτες φετινές του εμφανίσεις στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Πινέδα ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο δημιουργικό κομμάτι

Σύμφωνα με το Wyscout, ο Πινέδα είχε μόλις τέσσερις λάθος πάσες στις 44 που επιχείρησε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του έπιασε το 91%, έχοντας συγκεκριμένα 2/3 επιτυχημένες βαθιές μπαλιές, 1/1 σωστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, 5/5 πάσες στην τελική τρίτη, 2/2 πάσες μέσα στην περιοχή του αντιπάλου και 18/22 εύστοχες προωθημένες μπαλιές!

Οι πάσες του Πινέδα

Πηγή Wyscout: Οι εύστοχες πάσες του Πινέδα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Όλα τα... λεφτά ήταν η τρομερή μπαλιά που έβγαλε στον Λιβάι Γκαρσία από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Ελίασον, με τον Μεξικανό μέσο να διαβάζει εκπληκτικά τη φάση και τον Λιβάι βέβαια να βγάζει μια άψογη ασίστ στον Σουηδό εξτρέμ που είχε ακολουθήσει πατώντας περιοχή για να τελειώσει με πλασέ στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Παράλληλα ο Πινέδα είχε 3/4 επιτυχημένες ντρίμπλες και μια προωθητική ενέργεια.

Πρώτα ανέκτησε την μπάλα και μετά ξεκίνησε τη φάση του γκολ

Τα νούμερα του Πινέδα ήταν εντυπωσιακά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στη φάση του γκολ του Ελίασον, πριν βγάλει την εξαιρετική βαθιά μπαλιά προς τον Λιβάι, έχει πρώτα ανακτήσει ο ίδιος την μπάλα μετά από μία από τις ελάχιστες λάθος μεταβιβάσεις του.

Τα κοψίματα του Πινέδα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Πηγή Wyscout: Τα κοψίματα του Πινέδα στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε το Wyscout, ο 27χρονος Μεξικανός χαφ είχε 4/4 επιτυχημένες αμυντικές μονομαχίες, επτά κοψίματα, οκτώ ανακτήσεις μπάλας, τρεις απομακρύνσεις και 3/7 κερδισμένες διεκδικήσεις σε δεύτερες μπάλες, ενώ μπόρεσε να κερδίσει και 1/3 εναέριες μονομαχίες, παρότι δεν ομολογουμένως το δυνατό του σημείο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα