Ολιγωρίες σαν αυτή των Σερρών κόστισαν στον Άρη διψήφιο αριθμό βαθμών

Ολιγωρίες σαν αυτή των Σερρών κόστισαν στον Άρη διψήφιο αριθμό βαθμών

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ολιγωρίες σαν αυτή των Σερρών κόστισαν στον Άρη διψήφιο αριθμό βαθμών

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την αυτοχειρία του Άρη απέναντι στον Πανσερραϊκό και ανασύρει τη λίστα των αγώνων στους οποίους οι «κίτρινοι» πέταξαν στα σκουπίδια την προσπάθειά τους.

Θεωρητικά, ο Πανσερραϊκός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Άρη για εκείνο το buzzer beater του Φαμπιάνο Λέισμαν στον αγώνα του πρώτου γύρου. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι τίποτε λιγότερο από αλλοίωση της πραγματικότητας γιατί σ’ εκείνο το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» οι «κίτρινοι» είχαν φτάσει σε 23 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι οκτώ είχαν γίνει εντός περιοχής αλλά έπεσαν πάνω στο τοίχος του Άντριαν Χόβαν έως ότου εμφανιστεί ο Βραζιλιάνος στόπερ. Μοναδική ομοιότητα των δύο αγώνων ήταν ότι τα γκολ μπήκαν στις καθυστερήσεις.

Απόψε στις Σέρρες και παρότι ο Άρης δεν έκανε σπουδαίο παιχνίδι δεν ένιωσε πίεση από τον Πανσερραϊκό ο οποίος ακόμη και μετά το γκολ που δέχθηκε είχε το μυαλό του στη λήψη λιγότερων δυνατών ρίσκο. Προφανώς άλλαξε τη λογική του στα τελευταία λεπτά όπου η κίνηση του… κορώνα ή γράμματα ήταν εξόχως υποχρεωτική από την πλευρά του Πάμπλο Γκαρσία. Μπορεί να του το χρωστούσε η τύχη από άλλα παιχνίδια σαν αυτό με τον Βόλο. Σίγουρα όχι από τον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Άρη.

Στη γενική εικόνα όμως, ο Άρης περισσότερο πάτησε πάνω στην ποιότητα του Λορέν Μορόν ελέγχοντας παράλληλα τις κινήσεις του αντιπάλου. Δεν πλήρωσε τα λάθη του διδύμου στο κέντρο της άμυνας που έδωσε τρεις ευκαιρίες στον Μπετανκόρ. Δεν αξιοποίησε τους χώρους στο παιχνίδι μετάβασης που βρήκε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η στατιστική έγραψε επίσης ότι για περίπου 70-80 αγωνιστικά λεπτά μέτρησε κατοχής μπάλας στο επίπεδο του 60%, τούτο δεν σημαίνει όμως ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Ίσως γιατί δεν είχε την ταχύτητα αλλά και το ένας εναντίον ενός, λόγω των γρήγορων επιστροφών του αντιπάλου και κυρίως των αποτελεσματικών βοηθειών που έπαιρναν οι πλάγιοι μπακ του Πανσερραϊκού.

Ο Μορόν

Ωστόσο, ακόμη και σ’ αυτό το μέτριο παιχνίδι, ο Άρης δεν άξιζε αυτό που πήρε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σωστά το είπε ο Άκης Μάντζιος και προσωπικά το διαπίστωσα μετά την παρατήρησή του. Στη φάση του γκολ του Πανσερραϊκού άπαντες λειτούργησαν σα να ήταν σε περίπατο λες και είχαν πιστέψει ότι όλα είχαν τελειώσει. Καμία πίεση στην εκτέλεση του πλαγίου κι έμεινε μόνος του ο βραχύσωμος Μοντόγια με τον Κόστα Άλεξιτς κι ενώ θα έπρεπε να ήταν εκεί ο Γιάκουμπ Μπράμπετς. Ο Φραν Βέλεθ είπε ότι «φταίμε όλοι» κι αν συνυπολογιστεί η άποψη του προπονητή του, προφανώς δεν είχε άδικο.

Το κακό για τους «κίτρινους» είναι ότι δεν έχουν διδαχθεί από τέτοιου είδους σοβαρές ολιγωρίες. Στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκαν από τη Λαμία, το ίδιο έγινε απόψε, η πρώτη φορά ήταν στην ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αυτή η «σούμα» βγάζει πέντε βαθμούς. Ένα κακό δεύτερο ημίχρονο, σαν αυτά με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, μπορεί να συμβούν δίχως αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογούνται. Ολιγωρίες όμως σαν τις παραπάνω ή ακόμη κι αυτή που επίσης είχε γίνει με την Κηφισιά, στοιχίζουν αρκετά. Στην περίπτωση του Άρη, διψήφιο αριθμό βαθμών και μεγάλη απόσταση από την 4η θέση.

Φέτος οι «κίτρινοι» δεν έχουν πληγωθεί τόσο στα παιχνίδια με τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία. Από τους 15 βαθμούς που περπάτησαν στο χορτάρι πήραν τους επτά κι έχουν να παίξουν με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Το πρόβλημά τους δεν βρίσκεται σ’ αυτά τα παιχνίδια τα οποία μάλλον ταιριάζουν και στην τακτική προσέγγιση του Άκη Μάντζιου αλλά η ευκολία με την οποία πιστεύουν ότι έχουν τελειώσει τα άλλα. Στη λίστα μπήκε λοιπόν και ο αποψινός αγώνας στις Σέρρες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.