Παναθηναϊκός: Κυνισμός στο χορτάρι, τρέλα για πρωτάθλημα στις μεταγραφές!

Παναθηναϊκός: Κυνισμός στο χορτάρι, τρέλα για πρωτάθλημα στις μεταγραφές!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Κυνισμός στο χορτάρι, τρέλα για πρωτάθλημα στις μεταγραφές!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε το καθήκον του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ και το κρεσέντο ενίσχυσης της διοίκησης του Τριφυλλιού.

Σε μία πορεία πρωταθλητισμού, θα υπάρξουν και βράδια, παιχνίδια που δεν θα είσαι καλός. Δεν είναι εύκολη η συνθήκη που αντιμετωπίζει τον τελευταίο μήνα ο Παναθηναϊκός. Αλλαγή προπονητή, συνεχόμενα παιχνίδια, κατακόρυφη αύξηση της έντασης σε ένα διάστημα των προπονήσεων αλλά και στα παιχνίδια, αρκετοί μυϊκοί τραυματισμοί. Το ζητούμενο, λοιπόν, για το Τριφύλλι σε αυτή την φάση της σεζόν, σε αυτή την μεταβατική περίοδο είναι να παίρνει την ουσία. Και ας μην είναι καλός σε μόνιμη βάση και ας μην θέλγει με την εικόνα του. Αρκεί αυτό μην γίνει ο κανόνας. Το ξεκίνημα του Φατίχ Τερίμ είναι το ιδανικό όσον αφορά τα αποτελέσματα. Νίκες εναντίον όλων των ''μικρομεσαίων'' στη Λεωφόρο, απώλεια της νίκης στην Opap Arena στα τελευταία λεπτά, πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με εννιά απουσίες, έχασε κατά την διάρκεια του αγώνα δύο ακόμη παίκτες(Βέρμπιτς και Σπόραρ) και προέρχονταν από τα 120 λεπτά του Φαλήρου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τους Αρκάδες και το έκανε ακόμη πιο δύσκολο η εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά του συνόλου του Ράσταβατς στο πρώτο μέρος. Οι ''πράσινοι'' δεν ήταν καλά σε καμία φάση του παιχνιδιού και παραλίγο να το πληρώσουν, προσφέροντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ο Λοντίγκιν έβγαλε το τετ α τετ με τον Καλτσά, παίρνοντας πίσω το αίμα του για το μεγάλο λάθος στο 14', όπου έδωσε κενό τέρμα στον Σουρλή.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχει ατομική ποιότητα και κάποια ματς τα κρίνει και αυτό το κομμάτι. Τι και αν εδώ και ένα μήνα δεν είναι καλός, τι και αν ψάχνεται στη νέα εποχή να βρει τον καλό του εαυτό; Τράβηξε μια πράσινη γραμμή, φώναξε δυνατά ''είμαι εδώ'' και καθάρισε το παιχνίδι. Με γκολ και ασίστ. Ο Αϊτόρ βγήκε μπροστά στα δύσκολα και έκανε την δουλειά. Τρομερό χάδι στην μπάλα στο 1-0 από την σέντρα του μόνιμα εξαιρετικού Μαντσίνι, ασίστ με πάρε-βάλε σέντρα στον Γεντβάι.

Παρένθεση: Ο Κροάτης στόπερ από την στιγμή που ο Αράο έγινε ο παρτενέρ του και πήγε στη θέση του δεξιού στόπερ, εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, είναι πραγματικά εξαιρετικός. Θυμίζει τον εαυτό που μας έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν. Μπορεί να τον... ξύπνησε και η κατακόρυφη αύξηση του εσωτερικού ανταγωνισμού με την έλευση δύο πολύ δυνατών κεντρικών αμυντικών. Η εικόνα του παρουσιάζει θεαματική βελτίωση και αξίζει να το αναφέρουμε.

Επιστροφή στα του παιχνιδιού. Ο Αϊτόρ πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό, ο Γεντβάι πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ, copy-paste με εκείνο στην Opap ARENA και το Τριφύλλι έβγαλε κυνισμό στο χορτάρι, με τον Τερίμ να καλείται να βρει μια λύση στο πρόβλημα με τους συνεχόμενους μυϊκούς τραυματισμούς. Εξάλλου όσα ξέρει ο -εκάστοτε- νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Μέχρι στιγμής οι ''πράσινοι'' δεν έχουν πληρώσει αυτή την κατάσταση, όμως, η σεζόν μπαίνει άμεσα στη πιο κρίσιμη στιγμή της ο κόουτς πρέπει να έχει ένα όσο το δυνατόν γεμάτο οπλοστάσιο.

Ένα οπλοστάσιο, στο οποίο η διοίκηση του Παναθηναϊκού, προσθέτει τον έναν σημαντικό παίκτη μετά τον άλλον, δείχνοντας το πόσο πολύ θέλει το φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι της για να επιστρέψει ο σύλλογος στην γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας, για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

Σε θεωρητικό επίπεδο η προσθήκη του Βίτορ Ούγκο είναι από το πάνω ράφι για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα μία από τις σπουδαιότερες που έχουν γίνει επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου με μεγάλη οικονομική υπέρβαση ενώ για τα κενά στο τέρμα και στην τέταρτη θέση του στόπερ, ο Παναθηναϊκός πήρε δύο διεθνείς παίκτες και άμεσα(Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν).

Το... γλυκό ήρθε με το ''μπαμ'' της υπογραφής του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ενός βασικού στελέχους της Χετάφε και της Εθνικής Σερβίας. Θα είναι κομβικής σημασίας να ντυθεί στα πράσινα από τώρα αν και οι πιθανότητες τούτη την στιγμή δείχνουν ενσωμάτωση από το καλοκαίρι. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει, έστρωσε χρυσάφι στα πόδια του 29χρονου άσου και τίναξε την μπάνκα στον αέρα!

Το φετινό μπάτζετ έχει...εκτοξευθεί, η συνταγή η καλή υπήρχε και με αυτές τις κινήσεις μοιάζει να γίνεται ακόμη καλύτερη και ολόκληρος ο οργανισμός καλείται να συσπειρωθεί όσο ποτέ άλλοτε για τον μεγάλο στόχο, για την λύτρωση όλων: Την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.