Ολυμπιακός: Θα δικαιωθούν από το ποδόσφαιρο οι παίκτες, αν συνεχίσουν να τα δίνουν όλα…

Ολυμπιακός: Θα δικαιωθούν από το ποδόσφαιρο οι παίκτες, αν συνεχίσουν να τα δίνουν όλα…

Ολυμπιακός: Θα δικαιωθούν από το ποδόσφαιρο οι παίκτες, αν συνεχίσουν να τα δίνουν όλα…

bet365

O Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να βρουν τα κουράγια και να κάνουν κατάθεση ψυχής και στο Χαριλάου.

Βλέπουμε όλοι ότι τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν τον Ολυμπιακό: αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, ήττες όχι μόνο από την ΑΕΚ αλλά κι από τη Λαμία, ισοπαλία με τον Ατρόμητο-ακόμη και οι νίκες, με τον Πανσερραϊκό και την Κηφισιά, είναι οριακές.

Ας προσπαθήσουμε, όμως, να το δούμε λίγο διαφορετικά: ο αποκλεισμός στο Κύπελλο ήρθε στα πέναλτι μετά από δύο παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος…το 1-2 από την ΑΕΚ προήλθε κατά κοινή ομολογία από μία αισχρή διαιτησία, που στέρησε από τον Ολυμπιακό τουλάχιστον τον ένα βαθμό…στη Λαμία απλά αν ισοφάριζε στο 40’ με το πέναλτι ο Φορτούνης θα βλέπαμε πιθανόν άλλο ματς στο β΄ ημίχρονο…στο Περιστέρι η καρφωτή κεφαλιά του Ρέτσου στο 75’ πήγε στο δοκάρι και ο Ποντένσε στο 79’ έχασε την ευκαιρία του αγώνα…

Πού θέλω να το πάω: στην πραγματικότητα για ένα κλικ ο Ολυμπιακός έχει χάσει το τελευταίο διάστημα, με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο, τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα και μία πρόκριση στο Κύπελλο. Με αυτούς τους τέσσερις βαθμούς τώρα η ομάδα θα ήταν ουσιαστικά στα ίσα με τους άλλους τρεις για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και θα ήταν και μέσα στο Κύπελλο. Και θα είχε, προφανέστατα, κι εντελώς άλλη ψυχολογία.

Βεβαίως, με τα «αν» δεν γίνεται τίποτα, ωστόσο γίνονται πολλά αν οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίσουν και κάνουν κατάθεση ψυχής και αύριο στο Χαριλάου, όπως έκαναν στα δύο ντέρμπι Κυπέλλου κι όπως έκαναν και με την ΑΕΚ, αλλά και στο παιχνίδι με την ουραγό μεν Κηφισιά, παίζοντας δε με παίκτη λιγότερο σε όλο το β΄ ημίχρονο και όπως είχαν κάνει και στο Περιστέρι παρά το 0-0. Ο Ολυμπιακός μετά την αλλαγή προπονητή, ένα παιχνίδι κακό έκανε και το πλήρωσε άμεσα, με ήττα, στη Λαμία.

Γνώμη μου είναι ότι αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να παλεύει έτσι τα παιχνίδια του, δίνοντας τα όλα έως το τελευταίο λεπτό, όπως κάνει εσχάτως, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ποδόσφαιρο θα του δώσει πίσω πράγματα, δηλαδή αποτελέσματα, που του έχει πάρει. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σε βάθος χρόνου γίνεται πιο δίκαιο. Δεν μπορεί όλα να πηγαίνουν στραβά σε μία ομάδα. Στραβά θα πάνε, άμα χάσουν οι παίκτες, ο προπονητής, όλος ο οργανισμός, τα κουράγια τους, το ηθικό τους, την αυτοπεποίθηση τους και αρχίζουν και τα παρατάνε.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα με τον Άρη, καθώς εκτός των άλλων πρόκειται για το 6ο παιχνίδι του Ολυμπιακού μέσα σε 18 ημέρες-τα τρία ντέρμπι και τα τρία εκτός έδρας! Έξι παιχνίδια που τα έβγαλε με τους 14 ίδιους παίκτες! Από την άλλη, για να είμαστε ρεαλιστές, κι ο αυριανός αντίπαλος του, ο Άρης, έξι παιχνίδια παίζει κι αυτός σε 18 ημέρες, και δη τα τέσσερα ντέρμπι (δύο με ΑΕΚ και δύο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), συν δύο εξόδους (σε Τρίπολη κι Αγρίνιο).

Εσε

Η διαφορά είναι ότι ο Άρης είχε νορμάλ πρόγραμμα (τρία ματς μέσα και τρία έξω), ενώ ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα έξω και δύο ματς, πληρώνοντας το ακατανόητο πρόγραμμα του στον α΄ γύρο, η δε ίσως μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι ο Άρης έχει ψυχολογία (με την πρόκριση επί της ΑΕΚ και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ), ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει. Κι όμως, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε αυτή προκριθεί μέσα στο Χαριλάου, όπως κι ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει, και τώρα θα ήταν αλλιώς η κατάσταση, όμως σημασία έχει τι ισχύει τώρα.

Κι αυτό που ισχύει είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να τα δώσουν όλα αύριο κόντρα σε έναν καλό, όσο και εχθρικό γι΄ αυτούς αντίπαλο. Με την προσδοκία ότι μία ανάλογη προσπάθεια με εκείνης των τεσσάρων τελευταίων αγώνων, αυτή τη φορά θα τους δικαιώσει.

Άσχετο: Είδε και αποείδε ο Μαρινάκης με την αναποτελεσματικότητα του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή και ασχολείται πλέον ο ίδιος, κι έτσι τελειώνουν οι μεταγραφές που όλο γίνονταν τόσο καιρό και ποτέ δεν γίνονταν…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αυτή την στιγμή από τη λίστα της Ευρώπης έχουν φύγει ήδη τρεις παίκτες, οι Σκάρπα, Σολμπάκεν, Φρέιρε. Και έχουν έρθει ήδη τέσσερις καινούργιοι παίκτες (Ναβάρο, Ζέλσον, Τσικίνιο, Όρτα). Ξέρουμε δε ότι μπορεί να γίνουν τρεις αλλαγές ενόψει Κόνφερενς Λιγκ. Οι τρεις που θα μείνουν έξω είναι δεδομένοι, αλλά δεν είναι καθόλου δεδομένοι οι τρεις που θα πάρουν τη θέση τους.

Θα είναι πονοκέφαλος! Έχουν ήδη αποκτηθεί τέσσερις κι αναμένονται άλλοι τρεις-τέσσερις-για να μην πω και παραπάνω! Άρα, θα μείνουν εκτός λίστας τέσσερις, μπορεί και πέντε. Και είναι κι ο Μπιανκόν, που ήταν ήδη εκτός λίστας…Πολύ δύσκολη η επιλογή και λογικά θα στηριχθεί στην κατάσταση που θα βρίσκονται οι υποψήφιοι παίκτες σε 10 ημέρες, όταν και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.

Κι όλα αυτά ενώ μπορεί από την λίστα του Γιουρόπα Λιγκ να φύγουν κι άλλοι παίκτες (βλέπε Μπιέλ, Ιμπόρα, Πορόζο κι ίσως όχι μόνο!), όπερ σημαίνει ότι ο αριθμός των παικτών που θα έχει δικαίωμα να δηλώσει ο Ολυμπιακός, να μειωθεί από τους 25 που ήταν, στους 22 τώρα. Ποιο είναι κατά την γνώμη μου το σημείο κλειδί: τι θα γίνει με τον Πορόζο!

Και εξηγώ: αν φύγει ο Πορόζο, ο Ολυμπιακός θα πάει στο Κόνφερενς Λιγκ με δύο στόπερ (Ρέτσο, Ντόη), που λογικά θα γίνουν τρεις με την προσθήκη μίας μεταγραφής κεντρικού αμυντικού. Με τρεις στόπερ, όμως, πώς μπορείς να προχωρήσει μία ομάδα σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια; Ήδη, ο Ρέτσος είναι στο όριο καρτών. Όπερ σημαίνει ότι αν πάρει κίτρινη στο πρώτο παιχνίδι με τη Φέρεντσβαρος, θα χάσει τη ρεβάνς. Άρα, θα μείνουν στη ρεβάνς ο Ντόη και η μεταγραφή (π.χ. Κάρμο). Κι αν τραυματιστεί ένας εκ των δύο, είτε πριν τη ρεβάνς (να θυμίσω ότι τέσσερις η μέρες πριν ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα), είτε κατά τη διάρκεια της ρεβάνς, ποιος θα παίξει; Να υπενθυμίσω ότι η ομάδα δεν έχει παίκτη σε άλλη θέση που μπορεί να παίξει στόπερ, όπως είχε λ.χ. τον Εμβιλά.

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να λυθεί με το να δηλωθούν δύο στόπερ (οι δύο μεταγραφές η, μία μεταγραφή κι ο Μπιανκόν) στις τρεις αλλαγές της ευρωπαϊκής λίστας, αλλά έτσι θα πρέπει μετά να μπει στη λίστα μόνο ένας εκ των Όρτα, Τσικίνιο, Ζέλσον, Ναβάρο και όποιου άλλου ενδεχομένως έρθει για τα χαφ η, την επίθεση. Γίνεται, όμως, κάτι τέτοιο; Λογικά δεν γίνεται.

Πορόζο

Άρα, έχει ένα νόημα να μείνει ο Πορόζο σαν λύση ανάγκης, κάτι που κι αυτό είναι θέμα. Διότι έχει να παίξει 2,5 μήνες κι ο προπονητής δεν δείχνει να τον υπολογίζει. Κι αν κρατήσεις ένα παίκτη, έχει νόημα να τον κρατήσεις και να τον έχεις λίγο ζεστό. Τώρα, ο Πορόζο, που θυμίζω ότι είχε κάνει δύο σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στη Γουέστ Χαμ, είναι 4ος στην ιεραρχία των στόπερ πίσω από Ρέτσο, Ντόη, Μπιανκόν-και είναι να έρθουν και δύο τρείς στόπερ ακόμη! Εκτός των άλλων, πιθανότατα να χρειαστεί να διακοπεί ο δανεισμός του Πορόζο γιατί θα έχει ανάγκη ο σύλλογος τη θέση του στη λίστα των δανεικών, για να έρθει άλλος παίκτης με τη φόρμουλα του δανεισμού.

Ήδη, έχουν έρθει δύο δανεικοί (Ναβάρο, Όρτα) κι έχουν φύγει τρεις (Σκάρπα, Φρέιρε, Σολμπάκεν), συνεπώς υπάρχει μία θέση κενή, που προορίζεται για τον Κάρμο. Εάν είναι να αποκτηθεί κι άλλος δανεικός, πρέπει να διακοπεί ο δανεισμός του Πορόζο, αφού οι άλλοι δανεικοί είναι οι Ποντένσε, Αλεξανδρόπουλος, Ρίτσαρντς. Να έφευγε ο Ρίτσαρντς; Δεν ξέρω. Μεγάλη σκοτούρα όλο αυτό!

Για το τέλος ένα Emoji για τον Αγκιμπού, που μετά από ασίστ έκανε και γκολ στο Κόπα Άφρικα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.