Βόλος - ΠΑΟΚ 1-5: Οn fire ο Ντεσπόντοφ, ακλόνητος ο Δικέφαλος (vids)

bet365

Με MVP τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ που σκόραρε δις ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-1 το Βόλο, πήρε το ένατο τρίποντο στα δέκα τελευταία παιχνίδια του και περιμένει ως πρώτος τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Πανθεσσαλικό, όπως συνηθίζει να κάνει από την ημέρα που η ομάδα του Βόλου ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, με το ενδέκατο φετινό παιχνίδι όπου η «ασπρόμαυρη» μηχανή... σταμάτησε στα πέντε γκολ!

Ο «Δικέφαλος» πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα.

Ο Κωνσταντέλιας έμεινε στη Θεσσαλονίκη

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Βόλο χωρίς τον Γιάννη Κωνσταντέλια, παρότι ο 20χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός δηλώθηκε στην αποστολή, με την ίωση από την οποία έχει προσβληθεί να τον κρατάει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον «Ντέλια» να μένει για πρώτη φορά εκτός και να τερματίζεται το εντυπωσιακό σερί των 33 συμμετοχών από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Βιεϊρίνια, τους Έκονγκ και Σαμάτα, που λείπουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ο Κοτάρσκι, που πήρε ρεπό στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σάστρε (δεξιά), Μπάμπα (αριστερά) και κεντρικό δίδυμο Κεντζιόρα με Μιχαηλίδη. Το δίδυμο Οζντόεφ – Μεϊτέ πήρε θέση στην ενδεκάδα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ντεσπόντοφ στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Μουργκ πίσω από τον επιθετικό και ο Τάισον στο αριστερό άκρο, με τον Μπράντον να είναι ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

Οι πολλές απουσίες, είτε λόγω καρτών (Γκαρσία, Κόμπα, Ασλανίδης), είτε λόγω τραυματισμών (Τρουιγέ, Τάχατος, Σιαμπάνης), υποχρέωσαν τον Άνχελ Λόπεθ να έχει μόλις 18 παίκτες στον πάγκο, ένας εκ των οποίων ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ασεχνούν, με μια μόλις προπόνηση στα πόδια του, ενώ ο Άλχο μπήκε στην αποστολή αλλά προέρχεται από τραυματισμό.

Τα πολλά προβλήματα έφεραν εκ των πραγμάτων αλλαγές στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, με σημαντικότερη την παρουσία του κεντρικού αμυντικού Σιέλη στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Τσοκάνη.

Κυνικός ΠΑΟΚ με Ντεσπόντοφ και Μουργκ

O ΠΑΟΚ δεν έκανε και το καλύτερο 45λεπτο στο πρώτο μέρος. Κι όμως, σ’ αυτό το μέτριο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης στο «Πανθεσσαλικό» βρήκε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Όλα αυτά χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, όπως στη φάση που δημιούργησε από μόνος του ο Ντεσπόντοφ για το πρώτο «ασπρόμαυρο» γκολ, αλλά και τη βοήθεια της τύχης στη φάση του δεύτερου γκολ από τον Μουργκ.

Με απενεργοποιημένη τη δυνατή του (αριστερή) πλευρά του ο «Δικέφαλος» ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο μισό του αγώνα, βλέποντας τους γηπεδούχους να πιέζουν σωστά και να υποχρεώνει τους παίκτες του Λουτσέσκου σε ουκ ολίγα λάθη, κυρίως, στη μεσαία γραμμή.

Πάνω σ’ αυτό το σκηνικό ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα του Κόστιτς. Αρχικά στο 22ο λεπτό με τον Ντεσπόντοφ να εκμεταλλεύεται το διπλό λάθος των Λούνα και Ράσιτς, να κατεβάζει ωραία την μπάλα και με το όγδοο φετινό του γκολ να κάνει το 0-1.

Στο 35ο λεπτό ο Μπράντον με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από το λάθος του Τσοκάνη ο Μουργκ με άψογο τελείωμα έγραψε το 0-2 πανηγυρίζοντας το όγδοο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Ντεσπόντοφ το… βιολί του

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, με τον Οζντόεφ να μην μπορεί να σκοράρει μόνος απέναντι στον Κόστιτς, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση (51’) βρήκε το τρίτο γκολ με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο… παραθυράκι της εστίας του Βόλου για το 0-3.

Οι γηπεδούχοι άξιζαν βάσει της συνολικής εικόνας και της απόδοσής τους ένα γκολ. Το έψαχναν εδώ και πέντε ματς (απέναντι στον ΠΑΟΚ) το βρήκαν στο 58ο λεπτό της έκτης αναμέτρησης, με την ασίστ του Γκλάβντιτς και το άψογο πλασέ του Ντέλετιτς που μείωσε σε 1-3 στο 58ο λεπτό.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία…

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον φετινό ΠΑΟΚ ήρθε με το τέταρτο γκολ του σ’ ένα ακόμη ματς, με τον Τάισον να βρίσκει στο 71ο λεπτό (και με τη συνδρομή της τύχης…) το δρόμο προς τα δίχτυα του Βόλου για το 1-4.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ο Βραζιλιάνος από εκτελεστής έγινε δημιουργός για το πέμπτο γκολ του ΠΑΟΚ που έφερε την υπογραφή του 18χρονου… killer, Στέφανου Τζίμα, ο οποίος τελείωσε εξαιρετικά την κόντρα για σεμινάριο των «ασπρόμαυρων» γράφοντας το τελικό 1-5.

Το ενδέκατο παιχνίδι του «Δικεφάλου» με 4+ γκολ, με την «ασπρόμαυρη» μηχανή των γκολ να φτάνει, αισίως, τα 89 γκολ σε 34 επίσημα ματς τη σεζόν!

MVP: Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και επιβεβαιώνει το λόγο για τον οποίο ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι επένδυσε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Λουντογκόρετς. Ο Βούλγαρος έφτασε τα 9 γκολ και έχει 10 ασίστ στο ενεργητικό του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι από τον Σιέλη που δεν έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του στόπερ, αλλά ως αμυντικός χαφ, κερδίζοντας ουκ ολίγες μονομαχίες από Οζντόεφ και Μεϊτέ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα στο αποψινό ματς από τον Μπάμπα Ράχμαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν μια ευγενική προσφορά του αρχηγού του Βόλου, Τσοκάνη, προς τον Μουργκ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κατσικογιάννης ακύρωσε το γκολ του Βόλου που πέτυχε ο Μύγας στο 28ο λεπτό για παθητικό οφσάιντ και συμμετοχή στη φάση του Ράσιτς. Στο δεύτερο μέρος διαιτητής και VAR έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι από τον Μιχαηλίδη πάνω στον Μωραΐτη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στην επίθεση, έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στα πέντε γκολ, αν και η απόδοσή των παικτών του Λουτσέσκου δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Εφτανε όμως η ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών του, όπως ο Ντεσπόντοφ, ο Μουργκ, ο Τάισον, να κάνουν τη διαφορά και να χαρίσουν στους «ασπρόμαυρους» ένα πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο στη μάχη της κορυφής.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46’ Κίτσος), Λούνα (46’ Ασεχνούν), Τσοκάνης (62’ Μπερτόγλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (79’ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76’ Σβαμπ), Μεϊτέ (89’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (68’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, Τόμας (76’ Τζίμας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα