Τσιντώτας στο Gazzetta: «Να παρθούν αποφάσεις και μέτρα που θα μπει το "μαχαίρι στο κόκκαλο"»

Τσιντώτας στο Gazzetta: «Να παρθούν αποφάσεις και μέτρα που θα μπει το "μαχαίρι στο κόκκαλο"»

Newsroom
ελλαδα

bet365

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας του Ατρομήτου συμμετείχε στην συζήτηση που έκανε το Gazzetta στο πλαίσιο της καμπάνιας #noviolence της Novibet και στάθηκε στις ευθύνες των διοικήσεων και της Πολιτείας για το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Σήμερα (01/02) συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και στο κανάλι του Gazzetta στο YouTube, φιλοξενήθηκαν ποδοσφαιριστές από οκτώ ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος σε μια συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Θάνου Σαρρή, για το ζήτημα της βίας εντός κι εκτός γηπέδων.

Από την πλευρά του, ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Παναγιώτης Τσιντώτας έδωσε βάση στις ευθύνες της Πολιτείας, τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν κατά της βίας αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν όλοι.

«Σίγουρα θα βοηθούσε οτιδήποτε γίνεται ενάντια στη βία και από τον οποιονδήποτε. Εννοείται πάντα είναι καλοδεχούμενο. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό και να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω ώστε να το στηρίξουμε ενάντια στη βία. Από εκεί και πέρα, είναι κάτι που λυπεί γενικότερα όλον τον κόσμο η βία και δεν το βλέπουμε μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία. Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και μέτρα που θα μπει το "μαχαίρι στο κόκκαλο" που λέμε ενάντια σε οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο».

Στη συνέχεια είπε: «Είναι αυτό που είπα και πριν. Δυστυχώς τρέφεται συνεχώς η βία. Πρέπει όλοι σιγά-σιγά να εκπαιδεύονται και να συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους νόμους όπως είπε και ο Νίνης».

Για τον τελικό στον Βόλο που είχαν γίνει επεισόδια: «Είχα μπει χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο και έβλεπα τον κόσμο να φεύγει με ανοιγμένα κεφάλια, σκισμένα ρούχα από τα επίσημα κιόλας. Καταλαβαίνεις ότι δεν διορθώθηκε τίποτα. Και πάλι όμως έμπαινε κόσμος ανεξέλεγκτα μέσα στο γήπεδο, συνεχίστηκαν τα ίδια παρόλο που ευτυχώς δεν είχαμε θύματα μετά από αυτό. Η πολιτεία έχει αφήσει την πόρτα ανοιχτή και έχουν μπει άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και δρουν ανεξέλεγκτα. Αν δεν βρούμε ένα κοινό πεδίο δράσης, τότε θα πρέπει να περιμένουμε για το επόμενο θύμα».

Τέλος τόνισε: «Θα θέλαμε να έρχονται στο γήπεδο άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Να έρθουν οι νέες γενιές αλλά να είναι σωστά εκπαιδευμένες και όσοι είναι... παράσιτα και δημιουργούν προβλήματα να απομακρύνονται άμεσα. Δυστυχώς έτσι διώξαμε τους κανονικούς φιλάθλους με την ατιμωρησία όπως είπαν όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχουν σωστοί νόμοι για να τηρηθούν και να γίνουν όσα πρέπει κατά της βίας».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα