ΠΑΟΚ: Πρώτος και... καλύτερος!

ΠΑΟΚ: Πρώτος και... καλύτερος!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, από την οποία και ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας.

Ήταν μία αγωνιστική που στο πρόγραμμά της είχε ντέρμπι πρωτοπόρων. Και σε αυτό το ντέρμπι, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά, όντας ανώτερος του Παναθηναϊκού, κυρίως στο δεύτερο μέρος, πανηγύρισε σπουδαία νίκη και πλέον βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την δεύτερη ΑΕΚ που επικράτησε του ΟΦΗ στην «OPAP Arena». Οι πράσινοι έπεσαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μειώθηκε και η απόστασή τους από τον τέταρτο Ολυμπιακό τον οποίο και υποδέχονται την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ασφαλώς και ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής είναι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απολαμβάνει πλέον την μοναξιά της κορυφής, μετά την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού. Οι Θεσσαλονικείς μετά τις εντυπωσιακές νίκες τους στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια τους, απέδειξαν και κόντρα στον μέχρι το βράδυ της Κυριακής συγκάτοικο στην κορυφή, πώς η ποιότητα που διαθέτουν στην μεσοεπιθετική τους γραμμή αλλά και η χημεία που έχουν ως σύνολο, μπορούν να αντισταθμίσουν τα όποια αμυντικά κενά.

Στην αντίπερα όχθη επικρατεί προβληματισμός καθώς ο Παναθηναϊκός έμεινε για ένα ακόμα ντέρμπι μακριά από το τρίποντο και μάλιστα αυτή τη φορά γνώρισε και την ήττα. Οι πολλές απουσίες και κυρίως αυτή του Φώτη Ιωαννίδη, αποτελούν εξήγηση, όμως, πλέον η πίεση στο πράσινο στρατόπεδο είναι μεγάλη ενόψει τόσο του επαναληπτικού του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο, όσο και του ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ, έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, να προσπεράσει το τριφύλλι και να βρεθεί μόνη στη δεύτερη θέση. Τα κέρδη της Ένωσης, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί. Μετά τα τρία γκολ στο Περιστέρι, ο Έκι Πόνσε πέτυχε δύο ακόμα κόντρα στους Κρητικούς και κάπως έτσι αποδεικνύει πως βρίσκει για τα καλά τα πατήματά του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Ευλογία για τον Ματίας Αλμέιδα να έχει στη διάθεσή του για τη θέση του σέντερ φορ τον Αργεντίνο και τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός, η αλήθεια είναι, πως δεν εντυπωσίασε. Θα περίμενε κανείς με βάση την δυναμικότητα του ΠΑΣ Γιάννινα, οι ερυθρόλευκοι να έχουν ένα εύκολο απόγευμα στο γήπεδο τους. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο, αν και αγχώθηκαν πήραν το τρίποντο, ενώ ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε την ευκαιρία να δει να αγωνίζονται για πρώτη φορά με τη νέα τους ομάδα οι Όρτα και Τσικίνιο.

MVP της αγωνιστικής ο Ντεσπόντοφ

mvp2

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πολυτιμότερος της αγωνιστικής από τον άνθρωπο που έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με τα δύο του τέρματα πιστοποίησε και σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μάλιστα, στη φάση του πρώτου γκολ ο Βούλγαρος και υποδέχεται πολύ όμορφα την μπάλα και τελειώνει ιδανικά τη φάση απέναντι στον Ντραγκόφσκι.

Ο Πόνσε το καλύτερο γκολ!

bestgoal2

Το δεύτερο προσωπικό γκολ του Έκι Πόνσε κόντρα στον ΟΦΗ ήταν και το ομορφότερο της αγωνιστικής. Ο τερματοφύλακας Σωτηρίου των Κρητικών απέκρουσε την πρώτη προσπάθεια του Αργεντίνου, όμως ο επιθετικός της Ένωσης πήρε το «ριμπάουντ» και με μία υπέροχη λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του για να φτάσει στη νίκη.

Bonus… ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί δυνατά

bonus2

Το μήνυμα στα μπλουζάκια των Ελλήνων διαιτητών πριν την πρώτη σέντρα στις αναμετρήσεις αυτής της αγωνιστικής δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να περάσει απαρατήρητο. Τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού κατά των διαιτητών αυξάνονται γίνονται όλο και πιο συχνά και η πολιτεία οφείλει να βάλει ένα τέλος στην ατιμωρησία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι διαιτητές είναι πρώτα απ’ όλα άνθρωποι και έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Πολύ περισσότερο που την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έφτασαν κάποιοι να απειλήσουν ακόμα και την σύντροφο του αρχιδιαιτητή Σταύρου Μάνταλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.