Η πιο πλήρης ΑΕΚ που θυμάμαι...

Η πιο πλήρης ΑΕΚ που θυμάμαι...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η πιο πλήρης ΑΕΚ που θυμάμαι...

bet365

Με αφορμή το γεγονός ότι πλην Σιμάνσκι (και Άμραμπατ) όλοι είναι διαθέσιμοι ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο πιο γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ των νταμπλούχων και έχει υστερόγραφο...

Όταν βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο η κουβέντα στην Ελλάδα (και μόνο εδώ σε τέτοιο άρρωστο βαθμό) γίνεται σχετικά με την όποια ανάγκη έχει διαπιστώσει ο κάθε ένας από εμάς, κρίνοντας παράλληλα από το άμεσο, αν έχει προκύψει κάποιος τραυματισμός εννοώ, ή απουσία ελέω διεθνών υποχρεώσεων, με δεδομένο και μότο όλων: εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Πολύ μεγάλη αλήθεια είναι αυτή για να είμαστε ειλικρινείς και έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες: με γνώμονα πάντα την εξέλιξη του αγωνιστικού σχεδίου τους και την αναβάθμιση αυτού. Σε καφενειακό επίπεδο μπορεί όλοι να 'χουμε άποψη και να την καταγράφουμε, αλλά σε ουσιαστικό σημασία έχει το team που δουλεύει πάνω σε αυτό, ο προπονητής και οι υπεύθυνοι να τρέξουν τις επιθυμίες του. Όπως τουλάχιστον συμβαίνει στην ΑΕΚ πολύ σωστά...

Τις ημέρες του Δεκεμβρίου και κυρίως Ιανουαρίου αυτό που τονιζόταν από μικρό, ευτυχώς, μέρος του κόσμου της Ένωσης ήταν ότι η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση. Κάτι πάντως που για να είμαστε σωστοί και ειλικρινείς δεν προέκυπτε από τα δεδομένα του ρόστερ και όσα αφορούσαν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Πελάδο.

Διότι είναι άλλο πράγμα να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για αναβάθμιση και να εστιάσουμε στην κουβέντα μας κατά πόσο εφικτό είναι αυτό να συμβεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και εντελώς διαφορετικό να πρέπει σώνει και ντε να αναγνωρίσει κανείς ότι δεν υπάρχουν παίκτες στους νταμπλούχους, δυο και τρεις, για κάθε θέση! Να επαναλάβω ότι προσωπικά ασπάζομαι το «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», όχι όμως για να μας βολέψει, αλλά για να γίνει όταν πρέπει!

Όπως και να 'χει τελικά η ΑΕΚ ενισχύθηκε, με μια κίνηση, αφού έφερε τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, μια εξαιρετική από όλες τις απόψεις προσθήκη (μη τα ξαναλέμε), ένας ποδοσφαιριστής που δύναται να τη βοηθήσει σε περισσότερες από μία θέσεις αν και υπολογίζεται κυρίως για τη μεσαία γραμμή. Από 'κει που υπήρχε μια... μανούρα και γκρίνια για το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν έπαιρνε παίκτες το χειμώνα, προέκυψε με μία μόλις κίνηση απίθανος ενθουσιασμός, λογικός μεχρί ενός σημείου...

Διότι ούτε χωρίς τον Κροάτη μέσο δεν θα ήταν εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος η ΑΕΚ, ούτε με αυτόν στο δυναμικό της κλείδωσε το repeat, το back to back πρωτάθλημα όπως συνηθίζει να κάνει τη χρονιά μετά την κατάκτηση ενός νταμπλ: πιο συγκεκριμένα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι μετά το νταμπλ του 1939 η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1940 και φυσικά μετά το νταμπλ του 1978 πήρε το πρωτάθλημα στο 1979... Μακάρι και το νταμπλ του 2023 να ακολουθήσει το πρωτάθλημα του 2024!

Δυο ενδεκάδες που θα διεκδικούσαν και οι δυο τον τίτλο!

ΑΕΚ

Στο θέμα μας όμως μετά τη σύντομη ιστορική αναδρομή και το σημείωσα διότι και φέτος η ΑΕΚ διεκδικεί έπειτα από χρονιά νταμπλ να κατακτήσει δεύτερο πρωτάθλημα σερί όπως τότε... Επανέρχομαι για το θέμα του ρόστερ προκειμένου να υπογραμμίσω ότι αυτή η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, σε επίπεδο επιλογών, θέσεων, ποιότητας γενικά του ρόστερ στο σύνολό του και το πάντρεμά του, για μένα πάντα, είναι η πιο πλήρης που θυμάμαι απ' όλες τις εποχές. Επειδή ήταν μια πρόχειρη σκέψη που έκανα, επιχείρησα να το ψάξω και το έκανα, γεγονός που μου επιβεβαιώνει τη σκέψη μου. Προσοχή γιατί κάποιοι που πάντα αναπολούν τις εποχές που ζήσαμε μπορεί να το πάνε σε συγκρίσεις ανά θέσεις και να πουν για ενδεκάδα και κάποιους που δεδομένα ήταν καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν τούτη την περίοδο.

Επαναλαμβάνω για να μη το χάσουμε και κάνουμε πάνω σε λάθος βάση κουβέντα: η ΑΕΚ του Πελάδο είναι η πιο πλήρης που θυμάμαι... Μπορώ να δεχθώ ότι θα έπαιρνε αναβάθμιση σε δυο – τρεις θέσεις, όχι παραπάνω, αλλά δεν αλλάζει αυτό το γεγονός ότι το ρόστερ της είναι φουλ. Το σημείωνα στο προηγούμενο blog μου σχετικά με τη δυσκολία καταρτισμού 20άδας όχι απλά 11άδας, για τον Αργεντινό τεχνικό από δω και πέρα, διότι ισχύει τη στιγμή που επιστρέφουν όλοι. Ο Χατζισαφί θα είναι άμεσα ανάμεσά μας, ο Πισάρο και ο Ζίνι επέστρεψαν, ο Σιμάνσκι και ο Άμραμπατ θα 'ρθουν και αυτοί, με αποτέλεσμα οι νταμπλούχοι να 'χουν δυο ισάξιες όχι μόνο ενδεκάδες, αλλά και παραπάνω, μια ματιά στον πάγκο (και σε συνδυασμό με όσους έλειπαν) από το ματς με τον Αστέρα αρκεί για να σας πείσει.

Εγώ το έκανα και στο χαρτί πάνω. Έγραψα την ενδεκάδα που αγωνίστηκε με τον Αστέρα και έβαλα απέναντί τους όσοι ήταν πάγκο και εκτός. Θα μπορούσε όχι να συμμετάσχει απλά στο πρωτάθλημα η «δεύτερη» -τάχα μου- ενδεκάδα, αλλά να το διεκδικήσει! Πάμε να το δούμε μαζί. Με τον Αστέρα ξεκίνησαν: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Πήλιος, Κάλενς και Μήτογλου στην άμυνα. Στα χαφ Πινέδα με Μάνταλο, έχοντας Τσούμπερ ελεύθερο, Άμραμπατ αριστερά, Ελίασον δεξιά και Πόνσε φορ... Απέναντι θα μπορούσαμε να στήσουμε τους: Αθανασιάδη, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα και Μουκουντί. Στα χαφ Σιμάνσκι με Γιόνσον, μπροστά δεξιά τον Πάολο Φερνάντες, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς, δεύτερο επιθετικό εννοείται τον Αραούχο και στην κορυφή τον Λιβάι Γκαρσία. Θα είχαμε και Γαλανόπουλο, Λιούμπισιτς, Σιντιμπέ, Πισάρο και Ζίνι εκτός παρακαλώ...!!!

Μιχάλης Κατσούρης

Υγ: Το πρωί νωρίς σήμερα στην Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί που χάθηκε τόσο άδικα ο Μιχάλης Κατσούρης συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος της ΑΕΚ αφού συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την ημέρα που τον δολοφόνησαν νεοναζί Κροάτες με τη συνδρομή Ελλήνων φίλων τους. Έχουν συμπληρωθεί λοιπόν έξι μήνες και ακόμη τίποτα απολύτως από την απόλυτη υπεύθυνη για τη δολοφονία του οπαδού της οικογένειας της ΑΕΚ και αυτή δεν είναι άλλη από την ΕΛ.ΑΣ και το ίδιο το κράτος... Οι Κροάτες βρίσκονται στη χώρα τους όπου τους υποδέχτηκαν σαν ήρωωες και η οικογένεια του Μιχάλη και όλοι οι φίλοι της Ένωσης ακόμη περιμένουν απόδοση δικαιοσύνης για μια δολοφονία που έγινε έπειτα από εισβολή ξένων οπαδών και πέρασμα στη χώρα μας με την Αστυνομία να είναι ενήμερη για όλη τη διαδρομή τους από την αρχή έως το τέλος... Άντε να δούμε τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή που ξεφτίλισε όλη την Κυβέρνηση και τη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τα λοιπά τα gov.wallet σας μάραναν και η ταλαιπωρία στον απλό φίλαθλο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...